Rămâi conectat

Actualitate

Primăria Sebeș achiziționează servicii de consultanță pentru finanțare prin PNRR, în valoare de 120 000 de lei: Banii, în contul unei firme private, chiar dacă instituția are „o echipă de oameni specializați”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primăria Sebeș achiziționează servicii de consultanță pentru finanțare prin PNRR, în valoare de 120 000 de lei: Banii, în contul unei firme private, chiar dacă instituția are „o echipă de oameni specializați”

Primăria municipiului Sebeș a achiziționat un pachet de servicii în valoare de 120 000 de lei, pentru consultanță și asistență pentru elaborarea dosarului de finanţare, în vederea obținerii unei finanțări nerambursabile prin Planul Național de Redresare și Reziliență pentru mai multe investiții în oraș.

Potrivit informațiilor puse la dispoziție pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, SEAP, pachetul, în valoare de peste 24.000 de euro, conține următoarele elemente:

  • Elaborarea cererii de finanțare nerambursabilă și anexelor;
  • Asistență acordată proiectantului în vederea îndeplinirii cerințelor de conformitate si eligibilitate;
  • Verificarea documentelor anexă la cererea de finanțare;
  • Asistență pentru depunerea și transmiterea dosarului de finanțare;
  • Asistență pentru întocmirea răspunsurilor la solicitările de informații suplimentare;
  • Asistență pentru depunerea documentelor necesare pentru etapa de contractare;
  • Asistență pe toată perioada de evaluare a proiectului și în perioada de contractare a finanțării.

Valoarea serviciilor de consultanță pentru elaborarea unui dosar de finanțare este de 20.000 Lei + TVA.

Aceste servicii au fost achiziționate de către Primăria Sebeș, în ciuda faptului că, în componența instituției, există o echipă de oameni specializați pentru a atrage finanțare prin PNRR pentru proiecte, așa cum primarul orașului a subliniat, în cursul lunii trecute, printr-un mesaj postat în mediul online:

„Chiar în prima zi de lansare a apelului de proiecte destinate autorităților locale finanțate prin PNRR, componentele Valul Renovării și Fondul Local, echipa Primăriei Municipiului Sebeș a depus nu mai puțin de 9 cereri de finanțare. Acestea vizează în principal activitatea din domeniul educației și sănătății, fiind depuse și două documentații care să susțină turismul și cultura.
Proiectele sunt:
1. Reabilitarea și creșterea eficienței energetice a clădii SPITAL – 6,5 milioane lei fără TVA;
2. Reabilitarea termică a clădii secției de Psihiatrie Petrești – 1,5 milioane lei fără tva;
3. Reabilitarea și creșterea eficienței energetice a clădii Casa Weber – 1,6 milioane lei fără tva;
4. Creșterea eficienței energetice a clădirii Școlii Gimnaziale din Petrești – 3 milioane lei fără tva;
5. Creșterea eficienței energetice a clădirii Colegiului Național „Lucian Blaga” Sebeș corp A – 8,4 milioane lei fără tva;
6. Creșterea eficienței energetice a clădirii Școlii Gimnaziale „Silviu Cărpinișanu” – 4,5 milioane lei fără tva;
7. Reabilitare și modernizare Școala Gimnazială „M. Kogălniceanu” în vederea creșterii eficienței energetice – 4 milioane lei fără tva;
8-9. Componenta C11. Turism și Cultură: a fost depusă documentația necesară depunerii unui proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR) – Componenta C11. Turism și Cultură, prin care se dorește renovarea/restaurarea/modernizarea Turnului Croitorilor (Studentului) din municipiul Sebeș, precum și pentru renovarea/restaurarea/modernizarea și promovarea Ansamblului Bisericii Evanghelice Sebeș.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Bacalaureat 2024 în Alba: Aproape 2.400 de absolvenți de liceu din județ, așteptați sesiunea iunie-iulie la examenului național

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2024 în Alba: Aproape 2.400 de absolvenți de liceu din județ, așteptați sesiunea iunie-iulie la examenului național Examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024, începe luni, 1 iulie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 2 iulie se va desfășura proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie), […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea