Procurorul general, Augustin Lazăr, la Alba Iulia: Soluția de achitare demonstrează că nimeni nu e mai presus de lege
Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, vineri, la Alba Iulia, că o soluție de achitare demonstrează faptul că nimeni nu este mai presus decât legea, iar cei care spun că ”nimeni nu ar trebui să se atingă de ei”, când există posibile infracțiuni, ar mai trebui să mai reflecteze.
”O să vă dau un singur exemplu, că nimeni nu este mai presus de lege. Se plâng unii oameni în această țară, fie sunt cetățeni fără o calitate deosebită, fie că sunt avocați, magistrați etc, că au făcut obiectul unor proceduri care s-au încheiat cu o soluție de achitare. Aceasta ce poate să demonstreze, <că nimeni nu e mai presus decât legea> și unde a existat un semn de întrebare, indicii temeinice sau suspiciune rezonabilă, a fost procesată, verificată, trecută prin toate procedurile si s-a demonstrat că există un stat de drept o justiție imparțială. Ei bine, unii sunt emoționați din această cauză”, a spus Augustin Lazăr la o conferință la care au participat avocați, judecători și procurori.
De asemenea, procurorul general al României a adăugat că cei care consideră că ”nimeni nu trebuia să se atingă de ei” deoarece ”iată acum este achitat”, ar trebui să ”mai reflecteze”.
”Mentalitatea este cea mai conservatoare. <Nu trebuia nimeni să se atingă de ei, chiar dacă era o informație publică despre săvârșirea unei infracțiuni>, <nimeni nu trebuia să se atingă fiindcă iată acum este achitat>. Aici va trebui să mai reflecteze cine face astfel de afirmații fiindcă așa este situația că nimeni nu e mai presus decât legea. Dacă vedem magistrați aflați în această situație este dovadă a faptului că justiția este imparțială, este independentă. Că sunt vreo câteva situații care nu ar trebui să fie atât de multe, iarăși este adevărat, și atunci ce trebuie să facem noi, să respectăm etica profesională și nimeni nu ne bagă în proceduri dacă nu ne băgăm noi în medii unde să creăm impresia că lucrăm cu alții și nu respectăm deontologia”, a spus Augustin Lazăr.
Augustin Lazăr a participat, vineri, la lucrările conferinţei internaţionale „Independenţa şi imparţialitatea justiţiei în jurisprudenţa „Curţii Europene a Drepturilor Omului” organizată de Curtea de Apel Alba Iulia şi Baroul Alba în colaborare cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Uniunea Avocaţilor Europeni, şi Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia, iar în pauze a răspuns întrebărilor jurnaliștilor.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Publicitate electorală: Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public
Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public PSD și PNL = lovele. E un lucru pe care tot mai mulți oameni îl văd și înțeleg, în ciuda unui teatru ieftin în care cele două partide mimează cearta. PNL și PSD nu doar că guvernează împreună, însă iubirea de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum 2 zile
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan