Program de formare continuă a profesorilor: Proiect al Rotary Club Alba Iulia
Program de formare continuă a profesorilor: Proiect al Rotary Club Alba Iulia
În perioada 31 ianuarie -1 februarie 2025 a avut loc, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și la Liceul „Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieș, un program de formare continuă a profesorilor inițiat de Rotary Club Alba Iulia.
Instruirea a cuprins două module: „Competența de autoinstruire și autoperfecționare” și „Competența de instruire şi educare a altor persoane”, formatori fiind prof. univ. dr. Teodora Popescu (Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia), prof. Laura Popa (inspector de specialitate religie) și asist. univ. drd. Diana Avram (Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia).
„Am avut privilegiul de a trăi împreună un real proces de învățare și transformare, care ne-a unit în jurul unui scop nobil: educația incluzivă.Am avut ocazia să învățăm, să ne dezvoltăm și să ne inspirăm unii pe alții, pentru a putea oferi tinerelor generații o educație care să le respecte, să le valorizeze și să le susțină unicitatea.
În cadrul acestui curs, am simțit cu toții puterea unei întâlniri providențiale, acea conexiune care ne face să fim mai buni, mai deschiși, mai conștienți de importanța rolului nostru în educație. Fiecare dintre noi, profesori, educatori, lideri ai comunității, suntem agenți ai schimbării, iar misiunea noastră nu este doar de a învăța, ci de a construi punți între sufletele noastre și ale copiilor noștri”, au transmis inițiatorii.
Citește și: „Toleranță și stare de bine în școală”: Workshop pentru cadrele didactice ale Liceului Teoretic Teiuș
„Proiectul districtual „Dezvoltarea competențelor profesorilor pentru o educație incluzivă”, implementat de Rotary Club Alba Iulia, în cadrul programului ”Educație pentru noua generație”, este mult mai mult decât un simplu demers educațional. Este un pas către un viitor în care fiecare copil, indiferent de mediu sau condiții, are dreptul să fie respectat, să fie ascultat și să fie în centrul atenției. Fiecare copil este o forță, o entitate de neoprit, cu propriul său potențial de a schimba lumea.
Vă mulțumim din suflet, dragi profesori participanți, pentru dedicarea și energia cu care ați contribuit la acest proiect. Fiecare contribuție a voastră este esențială pentru a construi o educație de calitate pentru toți, pentru a da speranță și șanse fiecărui copil. Împreună, putem face o diferență reală, pentru ca fiecare suflet să aibă un viitor mai bun.
Mulțumim partenerilor noștri, Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și Inspectoratul Școlar Județean Alba, pentru sprijinul nemijlocit acordat în vederea desfășurării programului de formare profesională continuă a cadrelor didactice!”, au precizat reprezentanții Rotary Club Alba Iulia.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Cultură Educație
Sărbătoarea Muzicii 2025 continuă la Alba Iulia: Bărbierul din Sevilla, astăzi, pe scena din Piața Cetății
Sărbătoarea Muzicii 2025 continuă la Alba Iulia: Bărbierul din Sevilla, astăzi, pe scena din Piața Cetății Sărbătoarea Muzicii a început vineri, 11 iulie 2025, la Alba Iulia. În prima seară, pe scena din Piața Cetății din Alba Iulia, a urcat una dintre cele mai notabile voci ale României: Irina Baianț. Sute de persoane au umplut […]
„Tolerance: Accept the Differences!” – Expoziție semnată de artistul egiptean Mohamed Zakaria Soltan, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, până în 7 august 2025
„Tolerance: Accept the Differences!” – Expoziție semnată de artistul egiptean Mohamed Zakaria Soltan, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, până în 7 august 2025 La Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia a avut loc, în data de 9 iulie 2025, vernisajul expoziției „Tolerance: Accept the Differences!” semnată de artistul egiptean Mohamed Zakaria Soltan. […]
Proiect educațional: „Ora cu și pentru animale”, predată în toate școlile din România
Proiect educațional: „Ora cu și pentru animale”, predată în toate școlile din România Un proiect educațional inedit, derulat timp de un an în județul Ilfov, ar putea fi extins în toate școlile din România. Este vorba despre materia opțională „Ora cu și pentru animale”, care a avut efecte remarcabile în rândul elevilor și care a […]