Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| Primul bloc VERDE construit la Alba Iulia: Este ”tapetat” cu panouri solare și independent energetic. Când vor putea fi achiziționate primele apartamente și la ce preț

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primul bloc VERDE construit la Alba Iulia: Este ”tapetat” cu panouri solare și independent energetic. Când vor putea fi achiziționate primele apartamente și la ce preț

Alba Iulia are primul bloc verde. Construcția independentă energetic este acoperită în totalitate cu panouri fotovoltaice, iar costurile de încălzire vor fi aproape zero.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Un bloc verde cu 48 de apartamente a fost recent ridicat în Alba Iulia, în cartierul Ampoi 3. Zeci de panouri fotovoltaice au fost montate pe acoperișul clădirii cu opt etaje, având o putere instalată de 80 de kilowati, în panouri și invertoare.

YouTube video

Sistemul fotovoltaic acoperă în jur de 75-85% din consumul electric al pompelor de căldură, blocul fiind primul gândit pe energie regenerabilă din Alba.

Suma totală a investiției este de aproximativ 350.000 de euro. Clădirea are apartamente cu 2 și 3 camere, prețul pe mp fiind de 1.000 de euro. Construcția este finalizată, urmând ca de la începutul lunii mai locuințele să fie puse la vânzare.

Investiția dovedește dechiderea socității albaiuliene către implementarea de energii regenerabile prin astfel de echipamente, ceea ce înseamnă că există o grijă pentru generațiile viitoare, care vor beneficia de un mediu mai curat și mai puțin poluat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Întoarsă din Germania, o familie din Alba a dezvoltat o afacere cu afini de cultură la Rădești

Unirea Ziarul

Publicat

în

Întoarsă din Germania, o familie din Alba a dezvoltat o afacere cu afini de cultură la Rădești După cum se știe,  afinul este un arbust îndrăgit pentru fructele sale care se consumă atât în stare proaspătă cât și prelucrată sub formă de suc, sirop, dulceața, vin sau afinată. Acestea sunt bine cunoscute pentru valoarea terapeutică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea