Rămâi conectat

Actualitate

Proteste în Apuseni: Oamenii sunt nemulțumiți de starea deplorabilă a drumurilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proteste în Apuseni. Circa 450 de persoane au protestat, miercuri, în centrul localității Beiuș, nemulțumiți de starea dezastruoasă în care de peste 10 ani este menţinut DN 76, Oradea – Deva, în special pe tronsoanele de la Beiuş către limita cu judeţul Hunedoara, scrie Digi24.

drum spre Negrileasa27Protestul a fost îndreptat împotriva Ministerul Transporturilor, Companiei Naţional de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), considerate de localnici vinovate pentru starea dezastruoasă a drumului.

„De 10 ani nu mai putem vorbi despre acest drum ca fiind un drum european sau nici măcar naţional, şi de aceea am tot încercat de-a lungul acestor ani să sensibilizăm autorităţile. Este deja prea mult! Se poate vorbi chiar de o subminare a economiei zonei deoarece sunt investitori care nu mai vin, firme care au avut 1.000 de angajaţi şi au plecat, care au avut flote auto mari şi nu mai au nici jumătate. Toate au declarat la AJOFM că au făcut disponibilizările şi au plecat din cauza stării proaste a drumului. Nu mai vorbim de potenţialul turistic care este sabotat pentru că şi cei care vin aici rămân cu maşinile pe drum”, a declarat pentru publicația Bihoreanul, Dan Popa, coordonator al protestelor.

Rând pe rând, localnicii nemulţumiţi de starea drumului și-au strigat în microfoane nemulţumirile, timp în care protestatarii scandau „Hoţii, hoţii!” şi „Demisia!”, cu referire la conducerile CNADNR şi a Ministerului Transporturilor. Pe pancarte au fost scrise mesaje precum: „Aţi distrus turismul şi economia zonei!”, „Enclava României E79 Beiuş – Vârfurile”, „DN 76 – Dreptul Nostru!”, „10 ani de promisiuni, 10 ani de minciuni” şi „Bihorul locul IV la colectarea de taxe, ultimul loc la infrastuctură”, „Celor de la Bucureşti nu le pasă de noi”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea