PROIECT la Senat: Șoferii care nu acumulează puncte de penalizare și sancțiuni într-un an să primească puncte bonus
Șoferii care nu primesc puncte-amendă sau sancțiuni în decursul unui an vor putea primi 2 puncte bonus peste pragul de 15 puncte, astfel că pemisul li s-ar suspenda doar dacă ar strânge, în anul următor, 17 puncte, prevede un proiect legislativ inițiat la Senat.
Parlamentarii care au inițat actul normativ ce modifică Ordonanța de urgență nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice susțin că prin acordarea unor puncte bonus, șoferii din România sunt încurajați să conducă preventiv și să evite, astfel, sancțiuni pe parcursul unui an. Și în alte state europene, se arată în expunerea de motive, sunt astfel de prevederi pentru conducătorii auto care nu acumulează amenzi sau puncte de amendă.
La art. 96, după alin. (4) se introduce un nou alineat, alin. (41): „Persoanele fizice și juridice care în decursul unui an calendaristic nu au fost sancționate și nu au acumulat puncte de penalizare, vor primi ca bonus, pentru anul următor, 2 puncte, față de pragul de 15 puncte pentru care se suspendă exercitarea dreptului de a conduce.”
La art. 103, alin. (1), lit. a) se modifică și va avea următorul cuprins: „a) Pentru o perioadă de 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere a săvârșit contravenții care cumulează 15 puncte, cu respectarea prevederilor art. 96, alin. (41), după caz.”
La art. 111, alin. (1), lit. a) se modifică și va avea următorul cuprins: „La cumularea a cel puțin 15 puncte de penalizare, cu respectarea prevederilor art. 96, alin. (41), după caz.”
Inițiativa legislativă a fost depusă în dezbatere publică în procedură de urgență la Senat, care este prima cameră sesizată.
sursa: legestart.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918 În dupa-amiaza de 23 noiembrie, în iarna anului 1918, pe Câmpia Libertăţii de la Blaj, un aparat de zbor pilotat de un erou trecut apoi în uitare şi […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 18 minute
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii