PROIECT: Ștampila să fie eliminată și în cazul firmelor de stat
Ştampila ar putea fi eliminată şi în cazul companiilor de stat, după ce obligativitatea acesteia a fost scoasă în ultimii ani pentru persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat și entitățile fără personalitate juridică. Această măsură este inclusă într-un proiect de lege inițiat la Senat de peste 50 de senatori și deputați USR.
Parlamentarii susțin că măsura are ca scop eficientizarea activităților, modernizarea administrației și îmbunătățirea ineracțiunii dintre cetățeni/persoane juridice și instituții: “Nu puține sunt situațiile în cre un cetățean întâmpină dificultăți cu statul, fiind obligat să obțină diferite ștampile pentru un document. Astfel, un cetățean poate petrece ore, uneori chiar zile, până reușește să obțină actul de care are nevoie”, se argumentează în expunerea de motive a proiectului legislativ.
Proiectul de lege pentru modificarea OG nr. 17/2015 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare extinde eliminarea obligaţiei de a aplica ştampila şi în cazul firmelor de stat (“persoanele juridice de drept public”), după cum urmează:
– pe declarații, cereri, contracte sau orice alte documente sau înscrisuri depuse la instituțiile ori autoritățile publice ori emise sau încheiate în relația cu instituțiile sau autoritățile publice;
– pe documente sau orice alte înscrisuri emise în relaţia dintre acestea.
OG nr. 17/2015 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare, art. V, alin. (1) va avea următorul cuprins:
“(1) Persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, entitățile fără personalitate juridică, precum și persoanele juridice de drept public, nu au obligația de a aplica ștampila pe declarații, cereri, contracte sau orice alte documente sau înscrisuri depuse la instituțiile ori autoritățile publice ori emise sau încheiate în relația cu instituțiile sau autoritățile publice.”
Proiectul legislativ va primi, în următoarele săptămâni, avizul Guvernului și al Consiliului Legislativ, apoi va intra la vot în Senat. Pentru a fi adoptat și aplicat, proiectul trebuie adoptat ulterior de Camera Deputaților, forul decizional.
sursa: legestart.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024 Pe finalul anului 2024, țara noastră atinge un record istoric în ceea ce privește construcția drumurilor express și autostrăzilor, respectiv aproape 200 de km. Ultimul record înregistrat, a fost în 2013, atunci când au fost inaugurați aproape 118 kilometri. […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 2 zile
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun