Rămâi conectat

Politică Administrație

Primarul Mircea Hava, între propunerile lui Ludovic Orban pentru Parlamentul European

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat la o televiziune națională că la următorul Consiliu Naţional al PNL se vor stabili criteriile, procedura şi calendarul de desemnare a candidaţilor care vor intra din partea PNL în cursa pentru alegerile europarlamentare din 2019. El a dat și câteva exemple de candidați potriviți: Vasile Blaga, Mircea Hava și Dan Motreanu.

“E o selecţie destul de riguroasă. Nu poţi să trimiţi pe oricine în Parlamentul European. (…) Noi ca partid trebuie să trimitem oameni care să aibă capacitatea să se bată pentru interesele Românei, pentru că deciziile la nivelul UE pot să te avantajeze sau pot să te dezavantajeze. (…) Aici vor conta experienţa politică, o oarecare experienţă administrativă, experienţa în materie de relaţii internaţionale, stăpânirea unei anumite competenţe”, a declarat Orban la Realitatea TV, potrivit Agerpres.

El consideră ca Dan Motreanu, Vasile Blaga, Mircea Hava ar fi candidaturi potrivite şi că e mulţumit actualii europarlamentari Daniel Buda, Cristian Buşoi, Marian-Jean Marinescu, Siegfried Mureşan.

Orban se află sub o dubla presiune internă în partid. Pe de o parte, un grup de contestatari l-ar vrea înlocuit din funcție, pe de altă parte există o luptă internă pentru nominalizarea pe listele pentru Parlamentul European.

Sursa: g4media.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO | Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european

Ziarul Unirea

Publicat

în

Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european O nouă recunoaștere europeană pentru Alba Iulia: Consiliul Europei ne-a oferit Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa! Citește și: FOTO | Lucrările pentru o nouă parcare în municipiul Alba Iulia, aproape finalizate. Câte locuri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea