Rămâi conectat

Actualitate

Profesor Cornel Sandu, inspector şcolar general al IŞJ Alba despre programul „Şcoala Discovery”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

URS Construct

Patru unităţi şcolare din Alba, în programul „Şcoala Discovery”

    Discovery Networks CEEMEA (Europa Centrală & de Est, Orientul Mijlociu şi Africa), în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, a anunţat lansarea proiectului „Şcoala Discovery”, o iniţiativă concepută pentru a susţine educaţia ştiinţifică în România, încurajând elevii şi profesorii să utilizeze resurse new media la orele de curs şi să înveţe cu ajutorul Discovery Channel, a declarat presei prof. Cornel Sandu, inspector şcolar general al IŞJ Alba.
Astfel, începând cu data de 16 ianuarie, odată cu începutul semestrului al doilea, elevii cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani vor putea beneficia de noile resurse puse la dispoziţie de acest proiect. „Şcoala Discovery” are două componente principale: o linie de programe educative pe teme legate de învăţământul ştiinţific difuzată pe Discovery Channel în România şi o serie de materiale didactice disponibile online, care să ajute profesorii să integreze aceste programe în activităţile didactice curente.
Cele două componente au fost realizate ţinând cont de programa şcolară. Programele educaţionale vor fi difuzate pe Discovery Channel, de luni până vineri, la ora 14.00, apoi în reluare – iniţial a doua zi, de la ora 8.00, apoi în cadrul unui bloc de programe dedicat, sâmbăta şi duminica. Programele prezintă subiecte ştiinţifice, de la chimie şi matematică, fizică, biologie şi ecologie, până la invenţii. Acestea au fost special selectate pentru a-i ajuta pe elevii claselor V – XII să înţeleagă mai bine fenomenele ştiinţifice, transmiţând mesajul că ştiinţa este un domeniu interesant şi captivant. În perioada 16 ianuarie – 30 martie vor fi difuzate 55 de episoade (ore), urmând ca acestea să fie reluate până la finalul semestrului. Programele vor fi dublate în limba română, fără a avea pauze publicitare. De asemenea, scoala. discovery.ro este un portal dedicat profesorilor, care pot descărca aici materiale-suport ce pot fi folosite la clasă, în interacţiunea cu elevii. Site-ul include o grilă de programe şi un „Ghid pentru profesori”, complet, despre fiecare episod, prezentând obiectivele lecţiei, seturi de întrebări care să îi apropie pe elevi de conţinut, propuneri de activităţi în clasă şi definiţii pentru termenii de vocabular.
„Ne bucurăm că printre cele 110 şcoli selectate la nivel naţional se numără şi 4 unităţi de învăţământ din judeţul Alba: Şcoala «Avram Iancu» Alba Iulia, Şcoala «Ovidiu Hulea» Aiud, Şcoala nr. 3 Cugir şi Şcoala nr. 2 Sebeş, unde va exista o nouă resursă de învăţare pentru elevi şi profesori, completându-le pe care le oferă şcoala”, a declarat prof. Cornel Sandu.
Şcoala Discovery este un proiect dezvoltat în parteneriat cu Discovery Education, o platformă înfiinţată în SUA în 2004, care susţine profesorii şi elevii, aducând experienţa Discovery în sălile de clasă cu ajutorul soluţiilor digitale care stimulează curiozitatea firească a elevilor.

Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

„Parada planetelor” 2025: Fenomenul spectaculos în cer, vizibil de pe Pământ. Cum poate fi văzută alinierea a șase planete în ianuarie și șapte în februarie

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Parada planetelor” 2025: Fenomenul spectaculos în cer, vizibil de pe Pământ. Cum poate fi văzută alinierea a șase planete în ianuarie și șapte în februarie Un fenomen astronomic spectaculos va putea fi admirat în lunile ianuarie și februarie 2025, o aliniere rară a planetelor, cunoscută sub numele de „parada planetelor”. Spectacolul „promis” de Marte Patru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea