Rămâi conectat
MA-RA-MU

Actualitate

Propunerea privind introducerea unor cursuri pentru consumul moderat de vin ”zace într-un sertar la Ministerul Educației”

Dragoş Suciu

Publicat

în

Propunerea privind introducerea, în licee, a unor cursuri în care elevilor să li se explice cum poate fi consumat vinul cu moderaţie ”probabil zace într-un sertar la Ministerul Educației”, a spus, miercuri, la Alba Iulia, directorul executiv al Organizaţiei Naţionale Interprofesionale Vitivinicolă (ONIV), Emil Dumitru.

vinEmil Dumitru declara, tot la Alba Iulia, în urmă cu un an, că organizaţiile profesionale ale viticultorilor fac demersuri la Ministerul Educaţiei pentru ca în licee să fie introduse cursuri privind consumul moderat de vin, iar astăzi spune, fiind întrebat, că această propunere ”probabil zace într-un sertar la Ministerul Educației”.

”În condițiile în care avem state membre care au în curricula școlară un astfel de modul, la orele de dirigenție, cred că și România ar trebui să ia exemplu de acolo și să încercăm să explicăm copiilor noștri că nu doar distilatele cu băuturile energizante sunt cele bune pe care le consumă în mod regulat în cluburi sau în restaurante. Vinul e un aliment dacă e consumat cu moderație. Aceasta ține un pic și de ceea ce vrea România din punct de vedere al educației copiilor noștri”, a spus directorul executiv al ONIV, întrebat în cadrul unei conferințe de presă dacă propunerea se poate materializa,

Tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani nu au fost niciodată consumatori foarte buni de vin, a adăugat Dumitru.

”Pierdem segmentul 18-25 de ani. E clar că cel care va fi un consumator de vin se va duce și la teatru, se va implica și în acțiuni de tot felul, educative, cam aceasta înseamnă o societate sănătoasă. Depinde și ce vrea Ministerul Educației, noi, formele asociative, societatea civilă, tot presionăm în zona aceasta, dar neavând altfel de instrumente nu putem decât să facem propuneri”, a declarat directorul executiv al ONIV.

Întrebat în ce a constat propunerea viticultorilor față de Ministerul Educației, Emil Dumitru a spus că și-a permis să traducă un modul cuprins într-un proiect european, accesat de toate statele membre viticole.

”România a fost printre puținele state care nu s-au asociat în proiectul acela și da, într-adevăr, trebuie să explicăm tinerilor ce înseamnă consumul de vin, să explicăm ce înseamnă vinul în primul rând, cum se realizează producția de vin în România. Vedeți că, întotdeauna avem o dispută și în spațiul public, destul de importantă, legată de calitatea vinului și atunci să putem credibiliza vinul ca produs trebuie să explicăm cum facem vinul și cum cultivăm plantațiile să obținem struguri care să fie pretabili pentru obținerea vinului de calitate”, a mai spus directorul executiv al ONIV.

Emil Dumitru a participat, miercuri, la o conferință de presă, la Alba Iulia, cu ocazia încheierii Concursului ”Strugurele de Aur” 2016, în cadrul căruia au fost premiate 78 de vinuri, dintre care 33 cu aur și 45 cu argint.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Lista cu Olimpiadele și concursurile internaționale recunoscute pentru echivalarea la Bacalaureat 2025, publicată de Ministerul Educației

Bera Larisa

Publicat

în

Lista cu Olimpiadele și concursurile internaționale recunoscute pentru echivalarea la Bacalaureat 2025, publicată de Ministerul Educației Lista cu Olimpiadele și concursurile internaționale recunoscute pentru echivalarea probei scrise la examenul de Bacalaureat 2025 a fost publicată miercuri, 18 decembrie 2024, de Ministerul Educaţiei. Citește și: Cadrele didactice, studenții, foștii olimpici și cercetătorii vor fi plătiți cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea