Program de pregătire pentru liberare pentru deţinuţii din Penitenciarul Aiud derulat de Filantropia Ortodoxă Alba Iulia
Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia derulează în această perioadă în Penitenciarul Aiud un program de pregătire pentru liberare în cadrul căruia deţinuţii care şi-au ispăşit cea mai mare parte a pedepsei sau care sunt propuşi pentru liberare condiţionată sunt consiliaţi astfel încât după liberarea din penitenciar să se reintegreze social.
În această perioadă în Penitenciarul Aiud este în desfăşurare un curs de pregătire pentru liberare la care participă 13 persoane private de libertate care sunt propuse pentru liberare sau care urmează să fie liberate din penitenciar pentru că şi-au ispăşit cea mai mare parte a pedepsei. Cursurile durează şase săptămâni, iar aceasta este a doua grupă de deţinuţi care urmează în acest an această pregătire pentru liberare după ce în prima jumătate a anului au absolvit cursul alte 11 persoane.
În cadrul programului de pregătire pentru liberare deţinuţii sunt învăţaţi ce trebuie să facă după liberarea din penitenciar, cum să îşi găsească un loc de muncă, cum să se prezinte la un interviu şi mai ales ce conduită trebuie să aibă şi cum să relaţioneze cu ceilalţi în societate. De asemenea persoanele private de liberate sunt consiliate astfel încât să renunţe după liberare la conduitele indezirabile social şi să se reintegreze în comunitate. Activităţile din cadrul programului de pregătire pentru liberare sunt susţinute de psihologi şi asistenţi sociali.
Programul de pregătire pentru liberare face parte din proiectul „Tranziţia spre libertate prin centre regionale de incluziune socială” implementat de Centrul Român pentru Educaţie şi Dezvoltare Umană în parteneriat cu Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi alte organizaţii. Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia a înfiinţat în cadrul acestui proiect şi Centrul Regional de Incluziune Socială Alba care are ca scop consilierea în vederea reintegrării în comunitate şi familie, a unui număr de 200 de foşti deţinuţi. Aceştia pot beneficia de următoarele servicii: consiliere psihologică şi socială, asistare în vederea integrării familiale, sociale, în special a integrării pe piaţa muncii prin organizarea unor burse a locurilor de muncă, asistarea beneficiarilor în vederea angajării sau calificării într-o meserie, oferirea sprijinului pentru inserţia în comunitate şi familie, precum şi oferirea sprijinului pentru găsirea unei locuinţe.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Zeci de mii de posturi din primării vor fi desființate. Ministru: „Poate nu trebuie să avem consilier la fiecare viceprimar”
Zeci de mii de posturi din primării vor fi desființate. Ministru: „Poate nu trebuie să avem consilier la fiecare viceprimar” Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a declarat joi, 17 iulie, că în perioada următoare se va realiza o amplă restructurare a aparatului administrativ la nivel local, ce va implica eliminarea a zeci de mii de posturi din […]
România în fruntea clasamentului UE la numărul de cetățeni ce trăiesc în alte țări comunitare. Dublu față de polonezi
România în fruntea clasamentului UE la numărul de cetățeni ce trăiesc în alte țări comunitare. Dublu față de polonezi Românii ce trăiesc în alte țări comunitare sunt de două ori mai mulți decât polonezii și numărul lor reprezintă cel mai mare procent din populația unui stat UE care a ales să trăiască în altă țară […]
Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va fi restructurată. Directorii vor pierde privilegiile cu care au fost „răsfățați”
Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va fi restructurată. Directorii vor pierde privilegiile cu care au fost „răsfățați” Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, întreprinderea de stat cu peste 14.000 de angajați și 99 de directori, va fi restructurată din temelii. Vor fi tăiate privilegiile directorilor și numărul de direcții silvice va fi redus, anunță […]