Proiectul „O viață dreaptă” al Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis: După primele centralizări peste 70% dintre copii au cel puțin o afecțiune la coloană
Din această săptămână au început evaluările din cadrul proiectului „O viață dreaptă” inițiat de Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis în parteneriat cu centrul de recuperare Starmedica. După campania de informare din cadrul școlilor desfășurată luna trecută unde au fost împărțite flyere informative in cadrul ședințelor cu părinții, voluntarii au început în această săptămână evaluările afecțiunilor coloanei.
„Până în momentul de față am desfășurat activitățile proiectului în 6 școli, iar rezultatele sunt devastatoare. După primele centralizări rezulta ca 71,43% dintre copii au cel puțin o afecțiune și doar 8,16% au o coloană sănătoasă și fără probleme. Diferența de 20,41% sunt copii care au lipsit sau au refuzat evaluarea. Menționăm că evaluările s-au desfășurat cu specialiști kinetoterapeuți și voluntari dintre studenții la Universitatea 1 Decembrie 1918 Facultatea de kinetoterapie si motricitate speciala” a spus Dragoș Medrea președintele Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis.
Proiectul „O viață dreaptă” are ca scop identificarea afecțiunilor coloanei, iar grupul țintă sunt copiii de clasa a 6-a , moment în care aceste afecțiuni debutează. Rezultatele obținute vor fi cuprinse într-un studiu și publicate .
„Dorim să prevenim agravarea acestor afecțiuni, care vor duce spre un adult cu probleme de coloană vertebrală. Kinetoterapia este esențiala pentru copiii care au fost depistați cu deficiențe fizice. Sunt exerciții care se pot face de copii in centre de recuperare medicala, la orele de sport sau acasă. De asemenea băncile care nu sunt întotdeauna ergonomice, iar ghiozdanele încărcate contribuie la dezvoltarea acestor afecțiuni. Acest proiect dorim să fie un început al conștientizării acestor probleme” Adela Neamțu , kinetoterapeut din cadrul proiectului.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump?
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump? Potrivit ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INS),.41.624 de lei este prețul mediu cu care s-a vândut un hectar de teren arabil în România. Harta prețurilor pentru terenurile agricole arată că cel […]