Proiect de lege: Crește vârsta de pensionare la poliţişti şi militari.” Nu este normal ca un personal civil să iasă la pensie la 62-65 de ani şi personalul militar la 38-40”.
O propunere venită din partea unui senator social-democrat, prevede ieșirea la pensie mai târziu a poliţiştilor şi militarilor, adică să crească limita de vârstă de la 45 la 50 de ani. O să avem poliţişti bătrâni şi gardieni de penitenciare obosiţi, dacă se întâmplă aşa, prevăd sindicaliştii din domeniu.
În Belgia, Franţa şi Germania, cadrele militare ies la pensie cel mai devreme la 52 de ani. Cu acest argument, plus lipsa de personal de la noi, senatorul social-democrat Liviu Brăiloiu propune ca militarii si politistii sa lucreze mai mult.
„Nu este normal ca un personal civil să iasă la pensie la 62-65 de ani şi personalul militar la 38-40. Înteleg, sunt condiţii grele de muncă, dar şi în viaţa civilă sunt sectoare de activitate cu condiţii mult mai grele”, spune deputatul PSD.
Vestea i-a necăjit şi mai mult pe poliţişti şi gardienii de la penitenciare. Zilele trecute au protestat în faţa parlamentului ca să afle senatorii şi deputaţii că sunt nemulţumiţi de salarii şi de condiţiile de muncă. Acum, adaugă pe lista şi creşterea vârstei de pensionare. Supăraţi, îi acuză pe politicieni că nu ştiu cât de grea şi solicitantă este munca din apărare.
Sorin Dumitrașcu, expert penitenciare: „Nu putem să lucrăm în cârje, să ne ducem cu bătrâni să asigurăm ordinea publică, nu putem să ne ducem cu bătrâni care să lucreze într-un penitenciar.”
Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Național al Polițiștilor: „Era necesară o discuție cu noi, cu sindicatele, pentru că ei nu înțeleg sistemul, sau măcar să negociem.”
În sprijinul ideii de a creşte vârsta de pensionare pentru poliţişti şi militari, senatorul PSD care propune legea, adaugă şi compensaţii: două procente în plus la pensie, pentru fiecare an lucrat suplimentar.
Sursa: digi24.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Codul Rutier 2025: Plata amenzii, noua condiție pentru recuperarea mai rapidă a permisului de conducere suspendat
Codul Rutier 2025: Plata amenzii, noua condiție pentru recuperarea mai rapidă a permisului de conducere suspendat O noua regulă pentru șoferii care doresc să-și recupereze mai repede permisul suspendat. Nu mai este suficient testul grilă, trebuie să plătească și amenda. Legea a fost adoptată de parlament cu o condiție nouă clară: fără plata amenzii, nimeni […]
Care este diferența dintre ,,data durabilității minimale” și ,,data limită de consum” pentru produsele alimentare
Care este diferența dintre ,,data durabilității minimale” și ,,data limită de consum” pentru produsele alimentare Ideea ca un aliment este automat periculos după data expirării nu este întotdeuna corectă. Informațiile aflate pe eticheta produselor alimentare pot fi ambigue, iar termenii precum „dată a durabilității minimale” sau „dată limită de consum” pot fi confuzi pentru consumatori. […]
PENSII 2025: Numărul beneficiarilor de indemnizație socială pentru pensionari, în creștere
Pensii 2025: Numărul beneficiarilor de indemnizație socială pentru pensionari, în creștere Numărul total al beneficiarilor de indemnizație socială pentru pensionari a fost, în aprilie 2025, de 914.741 persoane, cu 7.129 mai mare în comparație cu luna precedentă, conform datelor centralizate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), consultate de Agerpres. Dintre aceștia, 828.358 erau pensionari […]