Procurorul general, Augustin Lazăr, la Alba Iulia: Soluția de achitare demonstrează că nimeni nu e mai presus de lege

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, vineri, la Alba Iulia, că o soluție de achitare demonstrează faptul că nimeni nu este mai presus decât legea, iar cei care spun că ”nimeni nu ar trebui să se atingă de ei”, când există posibile infracțiuni, ar mai trebui să mai reflecteze.

”O să vă dau un singur exemplu, că nimeni nu este mai presus de lege. Se plâng unii oameni în această țară, fie sunt cetățeni fără o calitate deosebită, fie că sunt avocați, magistrați etc, că au făcut obiectul unor proceduri care s-au încheiat cu o soluție de achitare. Aceasta ce poate să demonstreze, <că nimeni nu e mai presus decât legea> și unde a existat un semn de întrebare, indicii temeinice sau suspiciune rezonabilă, a fost procesată, verificată, trecută prin toate procedurile si s-a demonstrat că există un stat de drept o justiție imparțială. Ei bine, unii sunt emoționați din această cauză”, a spus Augustin Lazăr la o conferință la care au participat avocați, judecători și procurori.

ELIT

De asemenea, procurorul general al României a adăugat că cei care consideră că ”nimeni nu trebuia să se atingă de ei” deoarece ”iată acum este achitat”, ar trebui să ”mai reflecteze”.

”Mentalitatea este cea mai conservatoare. <Nu trebuia nimeni să se atingă de ei, chiar dacă era o informație publică despre săvârșirea unei infracțiuni>, <nimeni nu trebuia să se atingă fiindcă iată acum este achitat>. Aici va trebui să mai reflecteze cine face astfel de afirmații fiindcă așa este situația că nimeni nu e mai presus decât legea. Dacă vedem magistrați aflați în această situație este dovadă a faptului că justiția este imparțială, este independentă. Că sunt vreo câteva situații care nu ar trebui să fie atât de multe, iarăși este adevărat, și atunci ce trebuie să facem noi, să respectăm etica profesională și nimeni nu ne bagă în proceduri dacă nu ne băgăm noi în medii unde să creăm impresia că lucrăm cu alții și nu respectăm deontologia”, a spus Augustin Lazăr.

Augustin Lazăr a participat, vineri, la lucrările conferinţei internaţionale „Independenţa şi imparţialitatea justiţiei în jurisprudenţa „Curţii Europene a Drepturilor Omului” organizată de Curtea de Apel Alba Iulia şi Baroul Alba în colaborare cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Uniunea Avocaţilor Europeni, şi Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia, iar în pauze a răspuns întrebărilor jurnaliștilor.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

6 Comentarii

Gogu33 29 iunie 2018 at 16:28

doar infractorul dragneA

un roman 29 iunie 2018 at 17:32

nu, draga mea „Unirea”… Achitarile, mai ales cand sunt cu sutele, ca in cazul Romaniei, dovesc altceva: calitatea execrabila a urmaririi penale facute de politisti si procurori la fel de execrabil pregatiti profesional, totala lor lipsa de omenie si condescendenta ( cat de inuman, fiara chiar, poti sa fii ca sa trimiti in judecata un om, stiind ca nu-i vinovat?) precum si politizareaactului de justitie si raspunderea la comenzi. E o tragedie imensa, un sfasietor hohot de plans, drame umane incomensurabile, in spatele fiecarei achitari, mai ales cand cel cercetat a mai fost si purtat in catuse, supus oprobiului public si au fost distrusi parintii, copiii, sotiile acestora, viata si imaginea lor. Nu, achitarile nu demonstreaza ca nimeni nu e mai presus de lege ci dovedesc, multe dintre ele, abuzuri, ilegalitati, ura, lipsa de profesionalism, suflete murdare si chinuite, comenzi politice, bolsevism si, sa nu fugim de cuvinte, fascism. pentru ca numai acolo demnitatea si fiinta umana au fost siluilte in acest mod. Vreti ultima dovada? Achitarea de azi a Adinei Bica, pentru o fapta inexistenta si pt care a fost saltata de pe strada si tinuta luni de zile in arest.

marius 29 iunie 2018 at 19:35

Incompetenta crasa, infantilism intelectual, ura dusa la paroxism, razbunare de dragul razbunarii, trufie nemarginita, dorinta de putere, oameni fara frica de Dumnezeu, fețe fara valori, cozi de topor, indivizi fara de tara, fara de nație, butoane care raspund la comenzi venite de dinafara, sadici cu patalama, femei cu suflet de nazism. Cam asta reprezinta marele DNA si marea lupta anticoruptie.
Ps. In Ecleziastul se spune: E o vreme pentru toate: pentru rupt si pentru cusut. Pentru nelegiuire si pentru pedeapsa nelegiuitorilor. Sa dea Dumnezeu sa ajungem sa vedem acele vremuri.

Cetateanul 29 iunie 2018 at 20:12

Grav nelegiuiri interventii in actul de justitie , presiuni si amenintari , sentinte la comanda cucoane care judeca fara viziune chiar mai rau ca la cratita si justitiari excroci si perversi pro sau contra politicienilor de parca am fi in jungla , lipsa de respect fata de cetatean aratata de cei care au pus mana pe institutii si se comporta ca dictatorii pe propria mosie

Cetateanul 29 iunie 2018 at 20:17

Grav nelegiuiri si interventii in actul de justitie , presiuni si amenintari , sentinte la comanda , cucoane care judeca fara viziune chiar mai rau ca la cratita si justitiari excroci si perversi pro sau contra politicienilor de parca am fi in jungla , lipsa de respect fata de cetatean aratata de cei care au pus mana pe institutii si se comporta ca dictatorii pe propria mosie , asta este marele pro justitie

Toate sediile psd 29 iunie 2018 at 23:05

ar trebui sa poarte gratii: inauntrul lor sunt cei mai multi infractori din Romania..

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...