Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

PROIECT: Amenzi între 1.000 și 5.000 de lei pentru taximetrie și închirieri auto fără autorizație

Ziarul Unirea

Publicat

în

URS Construct

Persoanele fizice și juridice care practică transportul în regim de taxi și în regim de închiriere fără autorizație de la autoritățile locale vor fi amendate cu sume cuprinse între 1.000 și 5.000 de lei, potrivit unui proiect de Ordonanță pentru completarea Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, supus dezbaterii publice pe site-ul ministerului.

Conform Ordonanței, care are articol unic, se introduce la Articolul 55 o nouă literă (h), aplicabilă persoanelor fizice sau juridice pentru efectuarea de transport public de persoane cu un autoturism, după cum anunță AGERPRES.

La același articol, se prevede, la punctul 3, amendarea cu sume cuprinse între 1.000 și 5.000 de lei pentru mai multe contravenții, iar articolul 7 stabilește că ”transporturile de persoane sau bunuri în regim de taxi se pot executa ca servicii de interes public pentru populație, de regulă, în interiorul unei localități, numai pe baza autorizației pentru transport în regim de taxi, valabilă, emisă de autoritatea administrației publice locale, în condițiile prezentei legi”.

Potrivit Notei de Fundamentare a proiectului de Ordonanță pentru completarea Legii nr.38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, prin promovarea acestui act normativ se urmărește crearea cadrului legal care să asigure posibilitatea sancționării persoanelor fizice sau juridice care efectuează activități neautorizate de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor, fără respectarea dispozițiilor legale în vigoare.

Nerespectarea dispozițiilor stabilite prin Legea nr.38/2003 se sancționează conform Capitolului VII – Sancțiuni și contravenții din aceeași reglementare. Cu toate acestea, în ultima perioadă de timp se constată existența unor practici ilicite în activitățile de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor, fapt care afectează în mare măsură atât transportul local cât și transportul județean de persoane”, se mai arată în Nota de Fundamentare a proiectului.

În plus, potrivit documentului, adoptarea acestei Ordonanțe urmărește eliminarea practicilor ilicite în activitățile de transport rutier de persoane cu autoturisme, fiind o măsură directă pentru eliminarea concurenței neloiale, limitarea pierderilor la bugetul de stat din neplata taxelor și impozitelor aferente activităților de transport rutier neautorizate, și diminuarea riscurilor ce privesc siguranța circulației rutiere, ca urmare a efectuării unor activități de transport rutier de persoane neautorizate.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

6 februarie 131 | Roșia Montană este atestată documentar: Înființată de către romani în timpul domniei lui Traian sub numele de Alburnus Maior

Bera Larisa

Publicat

în

6 februarie 131 | Roșia Montană este atestată documentar: Înființată de către romani în timpul domniei lui Traian sub numele de Alburnus Maior Roșia Montană este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Alba, Transilvania, România. Comuna este situată în centrul Munților Apuseni, la poalele Munților Metaliferi la 80 km de orașul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea