Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Primii refugiați au ajuns în România… din greșeală. Când au aflat unde sunt au izbucnit în hohote de plâns și au cerut să fie returnați în Serbia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nu este o glumă. Cazul este real și a fost prezentat de presa locală din Timiș. ”Au pătruns în România primii imigranți din rândurile celor ce rătăcesc acum în drumurile lor către mult visatul Occident”, informează Opinia Timișoarei.

Chiar în această seară, când autoritățile din Ungaria au anunțat închiderea frontierelor în calea refugiaților, doi dintre acesștia, frați, au trecut ilegal granița în România, venind dinspre Serbia. Cei doi au fost descoperiți de politiștii de frontieră în apropiere de fâșia verde, în zona Beba Veche, locul din România unde se întâlnesc 3 granițe: a României, a Serbiei și a Ungariei, scriu jurnaliștii din Timiș.

Imigranții au fost preluați de politiștii de frontieră și duși la audieri. Sunt primii refugiați care pătrund în spațiul românesc de la începutul exodului către Germania, venind dinspre Grecia, pe ruta Macedonia-Serbia-Ungaria-Austria-Germania.

În timpul audierilor, cei doi frați au izbucnit în lacrimi și le-au explicat politiștilor de frontieră că ei nu aveau de gând să ajungă în România, că s-au rătăcit și credeau că sunt în Ungaria. Printre hohote de plâns, au cerut să fie returnați în Serbia. Pe bază de proces-verbal, potrivit procedurii legale, imigranții vor fi încredințați autorităților sârbești. (Z.U.)

Surse: Opinia Timișoarei; flux24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Bogdan Ilea

Publicat

în

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale În fiecare an, la 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. În 2000, statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (WIPO) au desemnat ziua de 26 aprilie, dată la care, în 1970, a intrat în vigoare convenţia de înfiinţare a WIPO, ca zi dedicată recunoaşterii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea