Rămâi conectat

Actualitate

Program de instalare panouri fotovoltaice. Cine poate aplica?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program de instalare panouri fotovoltaice. Cine poate aplica?

Începând de luni, 17 iunie, ora 10:00, până pe 19 iulie 2024, ora 23:59, sau până la epuizarea bugetului, vor avea loc înscrieri în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru unităţi de cult, instituţii şi autorităţi publice din sistemul naţional de asistenţă socială, precum şi entităţi juridice nonprofit acreditate pentru furnizarea de servicii sociale.

Scopul programului îl reprezintă creşterea eficienţei energetice, îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice cu o putere minimă de 30 kW şi maximă de 200 kW, pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu şi livrării surplusului în sistemul energetic naţional.

Pentru anul 2024, bugetul alocat sesiunii de finanțare este de 250 de milioane de lei. Înscrierea în cadrul programului se realizează prin intermediul aplicaţiei informatice puse la dispoziţie de AFM, prin completarea unor câmpuri predefinite şi încărcarea în aplicație a documentelor necesare prevăzute în ghidul de finanțare. Înscrierile în aplicaţie se vor realiza în limita a 200% din bugetul alocat.

Citește și: Primul bloc VERDE construit la Alba Iulia: Este ”tapetat” cu panouri solare și independent energetic. Când vor putea fi achiziționate primele apartamente și la ce preț

Cuantumul finanţării este de maximum 1.000.000 lei şi se acordă în procent de 100% din contravaloarea cheltuielilor eligibile. Valoarea maximă acordată cu titlu de finanţare, de 1.000.000 lei, este cea corespunzătoare unei puteri maxime instalate de 200 kW.

Programul se adresează unităţilor de cult care aparţin cultelor religioase recunoscute din România, instituţiilor publice/autorităţilor administraţiei publice centrale şi/sau locale din sistemul naţional de asistenţă socială și entităţilor juridice nonprofit, acreditate pentru furnizarea de servicii sociale, potrivit legii.

Solicitantul se poate înscrie o singură dată în cadrul unei sesiuni, pentru un singur imobil. În cadrul unei sesiuni de înscriere poate fi aprobată o singură cerere de finanţare depusă de către un solicitant.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

26 iunie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în mai multe zone ale județului Alba: Localitățile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

26 iunie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în mai multe zone ale județului Alba: Localitățile vizate O nouă atenționare cod galben de furtună a fost emisă miercuri după-masa pentru mai multe localități din zona de munte a județului Alba. Citește și: 26-27 iunie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba: Vijelii, grindină și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea