Proiectul privind interzicerea fumatului în spațiile publice închise a fost scos de pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților. Motivul
Proiectul de lege care prevede interzicerea fumatului în spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, la locurile de joacă pentru copii, în unitățile sanitare, de învățământ, precum și cele destinate protecției și asistenței copilului a fost scos, miercuri, 25 noiembrie, de pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților.
Proiectul a fost înscris luni pe ordinea de zi, dar, în cursul zilei de marți, a fost scos și retrimis la Comisia de sănătate.
Președintele Comisiei pentru sănătate, Florin Buicu, a declarat miercuri, la Parlament, că motivul scoaterii de pe ordinea de zi a plenului Camerei a acestui proiect este o scrisoare a Consiliului Concurenței care atrage atenția asupra unui amendament în actul normativ care interzice afișarea țigărilor în locurile obligatorii de trecere.
„După întocmirea raportului de către Comisia de sănătate a Camerei Deputaților a venit o adresă din partea Consiliului Concurenței legat de un amendament care interzicea afișarea țigărilor în locurile obligatorii de trecere”, a spus președintele Comisiei pentru sănătate.
Întrebat dacă sunt șanse ca proiectul să intre miercuri pe ordinea de zi a plenului, el a spus că „în urma negocierilor care vor avea loc între liderii partidelor politice din Parlament va fi luată o decizie”.
Deputatul PSD Aurelia Cristea a afirmat miercuri că speră ca acest proiect să fie adoptat de Camera Deputaților în actuala sesiune parlamentară.
„Sper ca acest proiect atât de mult așteptat și cu așa o largă susținere publică și din partea profesorilor, a medicilor și a foarte multor tineri va trece în această sesiune parlamentară. Chiar cred că va găsi ecou la Palatul Parlamentului și va fi aprobată. În acest moment, nu am nicio explicație pentru ce a fost scos de pe ordinea de zi, știu că a fost o corespondență între Consiliul Concurenței și Comisia de sănătate pentru o clarificare mai bună a unuia dintre amendamentele depuse de către Comisia de sănătate la actuala lege și probabil că și acesta este unul dintre motive”, a spus Cristea.
sursa:agerpres
(C.M.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
Ziua Regalității. 10 mai, zi cu triplă semnificație istorică: Sosirea lui Carol, Independenţa şi Regatul
Ziua Regalității. 10 mai, zi cu triplă semnificație istorică: Sosirea lui Carol, Independenţa şi Regatul În această zi sunt marcate trei momente istorice: la 10 mai, în 1866, prinţul Carol de Hohenzollern-Sigmaringen depunea jurământul ca domnitor, în 1877 Carol proclama Independenţa României, după secole de stăpânire otomană, şi în 1881, domnitorul Carol I era încoronat […]
9 mai – ziua în care s-a născut o personalitate impunătoare a culturii interbelice și a decedat un poet “în sufletul căruia s-au reflectat toate aspirațiile neamului nostru”
9 mai, ziua în care s-a născut o personalitate impunătoare a culturii interbelice și a murit un poet “în sufletul căruia s-au reflectat toate aspirațiile neamului nostru” Ziua de 9 mai are dublă semnificație în cultura poporului nostru. Într-o zi de 9 mai, acum 123 de ani, se năștea Lucian Blaga, o personalitate impunătoare a […]
8 mai: Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan Teologul, numit „ucenicul pe care îl iubea Iisus”, sărbătorit azi în cinstea minunii care are loc, în fiecare an, în această zi, la mormântul său
8 mai: Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan Teologul, numit „ucenicul pe care îl iubea Iisus”, sărbătorit azi în cinstea minunii care are loc, în fiecare an, în această zi, la mormântul său Pe 8 mai, credincioșii îl celebrează pe Sfântul Apostol și Evanghelist loan Teologul, numit „ucenicul pe care îl iubea Iisus”, sărbătorit azi în […]