Rămâi conectat
Alba Music and Film Festival 2022

Politică Administrație

RAREȘ BOGDAN – PNL este partidul românesc cu cea mai mare influență în Europa

Andreea Ștefan

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

De 2 ani de zile, vorbim despre totul altceva decât despre locuri de muncă, investiții, autostrăzi, spitale, școli. Nu v-ați săturat să vorbim doar de infractori, de condițiile din închisori, de deținuți politici? Așa spun ei, deținuți politici, cei de la PSD. Noi spunem deținuți politici celor care s-au jertfit pentru țara asta, cu prețul libertății. Ceea ce ei numesc deținuți politici sunt infractori de drept comun, care au ras bugetul României, iar acum vor să scape.

Mă întreabă lumea de ce vorbim despre ce nu a făcut PSD. Facem acest lucru pentru că vrem prima dată să arătăm românilor ceea ce nu au făcut, cum doar au mințit, cum de 2 ani și 3 luni vor să scape de pușcărie, ei și acoliții lor. După aceea, vom arăta ce au făcut aleșii noștri, care au ridicat comunități, pentru cetățeni. Prima dată arătăm cum au lăsat 21 de miliarde de euro nefolosiți la Bruxelles, pentru că nu pot să îi fure. Și astfel, nu au făcut infrastructura României, nu au făcut 1 kilometru de autostradă. Au promis că fac 8 spitale regionale, nu au făcut nici măcar să bage cupa de excavator în primul șantier. Au lăsat banii la Bruxelles, suntem ultima țară din Uniunea Europeană care are 2.600 de școli cu toalete în curte, iar acum 3 ani de zile, în județul Olt, un copilaș de 8 ani s-a înecat într-o hazna, pentru că reprezentanții PSD refuză să ia bani europeni, întrucât nu îi pot fura, ei și acoliții lor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Dacă vrem să vedem ce face PNL, exemplul de la Alba poate fi luat de oricine. Și Ion Dumitrel și Mircea Hava au adus sute de milioane de euro pentru a dezvolta un județ și un oraș care nu plac celor de la PSD. Ne putem uita la Municipiul Brașov cum arată și județul Brașov, cum se dezvoltă un aeroport acolo, și vom ajuta, toți europarlamentarii PNL, să aducem și cele 40 de milioane de euro necesare pentru realizarea corpurilor de clădire de la aeroport.

Vrem să vedem ce face PNL? Ne putem uita la Daniela Cîmpean ce a făcut la Sibiu, a adus 100 de milioane de euro. Putem continua la nesfârșit, mergând la Cluj Napoca, Oradea, Arad, Timișoara, Reșita, Mangalia, Botoșani, la județul Suceava și municipiul reședință de județ de acolo. Asta înseamnă guvernare, asta vrem noi să facem, să nu lăsăm 32 de miliarde de euro celor de la Bruxelles, ci să-i aducem acasă, pentru ca românii să aibă o viață mai bună.

Oamenii propuși de PNL pentru Parlamentul European au îmbunătățit soarta comunităților lor, s-au bătut cu succes pentru România. Cei care sunt acum în Parlamentul European din partea PNL au avut realizări mari: eliminarea taxelor pentru roaming, ajutoarele date fermierilor, lupta pentru combinatele chimice, blocarea sabotajului instrumentat de statul confiscat de Dragnea contra Laurei Codruța Kovesi. De asemenea, avem pe listă foști miniștri experimentați, care știu cum trebuie dusă bătălia pentru Schengen sau pentru agricultura românească. România va fi scoasă din conul de umbră în care o împinge un grup infracțional organizat. Locul ei este în UE, nu în Eurasia.

Obiectivul PNL este de a trimite la Bruxelles cei mai combativi oameni pentru etapa pe care o parcurge România: lupta pentru reluarea parcursului pro-european, necesitatea de a ne convinge partenerii că țara noastră nu cade de pe hartă. PNL este partidul românesc cu cea mai mare influență în Europa. Este membru al Partidului Popular European, cea mai puternică familie politică din UE. Inițiativele europarlamentarilor PNL au fost și vor fi, fără excepție, decisive și fundamentale în parcursul european al României.

Aceste alegeri vor arăta că bulgărele se rostogolește cu putere. Că timpul PSD a expirat! Rezultatul euroalegerilor va avea o componentă psihologică puternică: da, hoții pot fi eliminați din viața publică, deci merită ca omenii să se mobilizeze, să iasă la vot și la următoarele 3 alegeri – prezidențiale, locale, parlamentare. Mesajul? O țară condusă de oameni cinstiți, o țară ca afară. ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Lider AUR, declarații incredibile: ”Ascultaţi-mă bine, n-am băut nimic. Avem șanse să luăm peste 50% la parlamentare”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Lider AUR, declarații incredibile: ”Ascultaţi-mă bine, n-am băut nimic. Avem șanse să luăm peste 50% la parlamentare”

Preşedintele Consiliului Naţional de Conducere (CNC) al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), Claudiu Târziu, a declarat marţi, la Bistriţa, că partidul său are şansa să câştige la viitoarele alegeri parlamentare peste 50% din voturi, citat de Agerpres.

„Avem şansa ca în 2024 să luăm peste 50% (la alegerile parlamentare – n.r.) – şi ascultaţi-mă bine, nu vă uitaţi curios, n-am băut nimic şi sunt în toate minţile. Ştiu bine pe ce mă bazez. Avem posibilitatea asta. Românii au nevoie de noi şi ştiu un singur lucru: că nu om fi noi cei mai grozavi, dar suntem sinceri, bine intenţionaţi şi nu precupeţim niciun efort pentru a face ceea ce spunem”, a afirmat Claudiu Târziu, la o întâlnire cu membri şi simpatizanţi ai partidului din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit acestuia AUR va prezenta, în septembrie, un draft al programului propriu de guvernare şi o primă echipă pregătită să preia guvernarea, din cele trei pe care intenţionează să le formeze.

„Noi avem şi soluţii, lucrăm la un program de guvernare, pe care o să îl anunţăm, din ideile lui generale, în septembrie, când vom anunţa şi o primă echipă de guvernare. Spun o primă, pentru că vrem să avem trei echipe de guvernare pe care să le antrenăm până în 2024, ca din acestea trei să facem un guvern foarte bun pentru România, care să nu piardă vremea şi care să nu dea rateuri, că nu mai avem timp”, a afirmat Târziu.

Preşedintele CNC al AUR a precizat că selecţia în echipele de guvernare se va face pe baza competenţelor, şi nu în funcţie de notorietate sau de poziţia deţinută în partid.

sursă: agerpres.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD Sebeș solicită lucrări de refacere la Parcul Tineretului, nu soluții improvizate și cârpeli!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Comunicat de presă| PSD Sebeș solicită lucrări de refacere la Parcul Tineretului, nu soluții improvizate și cârpeli!

Organizația municipală a PSD Sebeș solicită primarului Dorin Nistor lucrări de refacere la Parcul Tineretului, având în vedere că folia amplasată pe fundul lacului s-a dezlipit și s-a ridicat deasupra apei. Soluția aleasă a fost golirea apei din lac și amplasarea unor amărâte de dale pe fundul său, astfel încât folia să nu se mai ridice deasupra apei.

Astfel de ”soluții tehnice” vor avea repercusiuni în următorii ani când Nistor nu va mai fi primar. Ele vor fi decontate din banii cetățenilor. Lacul din Parcul Tineretului trebuie să beneficieze de lucrări sustenabile, la cele mai înalte standarde. PSD Sebeș cere ca investițiile realizate să fie de calitate, durabile, în caz contrar ele reprezintă doar cheltuirea iresponsabilă a banului public.

Investiția de reamenajare a Parcului Tineretului, unde se află și lacul, a costat peste 1,5 milioane de euro, iar după nici 4 ani apar probleme grave. PSD Sebeș nu acceptă ca administrația PNL să își bată joc de banii cetățenilor și cere primarului Nistor să ia măsuri urgente – refacerea lucrării la standarde de calitate, nu soluții improvizate.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mulțumim cetățenilor cu spirit civic care ne-au semnalat această problemă și îi asigurăm pe toți că vom lupta, în continuare, în consiliul local, astfel încât drepturile lor să fie bine reprezentate!

Comunicat de presă, Organizația municipală PSD Sebeș


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Ion Dumitrel, președinte PNL Alba: „Le mulțumesc tuturor celor care au transformat criticile în propuneri constructive la legile educației”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
Comunicat de presă| Ion Dumitrel, președinte PNL Alba: „Le mulțumesc tuturor celor care au transformat criticile în propuneri constructive la legile educației”

Chiar dacă responsabilitatea adoptării legilor educației cade în sarcina Parlamentului și, prin extensie, a partidelor și clasei politice, considerăm că întregul proces trebuie să fie unul care depășească sfera politicului. 

Noul pachet de legi, absolut necesar pentru reforma sistemului educațional, nu trebuie să vină sub forma unui nou set de reguli, stabilite în câteva birouri, la București, și apoi aplicate la nivelul întregii țări.

Elit - Gustul Desăvârșit

Propunerea și forma inițială a acestor legi trebuie să fie o bază de discuție, un punct de plecare pentru dezbateri avute cu toți factorii implicați în sistem, de la profesori, elevi, părinți, mediu economic privat și autorități locale. Tocmai de aceea, PNL Alba a facilitat, în contextul noului pachet de legi, preluarea a cât mai multe opinii și amendamente.

Întregul dosar ce se fundamentează pe baza propunerilor venite din toate localitățile județului a fost analizat de către Comisia de Educație, Cercetare, Tineret și Sport din PNL Alba și structurat într-un material ce va fi transmis, prin intermediul parlamentarilor PNL, ministrului Sorin Câmpeanu.

„Mă bucur că în Alba sunt foarte mulți profesioniști în educație care nu apelează la varianta comodă a constatării și acceptării prin neimplicare față de legi fundamentale pentru școala românească. Le mulțumesc tuturor celor care au transformat criticile în propuneri constructive la legile educației. S-au formulat amendamente pe baza unor argumente serioase, lucru care nu trebuie tratat relativ și printr-un recurs la metoda „las’ că știm noi”, de la București.

Pentru că niciun guvern nu e privat, iar puterea deciziei nu o ai pentru că lucrezi într-o clădire de stat, ci pentru că oamenii ți-au dat-o, iar legile nu vin fără opinia lor consemnată. Vreau să avem un învățământ, mai cu seamă profesional și dual, de calitate.

Am și formulat propuneri în sensul ăsta. Dar asta nu înseamnă că sunt mai puțin preocupat de faptul că dascălii, din Palatele Copiilor, trebuie să rămână profesori, nu simpli angajați ai unei primării. Vom prezenta public răspunsul pe care-l vom obține la propunerile noastre.”- Ion Dumitrel, președinte PNL Alba.

Cele mai multe sugestii de corectare și modificare au vizat varianta propusă de minister pentru învățământul preuniversitar.

Iată câteva dintre cele mai importante:
  • procentul de ocupare a locurilor prin concurs organizat de colegii să fie de max. 25%, nu de 90%, iar 75% să se ocupe în urma evaluării naționale;
  • structurile de învățământ subordonate aceluiași ordonator de credite să poată funcționa cu efective de minim 12 elevi și 8 preșcolari, nu cu 40 cu cât prevede actuala propunere;
  • clasele/grupele în funcţiune la data intrării în vigoare a prezentei legi rămân cu acelaşi număr de elevi până la finalizarea ciclului gimnazial;
  • amendamente cu privire la implicare agenților economici în învățământul profesional dual;
  • la bacalaureat probă scrisă la Limba și literatura română – probă comună pentru elevii de la toate filierele, profilurile și specializările, dar și probe obligatorii specifice profilului;
  • personalul didactic de predare titular existent în cluburile sportive școlare, palatele copiilor şi cluburile copiilor, nu își pierde calitatea de personal didactic;
  • lămuriri cu privire la statutul profesorului-mentor.

Întregul material poate fi consultat la sediul PNL Alba.

Biroul de presă al PNL Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare