Primii refugiați au ajuns în România… din greșeală. Când au aflat unde sunt au izbucnit în hohote de plâns și au cerut să fie returnați în Serbia

Nu este o glumă. Cazul este real și a fost prezentat de presa locală din Timiș. ”Au pătruns în România primii imigranți din rândurile celor ce rătăcesc acum în drumurile lor către mult visatul Occident”, informează Opinia Timișoarei.

Chiar în această seară, când autoritățile din Ungaria au anunțat închiderea frontierelor în calea refugiaților, doi dintre acesștia, frați, au trecut ilegal granița în România, venind dinspre Serbia. Cei doi au fost descoperiți de politiștii de frontieră în apropiere de fâșia verde, în zona Beba Veche, locul din România unde se întâlnesc 3 granițe: a României, a Serbiei și a Ungariei, scriu jurnaliștii din Timiș.

Imigranții au fost preluați de politiștii de frontieră și duși la audieri. Sunt primii refugiați care pătrund în spațiul românesc de la începutul exodului către Germania, venind dinspre Grecia, pe ruta Macedonia-Serbia-Ungaria-Austria-Germania.

În timpul audierilor, cei doi frați au izbucnit în lacrimi și le-au explicat politiștilor de frontieră că ei nu aveau de gând să ajungă în România, că s-au rătăcit și credeau că sunt în Ungaria. Printre hohote de plâns, au cerut să fie returnați în Serbia. Pe bază de proces-verbal, potrivit procedurii legale, imigranții vor fi încredințați autorităților sârbești. (Z.U.)

Surse: Opinia Timișoarei; flux24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Comentarii

VLAD TEPES 15 septembrie 2015 at 21:48

Deci nici nu stii,cum sa reactionezi,sa razi sau sa plingi ! Daca pina si emigrantii ocolesc ROMANIA,inseamna ca-i gravvvv….

BBB 15 septembrie 2015 at 22:38

Un stat condus de serviciile secrete asemeni Siriei este de ocolit !

alinutz 15 septembrie 2015 at 23:16

Poate mai stiti ce talhari erau asa-zisii „studenti” harapi de pe vremea lui Ceasca…sper ca nu mai vreti asa ceva..mai ales ca multi dintre acei ciuhapi erau sirieni… ce „studii’ faceau,se stie..studiau piata de femei si faceau specula cu tot ce vrei,de la benzina la blugi si tigari…

Unul 16 septembrie 2015 at 11:20

@Alinutz, sirienii au multe pacate, dar numai talhari nu sunt! Find cea mai saraca tara araba, viata i-a facut negustori, ca au o vorba, „in toata lumea evrei sunt bogati, numai in Siria sunt saraci, ca sirienii sunt mai smeccheri decat evrei”! Ei au fost si au ramas, „Coloana a V”, a rusilor in Romania, iar problemele in Siria sunt de natura religioasa, familia Al Assad, apartine unei minoritati religioase musulmane, diferita de Sunitzi, si Shiitzi cu nuante crestine, „Alawita(adeptii lui Ali, nepotul lui Mahomed)”!

lari 16 septembrie 2015 at 14:07

BINE ATI VENIT EU LE UREZ.HAI SA NU NE MAI GARDEN DOAR LA NOI INSINE K DACA AM FI FOST NOI IN LOCUL LOR…E POSIBIL SA FIE SI LA NOI RAZBOI NE-AR CONVENI SA NU FIM PRIMITI NICAIERI? ??? Faptul k romani sunt desconsiderati in strainatate nu va convine. .Cât egoism in lumea asta Dar oricum este cineva care judeca drept pe fiecare in parte ,DUMNEZEU

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...