Programul „Un copil, un zâmbet”: Vouchere de 1.500 de lei pentru copiii români, începând din 2025. Condiții de acordare și pentru ce pot fi folosiți banii
Programul „Un copil, un zâmbet”: Vouchere de 1.500 de lei pentru copiii români, începând din 2025. Condiții de acordare și pentru ce pot fi folosiți banii
Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a propus programul „Un copil, un zâmbet”, prin care copiii românia vor putea beneficia de ajutor financiar. Conform proiectului de Hotărâre de Guvern, va fi acordat un voucher digital în valoare de 1.500 de lei. Acesta va putea fi folosit pentru consultații, investigații și tratamente stomatologice.
Programul „Un copil, un zâmbet”, propus de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, are ca scop sprijinirea financiară a copiilor cu vârste între 6 și 18 ani care se confruntă cu probleme dentare.
Un voucher digital
Conform proiectului de Hotărâre de Guvern, va fi acordat un voucher digital de 1.500 de lei. Acesta se va putea fi utilizat pentru consultații, investigații și tratamente stomatologice. Inclusiv pentru aplicarea aparatelor ortodontice.
Programul „Un copil, un zâmbet” va începe în 2025 și va beneficia anual până la 10.000 de copii, în funcție de fondurile disponibile. Voucherul de 1.500 de lei va fi acordat în ordinea depunerii cererilor complete și eligibile.
Pentru ca programul să devină operațional, proiectul de Hotărâre de Guvern trebuie să fie aprobat de Executiv și publicat în Monitorul Oficial.
Îndeplinirea unor condiții
Pentru a beneficia de acest sprijin financiar din partea statului, familiile trebuie să îndeplinească următoarele condiții:
-Cel puțin un părinte trebuie să fie cetățean român cu domiciliul în România;
-Venitul net lunar pe familie nu trebuie să depășească 8.000 de lei;
-Tratamentele trebuie realizate într-o unitate medicală stomatologică autorizată din România.
Voucher-ul va fi acordat pe baza unei cereri și a unei declarații pe propria răspundere, prin care beneficiarul va confirma că, pe parcursul anului 2025, nu a primit alte ajutoare similare din fonduri publice. Cererea și declarația vor trebui însoțite de documente justificative care să ateste eligibilitatea. Aceste documente vor fi depuse online, printr-o platformă gestionată de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, sunt informațiile oferite de bugetul.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Facebook a eliminat unele protecții a comunității LGBTQ privind discursul instigator la ură: „Permitem acuzații de boală mintală sau anormalitate atunci când se bazează pe gen sau orientare sexuală”
Facebook a eliminat unele protecții a comunității LGBTQ privind discursul instigator la ură: „Permitem acuzații de boală mintală sau anormalitate atunci când se bazează pe gen sau orientare sexuală” Unele protecții a comunităii LGBTQ au fost eliminate recent de Meta, compania mamă a Facebook și Instagram. Este vorba despre modificarea unor norme privind discursul instigator […]