Program de pregătire pentru liberare pentru deţinuţii din Penitenciarul Aiud derulat de Filantropia Ortodoxă Alba Iulia
Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia derulează în această perioadă în Penitenciarul Aiud un program de pregătire pentru liberare în cadrul căruia deţinuţii care şi-au ispăşit cea mai mare parte a pedepsei sau care sunt propuşi pentru liberare condiţionată sunt consiliaţi astfel încât după liberarea din penitenciar să se reintegreze social.
În această perioadă în Penitenciarul Aiud este în desfăşurare un curs de pregătire pentru liberare la care participă 13 persoane private de libertate care sunt propuse pentru liberare sau care urmează să fie liberate din penitenciar pentru că şi-au ispăşit cea mai mare parte a pedepsei. Cursurile durează şase săptămâni, iar aceasta este a doua grupă de deţinuţi care urmează în acest an această pregătire pentru liberare după ce în prima jumătate a anului au absolvit cursul alte 11 persoane.
În cadrul programului de pregătire pentru liberare deţinuţii sunt învăţaţi ce trebuie să facă după liberarea din penitenciar, cum să îşi găsească un loc de muncă, cum să se prezinte la un interviu şi mai ales ce conduită trebuie să aibă şi cum să relaţioneze cu ceilalţi în societate. De asemenea persoanele private de liberate sunt consiliate astfel încât să renunţe după liberare la conduitele indezirabile social şi să se reintegreze în comunitate. Activităţile din cadrul programului de pregătire pentru liberare sunt susţinute de psihologi şi asistenţi sociali.
Programul de pregătire pentru liberare face parte din proiectul „Tranziţia spre libertate prin centre regionale de incluziune socială” implementat de Centrul Român pentru Educaţie şi Dezvoltare Umană în parteneriat cu Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi alte organizaţii. Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia a înfiinţat în cadrul acestui proiect şi Centrul Regional de Incluziune Socială Alba care are ca scop consilierea în vederea reintegrării în comunitate şi familie, a unui număr de 200 de foşti deţinuţi. Aceştia pot beneficia de următoarele servicii: consiliere psihologică şi socială, asistare în vederea integrării familiale, sociale, în special a integrării pe piaţa muncii prin organizarea unor burse a locurilor de muncă, asistarea beneficiarilor în vederea angajării sau calificării într-o meserie, oferirea sprijinului pentru inserţia în comunitate şi familie, precum şi oferirea sprijinului pentru găsirea unei locuinţe.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Ministrul Economiei, Radu Oprea, la Alba Iulia: Nici o taxă nu va crește în 2025 Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea (PSD), a asigurat joi, 14 noiembrie 2024, la Alba Iulia, că în 2025 nu vor exista creșteri de taxe. Acesta a participat la „Topul firmelor”, organizat de Camera de Comerț și Industrie, precum […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport2 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Opinii - Comentarii3 ore ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Actualitate20 de ore ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
13 noiembrie, Sfântul Ioan Gura de Aur, mare şi vestit luminator dascăl al lumii
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
În 11 noiembrie, creștinii ortodocși îl pomenesc pe Sfântul Mina, ocrotitorul celor păgubiţi