Rămâi conectat
Noaptea Muzeelor 2025

Actualitate

Rabla auto 2025: Start al programului pentru operatorii privați. Documentele necesare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rabla auto 2025: Start al programului pentru operatorii privați. Documentele necesare

Administrația Fondului pentru Mediu organizează sesiune de înscriere a persoanelor juridice de drept privat în cadrul Programului Rabla Auto 2025, în perioada 29 mai, ora 10:00 – 27 noiembrie 2025, ora 23:59, sau până la epuizarea bugetului.

„Persoanele juridice de drept privat vor beneficia de alocarea a 60 de milioane de lei pentru achiziționarea autovehiculelor cu sisteme de propulsie termică și a unui total de 610 milioane de lei pentru achiziţionarea autovehiculelor 100% electrice și plug-in hibrid. În perioada următoare, vom anunța și perioadele de start pentru sesiunile de finanțare dedicate persoanelor fizice, instituțiilor publice și UAT-urilor, pentru ca tot mai mulți români să poată beneficia de aceste oportunități”, a declarat Florin Bănică, președintele Administrației Fondului pentru Mediu.

Citește și: Programul rabla autoturisme 2025: Cu cât crește valoarea ecotichetului pentru mașinile electrice

Documentele care trebuie încărcate în aplicaţie de solicitantul, persoană juridică de drept privat, în vederea aprobării, sunt:

*Cerere de finanțare – completată digital, semnată olograf sau cu semnătură electronică calificată de reprezentantul legal/împuternicit;

*Cazier fiscal – emis de ANAF, pe numele solicitantului (persoană juridică);

*Certificat de atestare fiscală – buget de stat – emis de ANAF;

*Certificat de atestare fiscală – buget local – emis de autoritatea locală unde solicitantul are sediul;

*Certificat de atestare fiscală – Fondul pentru mediu – emis de AFM.

În cazul certificatelor de atestare fiscală emise în format electronic vor fi încărcate în aplicaţie fişierele recepţionate, cu semnătura digitală a instituţiei emitente, astfel cum au fost emise şi transmise solicitantului.

Toate certificatele care urmează a fi încărcate în aplicația informatică trebuie să fie în termen de valabilitate la momentul înscrierii în program.

O persoană juridică are posibilitatea de a solicita mai multe ecotichete printr-o singură cerere de finanțare.

Suma alocată sesiunii de înscriere din 29 mai 2025 este de:

*60.000.000 lei pentru achiziționarea autovehiculelor noi cu sisteme de propulsie termică (cu ardere internă, inclusiv motorizare GPL/GNC) sau a motocicletelor și autovehiculelor cu sistem de propulsie hibrid;

*610.000.000 lei pentru achiziţionarea autovehiculelor noi plug-in hibrid sau a motocicletelor electrice și autovehiculelor pur electric sau cu pilă de combustie cu hidrogen.

În ediția de anul acesta, cuantumul ecotichetului este de:

*37.000 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric sau cu pilă de combustie cu hidrogen;

*15.000 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou plug-in hibrid sau a unei motociclete electrice;

*12.000 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid;

*10.000 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie termică (cu ardere internă, inclusiv motorizare GPL/GNC) sau a unei motociclete.

Administrația Fondului pentru Mediu va analiza documentele depuse de către persoanele juridice de drept privat pentru a verifica dacă sunt conforme și dacă îndeplinesc criteriile de eligibilitate. După analiza acestora, solicitantul va fi notificat ca fiind „propus spre aprobare” sau „propus spre respingere” în aplicație. Listele finale aprobate și respinse de către AFM vor fi publicate pe site-ul instituției.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România, campioană mondială la caterincă, miștocăreală, meme-uri pe rețelele sociale, păcănele și pariuri sportive. Economist: ”Cel mai ușor ar fi să compiem modelele de succes”

Ziarul Unirea

Publicat

în

România, campioană mondială la caterincă, miștocăreală, meme-uri pe rețelele sociale, păcănele și pariuri sportive. Economist: ”Cel mai ușor ar fi să compiem modelele de succes” Economistul Radu Georgescu este de părere că România ar trebui să copieze cele mai de succes modele în domeniul economiei, autostrăzilor și educației, dând exemplu țări precum Japonia, Coreea de […]

Citește mai mult

Actualitate

Economistul Adrian Negrescu: Economia României este ca un bolnav ajuns la terapie intensivă, pe mâna unor medici stagiari care habar nu au ce să facă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Economistul Adrian Negrescu: Economia României este ca un bolnav ajuns la terapie intensivă, pe mâna unor medici stagiari care habar nu au ce să facă Economia românească stagnează în T1 2025 și asta în condiții de inflație. Potrivit datelor Eurostat, creșterea economică a României a fost zero în primele trei luni, iar unele sectoare sunt […]

Citește mai mult

Actualitate

Alegeri prezidențiale 2025: Ce nu ai voie să faci la vot și ce riști dacă încalci legea

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Alegeri prezidențiale 2025: Ce nu ai voie să faci la vot și ce riști dacă încalci legea Duminică, 18 mai 2025, vor fi alegerile prezidențiale din România. Nerespectarea regulilor din ziua alegerilor poate atrage sancțiuni severe, de la amenzi până la pedepse cu închisoarea. Iată principalele fapte ilegale prevăzute de Codul Penal și legislația electorală […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea