Rămâi conectat

Ştirea zilei

Puncte de prim ajutor ale Crucii Roşii în Alba şi Sebeş

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

  

Urmare a atenţionărilor meteorologice cod galben de vreme caniculară, Crucea Roşie Română Filiala Alba în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică Alba şi Primăria Municipiului Alba Iulia va organiza puncte de prim ajutor, prin amplasarea de corturi în zonele: Magazinul Unirea, Tribunalul Alba, şi în capătul Bulevardului Transilvaniei spre Cinematograful Dacia

 Acţiunea se desfăşoară în perioada 20-22 iunie 2012, în intervalul orar 10.00-18.00. Permanenţa la corturi va fi asigurată de către voluntarii Crucii Rosii Alba şi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Alba, asigurându-se servicii de prim ajutor, de măsurare a tensiunii arteriale şi distribuirii de apă potabilă.

 Atenţionăm populaţia, ca în aceste zile caniculare:

  • Să evite expunerea îndelungată la soare şi să folosească mijloace de protecţie (pălării, umbrele, îmbrăcăminte subţire din ţesături naturale şi culori deschise)
  • Să crească consumul de lichide la 2 – 4 l/zi şi să urmeze o alimentaţie săracă în grăsimi;
  • Să evite excesul de cafea şi băuturi alcoolice;
  • Să evite eforturile fizice susţinute în perioada zilei în care temperaturile ating valorile maxime;
  • Persoanele vârstnice cu afecţiuni cardiace şi respiratorii să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării acestora în condiţii de temperaturi ridicate.

Precizăm că voluntarii Crucii Roşii Filiala Alba măsoară tensiunea arterială şi acordă servicii de prim ajutor în fiecare zi de marţi şi joi în pieţele agro-alimentare din Alba Iulia, respectiv Sebeş pe tot parcursul verii.

DIRECTOR, Adrian Ionel Duşa


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea