Rămâi conectat

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Când vor primi pensionarii deciziile

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Când vor primi pensionarii deciziile

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a declarat duminică, despre stadiul implementării noii legi a pensiilor, că deciziile de recalculare a pensiilor vor ajunge în perioada 16-31 august la pensionari iar colegii de la Casele Teritoriale de Pensii, deja, în acest moment, au început listarea deciziilor de pensionare.

Ministrul a mai spus că important este ca fiecare pensionar să ştie că în urma recalculării, nicio pensie nu va scădea.

Citește și: Lista veniturilor permanente și nepermanente care se iau în calcul la stabilirea sau recalcularea pensiei

”Colegii de la Casa Naţională de Pensii au finalizat procesul de reevaluare a dosarelor de pensii, asta înseamnă că în acest moment toate datele sunt în sistemul informatic. (..) Sunt în plin proces de recalculare, colegii de la casele teritoriale de pensii, deja, în acest moment, au început listarea deciziilor de pensionare”, a declarat ministrul Muncii, la România TV.

Când vor primi pensionarii deciziile de recalculare a pensiilor

Simona Bucura Oprescu a precizat că, în urma discuţiilor cu partenerii de la Poşta Română, cu colegii de la Casa de Pensii, cu asociaţiile de pensionari, concluzia la care au ajuns este că mai eficient este să nu trimită decizie de recalculare cu decizie de recalculare, ci să trimită toate deciziile, înainte de 1 septembrie.

Întrebată când vor fi trimise aceste decizii, ministrul a spus: ”Deciziile de recalculare vor ajunge în perioada 16-31 august la pensionari. În septembrie ajunge pensia recalculată în baza principiilor noii legi a pensiilor.

Citește și: PENSII 2024: Schimbări la vârsta de pensionare de la 1 septembrie. Explicațiile Ministerului Muncii

Ministrul a prezentat şi plicul pe care pensionarii îl vor primi cu decizia de recalculare pensiei în baza noii legi, precizând că este ”un formular cât mai simplu realizat de cei de la casa Naţională de Pensii, pentru ca fiecare pensionar să poată verifica uşor aceste date”.

Întrebată dacă există situaţii în care pensia va scădea, Simona Bucura Oprescu a spus: ”Important este ca fiecare pensionar să ştie că în urma recalculării, nicio pensie nu va scădea”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în 28 iulie 2024, în Transilvania și la munte: Când scad temperaturile și unde sunt anunțate ploi. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA până în 28 iulie 2024, în Transilvania și la munte: Când scad temperaturile și unde sunt anunțate ploi. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni ANM a emis luni prognoza meteo pe regiuni pentru următoarele două săptămâni, în intervalul 15 – 28 iulie 2024.  Potrivit meteorologilor, valul de căldură […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea