Rămâi conectat

Actualitate

Programe de finanțare pentru dezvoltarea companiilor din Regiunea Centru. Consultanța în accesarea fondurilor nerambursabile, un pas important în drumul spre succes

Ziarul Unirea

Publicat

în

URS Construct

Programe de finanțare pentru dezvoltarea companiilor din Regiunea Centru. Consultanța în accesarea fondurilor nerambursabile, un pas important în drumul spre succes

Fondurile europene sunt resurse financiare esențiale pentru statele membre UE, care reușesc astfel să susțină proiecte ce conduc la dezvoltarea economică și socială și, implicit, la îmbunătățirea calității vieții. În cei 17 ani de apartenență la Uniunea Europeană, România a câștigat fonduri europene de 90,84 miliarde de euro, absorbția netă fiind de 61,6 miliarde euro, potrivit Ministerului Finanțelor. O companie ce oferă consultanță în accesarea de finanțare nerambursabilă încă de când această posibilitate începea să prindă formă în România este Goodwill Consulting.

Din 2008, compania a câștigat peste 3.000 de proiecte, ceea ce se traduce prin mai mult de 600 de milioane de euro finanțare nerambursabilă obținută pentru firmele din România. Mai departe, vorbim despre serviciile pe care Goodwill le pune la dispoziție antreprenorilor români și prezentăm trei programe de finanțare care pot fi accesate de afacerile din Regiunea Centru, precum și câteva proiecte de referință ce au fost dezvoltate în regiune cu ajutorul companiei de consultanță.

Ești antreprenor și vrei să accesezi fonduri europene? Iată de ce ar trebui să apelezi la o firmă de consultanță!

De la identificarea liniilor de finanțare potrivite și scrierea proiectelor, consultanță în achiziții publice, analize de piață și analize financiare, până la implementarea efectivă a proiectelor, Goodwill oferă pachete integrate antreprenorilor care vor să își dezvolte afacerile cu fonduri europene. Astfel, din grupul de firme Goodwill fac parte Goodwill Consulting, care oferă consultanță în accesarea finanțării, Goodwill Energy – soluții complete de energie regenerabilă, Goodroid – soluții de automatizare a proceselor și operațiunilor cu ajutorul roboților UiPath și Goodwill Studio – soluții de proiectare și arhitectură. Cei 150 de specialiști în accesarea de fonduri nerambursabile ajută firmele din România să identifice cele mai bune programe de finanțare cu ajutorul cărora își vor atinge obiectivele de dezvoltare.

Oportunități de finanțare pentru Regiunea Centru

Iată trei programe ce pot fi accesate cu sprijinul Goodwill de afacerile din Regiunea Centru:

1. Electric-Up 2. Poate fi accesat de IMM-uri și operatori economici (inclusiv din domeniul HoReCa) și întreprinderi mari (doar din domeniul HoReCa). Programul sprijină achiziția sistemului de panouri fotovoltaice cu putere instalată de minimum 27 kWp și maximum 150 kWp, precum și achiziţia a cel puțin unei staţii de reîncărcare de minimum 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in, cu cel puțin două puncte/prize de încărcare (2x11kW). Valoarea finanțării este de maximum 150.000 euro/beneficiar.

2. Fondul de modernizare – Surse regenerabile de energie și stocarea energiei. Fondurile din cadrul acestui program pot fi accesate de către microîntreprinderi, întreprinderi mici, mijlocii și întreprinderi mari, inclusiv întreprinderi nou înființate. Acestea pot achiziționa instalaţii/echipamente noi pentru construirea de capacități noi de producție a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană, solară sau hidro; și construcţii care fac obiectul proiectului de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană, solară sau hidro. În ceea ce privește valoarea maximă a finanțării pe MW, pentru energia electrică obținută din energie eoliană se pot obține până la 700.000 euro/MW pentru toate capacitățile; pentru cea obținută din energie solară: – 450.000 Euro/MW – pentru capacități instalate de până la 5 MW (incl); – 360.000 Euro/MW – pentru capacități instalate mai mari de 5 MW. Contribuția proprie poate fi și 0%, însă, având în vedere că solicitanții determină procentul de cofinanțare asumat prin proiect, iar acest angajament va determina punctajul obținut și are un efect direct asupra șanselor de câștig, nu sfătuim solicitanții să aplice fără contribuție proprie.

3. DR-23 – Investiţii pentru procesarea și marketingul produselor agricole în vederea obţinerii unor produse alimentare și produse transformate. Sunt eligibile IMM-urile și întreprinderile mari, iar dintre investițiile eligibile amintim înființarea/dezvoltarea de capacități de procesare a produselor agricole și de capacități de condiționare, depozitare a materiei prime procesate/produsului finit rezultat din procesare. Valoarea finanțării este de max. 10.000.000 euro/proiect – sectorul panificației și max. 3.000.000 euro/proiect – alte sectoare.

4. Programul pentru Tranziție Justă – Sprijin pentru creșterea durabilă a microîntreprinderilor și crearea de locuri de muncă. Poate fi accesat de microîntreprinderile din Gorj, Hunedoara, ITI Valea Jiului, Dolj, Galați și Mureș, iar printre investițiile sprijinite se numără achiziționarea de echipamente tehnologice, utilaje, instalații de lucru, mobilier, echipamente informatice, realizarea de lucrări de construcție, modernizare, extindere a spațiilor de producție/prestare de servicii existente. Valoarea finanțării este cuprinsă între 50.000 și 200.000 euro.

Proiecte de referință din Regiunea Centru realizate cu fonduri nerambursabile

Iată și câteva proiecte accesate cu ajutorul Goodwill Consulting de companii din Regiunea Centru:

⮚ Harplast SRL. Locația de implementare: Miercurea Ciuc, jud. Harghita. Valoarea totală a proiectului: 7.921.193,56 lei. Valoarea finanțării: 5.910.394,30 lei. Firma ce are ca obiect de activitate fabricarea articolelor de ambalaj din material plastic a reușit să își extindă capacitatea de producție cu ajutorul utilajelor de producție și reciclare, utilajelor de manipulat mărfuri, echipamentelor TIC și soluțiilor software ERP și WMS.

⮚ Fomco Wood SRL. Locația de implementare: Sângeorgiu de Mureș, jud. Mureș. Valoarea totală a proiectului: 3.991.397,30 lei. Valoarea finanțării: 784.833,51 lei. Nivelul de productivitate al întreprinderii a crescut ca urmare a dezvoltării unei noi activități, și anume fabricarea de mobilă n.c.a. conform codului CAEN 3109, prin achiziționarea de echipamente și utilaje tehnologice specializate pentru proiectarea și fabricarea mobilei, cum ar fi: centru de prelucrare cu comandă numerică, mașină de șlefuit, mașină de vopsit, celulă robotizată pentru prelucrare tâmplărie. De asemenea, investiția prevede achiziționarea unor softuri performante pentru tâmplărie și mobilă, dar și a unui stivuitor electric și a două motostivuitoare pentru manipularea producției.

⮚ Geocom SRL. Locația de implementare: Reghin, jud. Mureș. Valoarea totală a proiectului: 593.088,73 lei. Valoarea finanțării: 396.912,70 lei. Proiectul vizează achiziționarea echipamentelor performante cu scopul de a introduce un produs nou în domeniul de activitate aferent codului CAEN 1629 – Fabricarea altor produse din lemn, fabricarea articolelor din plută, paie și din alte materiale vegetale împletite. Prin implementarea proiectului, societatea a propus achiziționarea de echipamente cum ar fi: linie tăiere-despicare lemne de foc, sistem de ambalat lemn de foc sau încărcător frontal.

Fondurile europene sunt o oportunitate de neratat pentru companiile din Regiunea Centru și din întreaga țară. Consultanța specializată oferită de Goodwill facilitează acest proces complex, iar antreprenorii pot accesa astfel fonduri importante pentru a-și dezvolta afacerile și a contribui la creșterea durabilă a economiei regionale și naționale. Dacă vrei să accesezi finanțare nerambursabilă, solicită o consultanță gratuită din partea reprezentantului Goodwill din județul tău!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Bacalaureat 2025 | Probele de competențe încep luni, 27 ianuarie: Reguli noi pentru elevi în sala de examen. Calendarul complet al examenului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2025 | Probele de competențe încep luni, 27 ianuarie: Reguli noi pentru elevi în sala de examen. Calendarul complet al examenului Examenul de Bacalaureat 2025 începe pe data de 27 ianuarie 2025, cu probele de competențe. Este prima dată când elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin în timpul anului școlar probele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea