Rămâi conectat

Politică Administrație

Publicitate electorală| Sandu Heler – Continuăm împreună pentru dezvoltarea comunei Avram Iancu

Publicat

în

Anul 2004 aducea în fruntea comunei Avram Iancu pe actualul primar, Heler Sandu, fiu al satului, care încă de la început a pus bazele unei dezvoltări durabile a comunităţii. În acest sens, a fost întocmită, dezbătută şi aprobată Strategia de Dezvoltare a Comunităţii pentru perioada 2007-2014 şi 2014 -2021, care cuprinde ample lucrări pe diferite domenii.

Sandu Heler şi comunitatea pe care o păstoreşte acordă o importanţă deosebită tradiţiilor şi personalităţilor istorice moţeşti. Astfel, un loc de frunte îl ocupă „Târgul de Fete de pe Muntele Găina”, organizat de către Consiliul Judeţean Alba (organizator principal), alături de Consiliul Local, Primăria Avram Iancu şi Centrul de Cultură „Augustin Bena”. Evenimentul, înregistrat la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, reprezintă una dintre cele mai importante sărbători populare româneşti, cu o vechime de secole, a cărei amploare şi renume a depăşit graniţele ţării noastre. Totodată, întrucât pe teritoriul comunei, în satului Inceşti, se află casa natală a lui Avram Iancu şi bustul acestuia, care sunt înscrise pe lista monumentelor istorice de la nivel naţional, în comună au loc multiple evenimente dedicate acestui erou al Ţării Moţilor şi a Transilvaniei.

Dintre proiectele implementate în  ultima perioadă, pot fi amintite următoarele:

Electrica Furnizare Discount
 • Alimentare cu apă în sistem centralizat pentru 13 sate, după care s-au extins aceste lucrări şi în satele Verdeşti şi Călugăreşti, iar acum va începe execuţia la lucrarea ,,Extindere alimentare cu apă în satul Helereşti”;
 • Modernizare drum comunal DC 91 Avram Iancu – Târsa (lucrări de asfaltare, amenajare rigole şi ziduri de sprijin);
 • Modernizare drum vicinal Târsa–Cândeşti, proiect implementat prin PNDL I, prin care se încearcă deschiderea spre comuna Gârda şi implicit spre judeţul Bihor;
 • Modernizare iluminat public, în comuna Avram Iancu – prin această lucrare s-a trecut la ilumminatul pe leduri;
 • Modernizare şi înfiinţare drumuri forestiere în Comuna Avram Iancu, prin care se urmăreşte de fapt accesibilizarea urcării spre Târgul de fete de pe Muntele Găina, fiind cuprinsă în acest proiect asfaltarea a 3,5 km drum forestier Dobrana;
 • Reabilitare clădiri la Şcoala Gimnazială ,,Avram Iancu”, proiect implementat prin PNDL II;

De asemenea, comuna are în implementare, în momentul acesta, urmatoarele proiecte:

 • Reparaţie capitală Pod Coceşti, comuna Avram Iancu;
 • Modernizare drum vicinal Coceşti;
 • Modernizare parcare şi drumurile DC 105 Şoiceşti  şi DC 111 Doleşti;
 • Achiziţie utilaj multifuncţional pentru lucrări de deszăpezire şi întreţinere drumuri, în comuna Avram Iancu (prin GAL Drumul Iancului);
 • Tot prin intermediul Grupului de Acţiune Locală a fost implementat proiectul ,,Dogarii”, prin care a fost dotată formaţia de tulnicărese cu tulnice şi costume populare, a fost realizat un film documentar despre aceasta frumoasă pasiune şi bineînţeles, o monografie a localităţii;

Totodată, este în derulare un frumos proiect ,,Comunitatea Moţilor Harnici” – /POCU/138/4.1/114866, al cărui obiectiv general îl reprezintă creşterea calităţii vieţii la nivelul unei comunităţi marginalizate în care exista populaţie aparţinând minorităţii rome din Avram Iancu, prin furnizarea de intervenţie integrată în corespondenţă cu nevoile individuale şi ale gospodăriei din care fac parte, pentru 560 de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială, adulţi şi copii, în interiorul grupului ţintă fiind persoane de etnie romă, în pondere de 30% şi 50% de gen feminin;

Sunt în curs de desfăşurare şi măsurătorile cadastrale, finanţare I-IV, şi a început reactualizarea Planului Urbanistic General şi RLU;

Pentru viitorul mandat, primarul Sandu Heller își propune:

 • Modernizarea drumului vicinal Cîrăști – Pătruțești;
 • Construirea unei săli de sport în perimetrul Școlii Primare din Tîrsa;
 • Amplasarea unor sisteme de rețea de canalizare la nivelul comunei Avram Iancu;
 • Crearea unei zone de agrement;
 • Construirea modernizării rețelei de drumuri comunale și vicinale;
 • Modernizarea DJ 762 A (6 km de asfalt), în vederea deschiderii către județul Hunedoara, prin parteneriat cu Consiliul Județean Alba.

„Ceea ce îi defineşte pe moţi este apropierea de cer, aici fiind o zonă cu specific montan. Chiar dacă viaţa aici este mai grea, prin curaj, hărnicie, răbdare şi bunătate, locuitorii găsesc totdeauna puterea de a răzbi în toate. De aceea, de când am fost ales primar, am încercat să găsesc cele mai bune soluţii pentru dezvoltarea satelor comunei, pentru a asigura o conectivitate adecvată şi condiţii de trai din ce în ce mai bune pentru comunitate.

Împreună cu președintele Ion Dumitrel, putem dezvolta în continuare comuna noastră, pentru a crea un mediu sigur şi prosper pentru noi şi copiii noştri. Avem nevoie şi de sprijinul consilierilor locali şi judeţeni şi de aceea vă rugăm să votaţi candidaţii de pe listele de Consiliu Local şi Consiliu Judeţean ale PNL! Candidații PNL Alba îi puteță găsi pe www.pnlalba.ro

Împreună, om lângă om, umăr la umăr, vom putea continua dezvoltarea judeţului!” – Sandu Heler

Comandat de Partidul Național Liberal, Executat de UNIREA PRES SRL portal online https://ziarulunirea.ro/, cod unic mandatar financiar coordonator 21200012.

Publicitate

Politică Administrație

Dacian Cioloș solicită DEMITEREA de „urgență” a lui Florin Roman, din cauza PLAGIATULUI: „Nu vă bateţi joc de comunitatea cercetătorilor români”

Publicat

în

Dacian Cioloș solicită DEMITEREA de „urgență” a lui Florin Roman, din cauza PLAGIATULUI: „Nu vă bateţi joc de comunitatea cercetătorilor români”

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, îi solicită premierului Nicolae Ciucă demiterea „de urgenţă” a ministrului Cercetării, Florin Roman, pentru a arăta, prin acest gest, că nu îşi „bate joc de comunitatea cercetătorilor români”.

Într-un comunicat de presă transmis, joi, AGERPRES, reprezentanţii USR susţin că Florin Roman „şi-a plagiat lucrarea de masterat şi a minţit că a scris o carte”.

„Florin Roman confirmă că o comparaţie între PNL şi PSD e cât se poate de reală, cu deosebirea că el e doar plagiator, nepotrivit ca ministru al Cercetării şi agresiv atunci când n-are dreptate. Domnule prim-ministru Ciucă, vă cer să faceţi curăţenie în cabinetul dumneavoastră şi să ne arătaţi că nu susţineţi furtul şi nu vă bateţi joc de comunitatea cercetătorilor români lăsând să-i conducă un plagiator dovedit. Florin Roman nu are ce să caute în Guvernul României”, a declarat Cioloş, citat în comunicat.

Electrica Furnizare Discount

Liderul USR afirmă că Florin Roman afectează credibilitatea ministerului pe care îl conduce şi pune sub semnul întrebării capacitatea statului de a face reformele la care s-a angajat în faţa Comisiei Europene.

„După ce a minţit în CV că a scris o carte, Florin Roman, actual ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, demonstrează, prin plagiatul descoperit de jurnaliştii de la „Libertatea”, că minciuna este patologică la PNL. Prin plagiatul său, pe care actualul ministru al Cercetării îl califică ironic drept ‘iar o altă mare problemă’, afectează nu doar credibilitatea acestui minister, care va avea de gestionat nu mai puţin de 1,8 miliarde de euro în PNRR pentru digitalizarea României, ci pune sub semnul întrebării integritatea şi capacitatea statului de a duce la îndeplinire reformele la care s-a angajat în faţa Comisiei Europene şi de a folosi corect şi onest banii europeni puşi la dispoziţie”, se arată în comunicatul amintit.

Potrivit sursei citate, rămânerea lui Florin Roman în funcţia de ministru este „de neacceptat”.

„Ce încredere ar mai putea avea cetăţenii acestei ţări în acest minister şi, de fapt, în întregul guvern, ştiind că un ministru care a plagiat are de coordonat 1,8 miliarde de euro din bani publici? Furtul intelectual rămâne un furt oricât ar încerca Florin Roman şi alţi foşti prim-miniştri sau miniştri să diminueze gravitatea faptei şi el trebuie sancţionat. În aceste condiţii, este de neacceptat rămânerea lui Florin Roman în funcţia de ministru şi cerem premierului Nicolae Ciucă demiterea sa”, adaugă sursa menţionată.

USR subliniază că nu va tolera niciodată furtul şi va sancţiona întotdeauna orice formă de derapaj.

„Dacă PNL şi PSD mai au un minim respect faţă de cetăţenii acestei ţări, ar trebui să îl remanieze cât mai repede pe Florin Roman din funcţia de ministru. În caz contrar, prin tolerarea acestui furt, nu vor face decât să arate, o dată în plus, că pentru ei hoţia nu contează, ba chiar te face ministru”, precizează reprezentanţii USR.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Politică Administrație

COMUNICAT DE PRESĂ| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „Nu lăsați să moară, viața de la țară! Comunele din Alba au nevoie de fonduri europene pentru a se dezvolta”

Publicat

în

COMUNICAT DE PRESĂ| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „Nu lăsați să moară, viața de la țară! Comunele din Alba au nevoie de fonduri europene pentru a se dezvolta”

Sunt tot mai mulți cei care vorbesc despre fondurile europene și șansa unică pe care o are România să se dezvolte, dar prea puțini sunt cei care se gândesc că sunt autorități locale care au nevoie de sprijin direct pentru a beneficia de ele.

Județul Alba este compus din 4 municipii, 7 orașe și 67 de comune. Dacă municipiile și majoritatea orașelor au un departament sau cel puțin un angajat pregătit pentru a depune proiecte și accesa fonduri europene, la primăriile de comune sunt mai puțini angajați, angrenați în multiple activități.

Electrica Furnizare Discount

Este timpul ca CJ Alba să înființeze un departament, cu cei mai buni specialiști, care să identifice măsuri și axe de finanțare pentru zona rurală din județ. Departamentul respectiv va trebui să colaboreze cu Grupurile de Acțiune Locală (GAL-uri), dar și cu primăriile, să ajute la scrierea proiectelor europene și să sprijine implementarea lor. Până în prezent, în relația cu autoritățile locale, cofinanțând anumite investiții, Consiliul Județean doar a prins peștele, fără a înmâna cuiva undița și momeala.

Atât în Planul Național de Redresare și Reziliență, cât și în celelalte programe și măsuri din actualul exercițiu bugetar, derulate prin PNDR, există proiecte comune de finanțare, de care pot beneficia mai multe localități din județ. AFIR are, spre exemplu, măsuri de finanțare de care pot beneficia mai multe comune, cu sau fără asociere, în funcție de caz. Astfel, colaborarea între CJ Alba, GAL-uri și UAT-uri este constructivă și indispensabilă în actualul context economic și european dacă vrem să dezvoltăm județul.

Voi înainta aceste propuneri conducerii Consiliului Județean Alba, în speranța că mediul rural se va dezvolta așa cum trebuie!

Cu respect pentru locuitorii județului Alba,

Deputat Radu Marcel Tuhuț

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Daniel-Gheorghe Rusu: AUR readuce bucuria în sufletul copiilor și a celor oropsiți!

Publicat

în

Comunicat de presă| Daniel-Gheorghe Rusu: AUR readuce bucuria în sufletul copiilor și a celor oropsiți!

Filiala AUR Alba dă startul unei acțiuni prin care speră să aducă bucurie pe chipul celor aflați în suferință din cauza lipsurilor materiale.

Începând din data de 7 decembrie, demarăm campania ,,Moș Crăciun de AUR”.

Un proiect prin care, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, vom ajuta copii și persoane vârstnice, proveniți din medii defavorizate.

Electrica Furnizare Discount

Vom face tot posibilul să ajutăm cât mai multe persoane și sperăm că vom reuși să facem mai luminoase sărbătorile unor oameni care au uitat să zâmbească.

Cei care doresc să sprijine material și financiar această acțiune, care este menită să aducă bucurie unor copilași sau persoane în vârstă, o pot face la:

Sediul nostru AUR din Alba Iulia, strada Națiunii, nr 11;

La numerele de telefon: +40741669604, +40720220477 sau pe pagina de Facebook

Vă mulțumim!

Moșul chiar face minuni! Implică-te și tu!

Deputat AUR Alba, Daniel-Gheorghe Rusu

 

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare