Punct final în proiectul „Să cunoaştem monumentele din zona Cugir – Câmpul Pâinii”
La Sala de Festivităţi a Colegiului Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir a avut loc festivitatea de premiere a câştigătorilor concursului de eseuri din cadrul proiectului (în premieră) „Să ne cunoaştem monumentele din zona Cugir – Câmpul Pâinii”. Un concurs la care au luat parte elevi ai şcolilor generale din Cugir, Vinerea, Şibot, Ceru Băcăinţi, Blandiana şi Săliştea. Deşi iniţial se credea că este vorba de 20-25 de obiective care se încadrează în categoria monumente, documentarea pe teren realizată de elevi sprijiniţi de cadre didactice şi echipa de proiect a scos în evidenţă că numărul acestor monumente se ridică la 140, situate pe teritoriul administrativ al localităţilor amintite. În cadrul festivităţii organizate, directorul colegiului tehnic prof. Camelia Dumitrean în calitatea sa de gazdă a evenimentului şi membră a echipei de proiect a prezentat un album cu imagini şi fotografii sub titlul „Monumentele – sufletul nostru”. La rândul său, ing. Aurel Voicu artizanul acestui demers şi coordonator al proiectului a prezentat mai multe observaţii cu privire la starea monumentelor, făcând mai multe propuneri care să antreneze consiliile locale din zonă în gestionarea acestor obiective.
Prezent la eveniment, Preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Dumitrel, a apreciat rezultatul de excepţie al acestui proiect, menţionând că datorită reuşitei de la Cugir va propune în bugetul Consiliului Judeţean de anul viitor alocarea de fonduri pentru ca în toate municipiile şi oraşele judeţului să aibă loc asemenea acţiuni.
Domnia sa a ţinut să facă şi premierea câştigătorilor concursului de eseuri organizat, care a constat în acordarea de diplome şi bani pentru cei 9 elevi ocupanţi ai locurilor I, II şi III, după cum urmează: ESEU: locul I – Maria Ciobanu, Şc. nr. 2 Cugir, locul II – Lucian Barbu, Şcoala „Ioan Mihu” Vinerea, locul III – Horea Cutean, Şc „I. Mihu” Vinerea; FOTO: locul I -Victor Roşu, Şc. nr. 2 Cugir, locul II – Lucian Oltean, Şc. gen. Săliştea, locul III – Vlad Tomuş, Şc. Gen Şibot; MULTIMEDIA: locul I – Andrei Scârlet, Şc. nr. 3 Cugir, locul II -Alexandru Dincu , Şc. Singidava Cugir, locul III – Darius Vlad, Şc. gen. nr. 1 Cugir.
Reuniunea a mai fost onorată de prezenţa consilierilor judeţeni Nicolae Truţă şi Nicuşor Mihai, de consilierii locali Radu Roşianu, Marin Morariu, Suciu Graţian, Laurenţiu Rădiţoiu, de preotul paroh Mircea Giurgea, precum şi de directori şi cadre didactice ale şcolilor generale din oraş.
Constantin PREDESCU
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!”
Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!” În prag de Sărbători, sociologul albaiulian Alin Tomuș a fost prezent la Unirea FM la o emisiune, realzată de Simona Lodroman, care și-a propus să răspundă la întrebările: Crăciunul a fost furat […]