Rămâi conectat

Actualitate

Rapelul cu Vaccinul Johnson &Johnson protejează 85% împotriva spitalizării. STUDIU

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Rapelul cu Vaccinul Johnson &Johnson protejează 85% împotriva spitalizării. STUDIU

Doza de rapel a vaccinului Johnson & Johnson are o eficacitate de 85% în prevenirea spitalizării, în timpul valului Omicron, arată un studiu făcut în Africa de Sud. Șeful Consiliului de Cercetare Medicală din Africa de Sud (SAMRC), Glenda Gray, a prezentat, vineri, concluziile unui studiu al SAMRC despre cel de-al patrulea val COVID-19, care a fost determinat de noua variantă Omicron, scrie Reuters. „Am văzut o eficacitate a vaccinului de 85% și am observat că eficacitatea se menține timp de până la două luni”, a spus ea: „suntem foarte fericiți să raportăm niveluri ridicate de eficacitate a vaccinului împotriva Omicron”.

Studiul a implicat 477.234 de lucrători din domeniul sănătății, toți vaccinați cu vaccinul J&J, dintre care 236.000 – aproximativ jumătate – au primit doza de rapel J&J. Studiul a analizat spitalizările în rândul acelor lucrători din domeniul sănătății care fuseseră infectați în timpul celui de-al patrulea val și a constatat că doza de rapel a redus spitalizările cu 63% în primele două săptămâni de la administrare, ajungând apoi la 85%, timp de una până la două luni. Autoritățile sud-africane au menținut până acum preferința pentru vaccinul Pfizer, administrând 21 de milioane de doze, de trei ori mai multe decât cele aproximativ 7 milioane de doze de J&J.

Logistic, însă, este de preferat vaccinul J&J. Un studiu separat realizat vineri de Institutul Național pentru Boli Transmisibile din Africa de Sud (NICD) a sugerat că Omicron ar putea provoca boli mai puțin grave decât variantele anterioare, chiar și în rândul persoanelor nevaccinate.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea