Rămâi conectat

Politică Administrație

PUZ-ul zonei istorice din Cetatea Alba Carolina va fi pus în dezbatere publică

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

URS Construct

În următoarea perioadă, albaiulienii vor avea ocazia să se informeze și să facă propuneri legate de utilizarea spațiilor libere din Cetatea Alba Carolina, pe care administrația locală dorește să le renoveze și să le închirieze. Anunțul a fost făcut de Hedviga Călin, arhitectul șef al municipiului Alba Iulia, într-o conferință de presă.

Ea a precizat că documentația va fi afișată la sediul primăriei și pe site-ul instituției, va rămâne în consultare publică cel puțin 30 de zile.

Hedviga CalinPlanul Urbanistic este un instrument de gestiune urbană și prin el se stabilește un regulament care stă la baza emiterii certificatelor de urbanism și autorizațiilor de construcție. Acest Plan Urbanistic pe care l-am numit ”Actualizare zonă protejată Cetatea Alba Carolina” este gândit să fie o documentație tehnică ce reunește toate documentațiile care s-au făcut până în acest moment, să creeze o unitate de abordare în Cetate, astfel încât să nu mai existe dubii și suspiciuni asupra calității spațiilor abordate, funcțiunilor sau modului cum acestea sunt autorizate. Vreau să-i anunț pe albaiulieni că aștept toate sesizările, sugestiile – poate vin cu idei bune care nu se regăsesc în documentație. Pentru aceasta îi rog să consulte PUZ-ul, și să discute cu noi, să le oferim detalii și explicații, la camerele 3 și 4 de la sediul primăriei. Acest document a fost finanțat de Ministerul Dezvoltării, la solicitarea noastră, iar nouă ne revine doar calitatea de a obține avizele”, a precizat arhitectul.

După etapa de consultare publică PUZ-ul va fi aprobat de Consiliul Local Alba Iulia.

Este vorba despre cele 12 spații din șanțurile Cetăţii Alba Carolina pe care municipalitatea dorea să le concesioneze iar ulterior a decis să le reabiliteze și să le închiri.

CITEȘTE ȘI: Primăria Alba Iulia își măsoară forțele: Spațiile din Cetatea Alba Carolina ar putea fi reabilitate din fonduri proprii. Investiții de 2 milioane de euro

În prima fază s-a procedat la selectarea unui proiectant care a executat variante de amenajare şi intervenţii în două soluţii – minimală şi maximală, în raport cu funcţiunile propuse. Documentaţia, faza DALI a fost realizată de SC Arhing SRL Târgu Mureş, iar Primăria a obţinut de la Ministerul Culturii toate avizele necesare având în vedere că spaţiile în discuţie aparţin unui monument istoric de categoria A.

Propunerile de utilizare pentru aceste spaţii erau: două restaurante, o vinotecă, o cramă cu degustare, un atelier de artizanat cu expoziţie cu vânzare, un club de jazz, două puncte de informare turistică, un spaţiu pentru agenţie turistică şi sală video-cinema, un spaţiu multifuncţional pentru manifestări culturale, un spaţiu expoziţional pentru armament, şi o galerie comercială.

CITEȘTE ȘI: Se pregătește licitația pentru concesionarea a 12 spații din Șanțurile Cetății – a fost aprobată documentația tehnico-economică


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă PSD Alba: PSD vrea menținerea plafonării prețurilor la energie și gaze naturale și după 1 aprilie 2025

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD vrea menținerea plafonării prețurilor la energie și gaze naturale și după 1 aprilie 2025 Guvernul României, condus de premierul social-democrat Marcel Ciolacu, susține menținerea plafonării prețurilor la energie și gaze naturale și după 1 aprilie 2025. Prelungirea acestei măsuri este o necesitate pentru a asigura stabilitatea economică a populației și pentru protecția românilor în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea