Protejarea mărcii prin fonduri europene de până la 1.000 euro (P)
Protejarea mărcii prin fonduri europene de până la 1.000 euro (P)
Înregistrarea mărcii poate fi un proces complex și costisitor, dar important pentru protejarea brandului împotriva utilizării neautorizate a numelui sau a logo-ului și obținerea exclusivității în domeniul de activitate. De asemenea, acesta contribuie la consolidarea încrederii clienților și la creșterea valorii afacerii.
Cu toate acestea, nu toate companiile își permit să plătească costurile de înregistrare a unei mărci, mai ales cele aflate la început de drum. Agenția TAS, specializată în domeniul proprietății intelectuale, vine în ajutorul antreprenorilor cu o soluție în acest sens: programul Ideas Powered for Business 2023, o inițiativă finanțată de Uniunea Europeană, prin care se oferă sprijin financiar micilor întreprinderi pentru înregistrarea mărcilor naționale sau europene.
În România, acest program poate fi accesat prin intermediul Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM). Companiile interesate trebuie să depună o cerere de finanțare prin intermediul portalului Ideas Powered for Business și să îndeplinească anumite criterii de eligibilitate. Printre acestea se numără: să fie o întreprindere mică sau mijlocie, să aibă sediul social și activitatea principală în Uniunea Europeană, să nu aibă datorii la bugetul UE și să nu fi beneficiat de finanțare prin programul Ideas Powered for Business în anii precedenți.
Dacă business-ul îndeplinește aceste criterii, acesta poate primi o finanțare de până la 1.000 de euro pentru înregistrarea unei mărci la OSIM. Aceasta poate acoperi costurile de înregistrare și poate fi o oportunitate excelentă pentru protejarea brandului, dezvoltarea afacerii, consolidarea poziției pe piață și asigurarea diferențierii față de competitori.
Înregistrarea mărcii este un mecanism util și în cazul unor dispute legale, oferind o protecție juridică puternică împotriva concurenței neloiale și a încălcării drepturilor de proprietate intelectuală. În cazul în care o altă companie sau persoană încearcă să folosească numele sau logo-ul fără permisiunea ta, înregistrarea mărcii poate servi ca dovadă legală a dreptului tău de proprietate.
De asemenea, companiile care doresc să își înregistreze mărcile și să solicite finanțare prin programul Ideas Powered for Business 2023 pot beneficia și de ajutorul agențiilor specializate în proprietate intelectuală. Agenția TAS oferă servicii de înregistrare a mărcilor și de protecție a proprietății intelectuale. Având la bază o experiență extinsă și cunoștințe bogate, reprezentanții agenției pot ajuta companiile să navigheze procesul de înregistrare a mărcii și să depună o cerere completă la OSIM.
Mai mult, Agenția TAS oferă companiilor informații detaliate despre finanțarea disponibilă prin acest program și despre alte opțiuni pentru protecția proprietății intelectuale. În anii precedenți, compania a reușit să obțină peste 150.000 de euro ca fonduri nerambursabile pentru protecția proprietății intelectuale a clienților săi.
Agenția TAS este o firmă din Cluj-Napoca, alcătuită din avocați specializați în domeniul proprietății intelectuale și în dreptul comercial, cu o vechime de 15 ani în domeniu. Compania oferă suport juridic și îndrumare în protejarea numeroaselor drepturi de proprietate intelectuală, printre care se numără marca, numele de domeniu, drepturile de autor, contractele și licențele, precum și tranzacțiile cu proprietatea intelectuală.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Economie
România se apropie de mijlocul clasamentului la capitolul taxării companiilor România urcă în topiul impozitării firmelor, depășind astfel multe dintre țările din regiunela capitolul taxării companiilor.Creșterea impozitului pe dividende va face ca România să se apropie astfel de mijlocul clasamentului. România urcă poziții importante în topul UE și în privința impozitării consumului, relevă analiza Profit.ro. […]
Anunț începere implementare proiect: “Implementarea Sistemului Informatic Integrat pentru digitalizarea activității Spitalului Orășenesc „Dr. Alexandru Borza” Abrud”
Comunicat de presă Beneficiar: Spitalul Orășenesc „Dr. Alexandru Borza” Abrud Spitalul Orășenesc „Dr. Alexandru Borza” Abrud anunţă începerea activităţilor proiectului “Implementarea Sistemului Informatic Integrat pentru digitalizarea activității Spitalului Orășenesc „Dr. Alexandru Borza” Abrud”, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Pilonul V: Sănătate și reziliență instituțională, Componenta C7 – Transformare digitală I3. Realizarea sistemului […]
Românii care au făcut un credit ipotecar, rate mai mari la bancă de la 1 iulie 2025 În contextul situației economice actuale, românii cu credite ipotecare primesc o nouă lovitură: creșterea dobânzilor! Acest lucru este preconizat pentru a doua jumătate a acestui an și va duce la o majorare a ratei lunare cu aproximativ 90 […]