PROIECT: Amenzi între 1.000 și 5.000 de lei pentru taximetrie și închirieri auto fără autorizație
Persoanele fizice și juridice care practică transportul în regim de taxi și în regim de închiriere fără autorizație de la autoritățile locale vor fi amendate cu sume cuprinse între 1.000 și 5.000 de lei, potrivit unui proiect de Ordonanță pentru completarea Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, supus dezbaterii publice pe site-ul ministerului.
Conform Ordonanței, care are articol unic, se introduce la Articolul 55 o nouă literă (h), aplicabilă persoanelor fizice sau juridice pentru efectuarea de transport public de persoane cu un autoturism, după cum anunță AGERPRES.
La același articol, se prevede, la punctul 3, amendarea cu sume cuprinse între 1.000 și 5.000 de lei pentru mai multe contravenții, iar articolul 7 stabilește că ”transporturile de persoane sau bunuri în regim de taxi se pot executa ca servicii de interes public pentru populație, de regulă, în interiorul unei localități, numai pe baza autorizației pentru transport în regim de taxi, valabilă, emisă de autoritatea administrației publice locale, în condițiile prezentei legi”.
Potrivit Notei de Fundamentare a proiectului de Ordonanță pentru completarea Legii nr.38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, prin promovarea acestui act normativ se urmărește crearea cadrului legal care să asigure posibilitatea sancționării persoanelor fizice sau juridice care efectuează activități neautorizate de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor, fără respectarea dispozițiilor legale în vigoare.
”Nerespectarea dispozițiilor stabilite prin Legea nr.38/2003 se sancționează conform Capitolului VII – Sancțiuni și contravenții din aceeași reglementare. Cu toate acestea, în ultima perioadă de timp se constată existența unor practici ilicite în activitățile de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor, fapt care afectează în mare măsură atât transportul local cât și transportul județean de persoane”, se mai arată în Nota de Fundamentare a proiectului.
În plus, potrivit documentului, adoptarea acestei Ordonanțe urmărește eliminarea practicilor ilicite în activitățile de transport rutier de persoane cu autoturisme, fiind o măsură directă pentru eliminarea concurenței neloiale, limitarea pierderilor la bugetul de stat din neplata taxelor și impozitelor aferente activităților de transport rutier neautorizate, și diminuarea riscurilor ce privesc siguranța circulației rutiere, ca urmare a efectuării unor activități de transport rutier de persoane neautorizate.
Sursa: agerpres.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
14 noiembrie: Sfântul Filip, cel de-al treilea apostol ales de către Iisus Hristos pentru misiunile sale pe pământ
14 noiembrie: Sfântul Filip, cel de-al treilea apostol ales de către Iisus Hristos pentru misiunile sale pe pământ Pentru credincioșii din întreaga lume va începe Postul Crăciunului, adică nu vor mai fi consumate alimente de proveniență animale, precum lactate, carne sau ouă. De asemenea, calendarul ortodox îl cinstește pe Sfântul Filip, al treilea Apostol chemat […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate4 zile ago
Când începe Postul Crăciunului 2024: Ce zile de post mai sunt până la sfârșitul anului
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Opinii - Comentariio zi ago
13 noiembrie, Sfântul Ioan Gura de Aur, mare şi vestit luminator dascăl al lumii
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
În 11 noiembrie, creștinii ortodocși îl pomenesc pe Sfântul Mina, ocrotitorul celor păgubiţi
-
Opinii - Comentarii52 de minute ago
14 noiembrie: Sfântul Filip, cel de-al treilea apostol ales de către Iisus Hristos pentru misiunile sale pe pământ
-
Actualitate3 zile ago
Care este ora ideală pentru a bea cafeaua?