Rămâi conectat

Actualitate

Prognoza meteo pentru iarna 2022-2023, în România: La începutul iernii se va reactiva fenomenul „La Nina”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Prognoza meteo pentru iarna 2022-2023, în România: La începutul iernii se va reactiva fenomenul „La Nina”

Iarna 2022-2023, se pare că va fi influențată de vortexul polar care se formează cu repeziciune, însă monmentan veștile pe care le dau meteorologii sunt bune. Temperaturile vor scădea treptat până la finalul anului, iar în noiembrie ar trebuie să avem un peisaj de iarnă în România. Primii care vor avea parte de iarna vor fi cei care locuiesc în zonele montane.

CITEȘTE ȘI: Cum va fi VREMEA în iarna 2022-2023. Prognoza METEO pentru România realizată de 2 institute europene

România ar putea avea parte de o iarnă blândă

ANM anunțase deja că vremea se va răci brusc spre finalul lunii septembrie, iar la munte sunt posibile chiar ninsori. Vortexul polar influențează vremea din SUA și Europa, astfel că meteorologii îl monitorizează cu mare atenție în fiecare an.

După ce au studiat cu atenție acest vortex în formare, meteorologii par să aibă vești bune pentru români și pentru europeni: iarna va fi blândă. Prognozele meteo pe termen mediu realizate de cele mai mari institute din Europa, Centrul European pentru Prognoze pe Termen Mediu și Serviciul Meteorologic al Regatului Unit, arată că iarna va fi cu puțină zăpadă și cu temperaturi peste medie.

Acest lucru ar putea crea probleme în agricultură, însă oamenii vor consuma mai puține resurse pentru a se încălzi, deci vor cheltui mai puțini bani.

Organizația Mondială de Meteorologie a atenționat, într-un comunicat, că la începutul iernii se va reactiva fenomenul „La Nina”, care produce temperaturi neobișnuit de scăzute ale apei de la suprafața Oceanului Pacific. Chiar dacă este departe de noi.

”Acest fenomen e relevant, ar putea însemna pentru partea de nord a Europei o iarnă mai blândă și cu precipitații mai multe, iar pentru iernile din țara noastră influențele sunt complexe, pentru că pot veni și dinspre regiunile nordice dar și dinspre Marea Mediterană mai multe precipitații”, a explicat și Florinela Georgescu, director ANM.

Sursa: evz.ro, stirileprotv.ro, fanatik.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024

Bera Larisa

Publicat

în

Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024 Pe finalul anului 2024, țara noastră atinge un record istoric în ceea ce privește construcția drumurilor express și autostrăzilor, respectiv aproape 200 de km. Ultimul record înregistrat, a fost în 2013, atunci când au fost inaugurați aproape 118 kilometri. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea