Rămâi conectat

Politică Administrație

Procurorul general, Augustin Lazăr, la Alba Iulia: Soluția de achitare demonstrează că nimeni nu e mai presus de lege

Ziarul Unirea

Publicat

în

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, vineri, la Alba Iulia, că o soluție de achitare demonstrează faptul că nimeni nu este mai presus decât legea, iar cei care spun că ”nimeni nu ar trebui să se atingă de ei”, când există posibile infracțiuni, ar mai trebui să mai reflecteze.

”O să vă dau un singur exemplu, că nimeni nu este mai presus de lege. Se plâng unii oameni în această țară, fie sunt cetățeni fără o calitate deosebită, fie că sunt avocați, magistrați etc, că au făcut obiectul unor proceduri care s-au încheiat cu o soluție de achitare. Aceasta ce poate să demonstreze, <că nimeni nu e mai presus decât legea> și unde a existat un semn de întrebare, indicii temeinice sau suspiciune rezonabilă, a fost procesată, verificată, trecută prin toate procedurile si s-a demonstrat că există un stat de drept o justiție imparțială. Ei bine, unii sunt emoționați din această cauză”, a spus Augustin Lazăr la o conferință la care au participat avocați, judecători și procurori.

De asemenea, procurorul general al României a adăugat că cei care consideră că ”nimeni nu trebuia să se atingă de ei” deoarece ”iată acum este achitat”, ar trebui să ”mai reflecteze”.

”Mentalitatea este cea mai conservatoare. <Nu trebuia nimeni să se atingă de ei, chiar dacă era o informație publică despre săvârșirea unei infracțiuni>, <nimeni nu trebuia să se atingă fiindcă iată acum este achitat>. Aici va trebui să mai reflecteze cine face astfel de afirmații fiindcă așa este situația că nimeni nu e mai presus decât legea. Dacă vedem magistrați aflați în această situație este dovadă a faptului că justiția este imparțială, este independentă. Că sunt vreo câteva situații care nu ar trebui să fie atât de multe, iarăși este adevărat, și atunci ce trebuie să facem noi, să respectăm etica profesională și nimeni nu ne bagă în proceduri dacă nu ne băgăm noi în medii unde să creăm impresia că lucrăm cu alții și nu respectăm deontologia”, a spus Augustin Lazăr.

Augustin Lazăr a participat, vineri, la lucrările conferinţei internaţionale „Independenţa şi imparţialitatea justiţiei în jurisprudenţa „Curţii Europene a Drepturilor Omului” organizată de Curtea de Apel Alba Iulia şi Baroul Alba în colaborare cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Uniunea Avocaţilor Europeni, şi Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia, iar în pauze a răspuns întrebărilor jurnaliștilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Primăria Ocna Mureș va fi modernizată printr-o finanțare PNRR. Licitația de peste 2 milioane de lei, lansată pe SEAP

Bera Larisa

Publicat

în

Primăria Ocna Mureș va fi modernizată printr-o finanțare PNRR. Licitația de peste 2 milioane de lei, lansată pe SEAP Administrația orașului Ocna Mureș, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede reabilitarea moderată a clădirilor primăriei. Se vor executa lucrări la corpul 1 și corpul 2 al primăriei. Citește și: Investiție de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea