Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

PROTESTE anti-COVID în toată țara, în această seară. Oamenii, NEMULȚUMIȚI de regulile impuse

Ziarul Unirea

Publicat

în

Protestele din țară continuă. Un protest fata de restricțiile anti-pandemie a este în desfășurare luni, 29 martie, în Piața Universității din București. Un manifestant a fost deja ridicat de jandarmi și băgat în duba. Sunt multe persoane care nu poarta masca.

UPDATE 23.10: În Piață Victoriei sunt câteva mii de protestatari, printre care se afla și membri ai unor galerii de fotbal. Este prezent în piață și deputatul PSD Daniel Ghita, fost luptător de K1. Oamenii arunca cu obiecte spre jandarmi, iar situația rișca să degenereze. Forțele de ordine au fost suplimentate, în fata Guvernului fiind acum sute de jandarmi.

CITEȘTE ȘI: PROTEST anti-COVID în mijlocul nopții, la Alba Iulia. Pricu: „Să scăpăm de botnițe!”

UPDATE 21.10: Seful Departmentului pentru Situații de Urgenta, Raed Arafat, afirma, luni seara, că cei care protestează fata de noile restricții impuse de Guvern și cntesta pandemia przinta niste pucte de vedere pe care trebuie să le probeze. „Realitatea din Romania este alta din punct de vedere a pandemiei”, afirma Arafat.

„Nu am ce să comentez, decât că protestează și vin cu puncte de vedere pe care trebuie să le probeze. Realitatea din Romania este alta din punct de vedere a pandemiei”, a eclarat, luni seara, la Digi 24, Raed Arafat.

Seful DSU a prezentat evoluția cifrelor în ultimele săptămâni și a arătat că Romania a intrat în valul al treilea al pandemiei cu mai multe paturi de AȚI pline, fata de valul doi.

„Daca luam cazurile active 77.082 cazuri. Unde eram în 5-6 martie: la 47.000. În 28 feb – 41.000. La 34.000 am ajuns la 4 februarie. Azi suntem mai mult decât dublat că și cazuri și poate lua o tendință de creștere daca nu respectam regulile”, a mai afirmat Arafat.

„Cei care urla să ne spună cum văd ei lucrurile”, a adăugat seful DSU.

Seful DSU, Raed Arafat a precizat, luni seara, la B1 TV, că masurile luate în acest moment sunt echilibrate. Acesta mai spune că daca nu vor fi respectate, ”nimeni nu știe unde putem să ajungem”.

„La începutul pandemiei, în starea de urgenta au fost masuri mai dure până am văzut cum evoluează și care este situația. Acum masurile sunt mai echilibrate și noi speram să ne oprim cu masurile aici. Sunt zone mai mici care necesita poate și carantinare, asta decid Direcțiile de Sănătate Publica. Eu doar semnzez ordinele pe baza deciziilor pe care le primesc de la DSP, INSP și de la Comitetul Județean pentru Situații de Urgenta. Daca respectam masurile actuale, e posibil să reușim să controlam situația fară să luam alte masuri. Daca nu respectam masurile actuale, le consideram exagerate și le combatem, nimeni nu știe unde putem să ajungem”, a spus seful DSU.

Proteste în tara

Peste 200 de persoane participa, luni seara, la un protest în centrul municipiului Arad, fata de restricțiile impuse de autorități în contextul pandemiei de COVID-19.

Participanții, marea lor majoritate tineri, scandează „Libertate!” sau „Hoții!”, folosesc vuvuzele și petarde pentru a produce zgomote, în timp ce alții claxonează și ambalează motoarele mașinilor și motocicletelor.

În momentul în care un echipaj de jandarmi a intrat în grup pentru a discuta cu unii participanți, oamenii au huiduit insistent și au strigat: „Rușine, rușine, rușine să vă fie!”.

Mulți dintre cei prezenți la manifestație nu poarta măști de protecție, transmiste Agerpres.Bistriță-Năsăud: Peste 200 de persoane au protestat fata de noile restricții

Peste 200 de persoane au protestat luni seara în fata Instituției Prefectului fata de masurile de restricție adoptate în context pandemic, acțiunea fiind organizata de reprezentanții centrelor sportive și de fitness din municipiul Bistriță, nemulțumiți de faptul că au fost nevoiți să își întrerupă activitatea.

La protestul autorizat, care s-a desfășurat intre orele 17,30 și 19,30, au mai luat parte reprezentanți din domeniul HoReCa și simpli cetățeni, însă cei mai mulți au fost tineri cu vârste cuprinse intre 16 și 35 de ani.

S-a scandat „Libertate”, „Jos Arafat”, „Jos Voiculescu”, „Jos Guvernul” și au fost afișate pancarte cu mesajele „Opriți dictatura sanitara” și „Binele impus se cheamă abuz”.

Din peisaj nu au lipsit steagurile tricolore, inclusiv unul de mari dimensiuni, fluierele, vuvuzelele și boxele din care a răsunat muzica.

Câțiva tineri, membri ai unei trupe de dans, au susținut un moment artistic ad-hoc, care a antrenat și o parte dintre participanții la protest.

Aproximativ 40 de persoane s-au adunat, luni seara, și la Târgu Mureș pentru a protesta împotrivă noilor restricții instituite de autorități pentru a opri răspândirea infecției cu noul coronavirus.

Protestatarii au cerut ridicarea restricțiilor de circulație și a celor referitoarea la orarul de funcționare a magazinelor și teraselor, precum și renunțarea la purtarea măștii de protecție, pe motiv că virusul nu ar fi fost identificat și „COVID-19 nu se ia prin aer”.

În timpul protestului s-a scandat „Jos masca!”, „Ieșiți din casa, daca vă pasa!” și „Libertate”, tranmiste Agerpres.

Sursa: ziare.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în 14 octombrie 2024. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni: Septembrie ploios și temperaturi peste cele specifice în a doua lună de toamnă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA până în 14 octombrie 2024. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni: Septembrie ploios și temperaturi peste cele specifice în a doua lună de toamnă Agenția Națională de Meteorologie a publicat vineri, 13 septembrie 2024, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, în intervalul 16 septembrie – 14 octombrie. Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea