Rămâi conectat
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Curier Județean

Primăria municipiului Alba Iulia se va aproviziona cu energie durabilă, sigură și competitivă prin testarea unor noi soluții de captare a energiei solare

Cezar Lancrajan

Publicat

în

PSD - Alegeri Parlamentare 2024

Primăria municipiului Alba Iulia se va aproviziona cu energie durabilă, sigură și competitivă prin testarea unor noi soluții de captare a energiei solare

USR - Alegeri Parlamentare 2024

Proiectul „Flex2Energy” finanțat prin programul Horizon Europe​, propune ​aprovizionarea cu energie durabilă, sigură și competitivă având ca obiectiv dezvoltarea și testarea unor noi soluții de captare a energiei solare și producție de energie electrică din surse regenerabile.

Citește și: „Ziua fără mașini” în municipiul Alba Iulia: Propunere în cadrul proiectului PAOV

 Festival de Romania 2024

Flex2Energy este un proiect de 48 de luni, având un obiectiv ambițios de a produce celule fotovoltaice integrate organice fiabile (IPO-uri) prin dezvoltarea unei linii automate de producție a acestora in sistem rola (R2R1 /Roll-to-Roll) pe un support special, imprimare a unor materiale organice fotosensibile, prelucrarea laser a acestora, verificare si realizare a conexiunilor in flux continuu, cu metrologii în linie pentru robuste și adaptabile pentru controlul calității și analiza pe baza de inteligența artificiala (AI) care implementează conceptele industriei 4.0.

Foliile integrate vor fi produse în modele personalizate care respectă cerințele de utilizare și care extind gama de proiecte de generare de energie pe baza de surse regenerabile și de imbunătățire a eficienței energetice, urmand a fi testate în clădiri, în agricultură pentru sere și in zona de mobilitate, pentru autovehicule comerciale si acoperișuri fotovoltaice cuplate la stații de incarcare.

Produsele dezvoltate în cadrul proiectului vor fi instalate în situri locatii dedicate și vor fi evaluate din punct de vedere al performanței, durabilității și acceptării sociale și industriale.

In cazul cladirilor, testarea principala se va realiza prin instalarea a aproape 100 m2 de folii fotovoltaice pe fațada sud a clădirii, asigurând producția de energie electrică, imbunătățind eficiența energetică a clădirii și, în același timp, izolarea termică și umbrirea acestei fațade, reducând necesarul de energie electrică a clădirii.

Proiectul Flex2Energy va crea o puternică rețea paneuropeană de clustere de inovare (ICN), pentru demonstrarea, evaluarea și replicarea rezultatelor inovatoare ale acestui proiect în cadrul lanțurilor valorice în toate tipurile de clădiri (rezidențiale, nerezidențiale) și pentru a asigura adoptarea acestor soluții la nivelul pieței și a consumatorilor.

Partenerii proiectului vor extinde ICN în întreaga Europă, pentru a crea dezvolta noi conexiuni tematice facilitând cooperarea dintre companiile de construcții și producători, arhitecți, ingineri, proiectanți și companii de profil pentru a accelera numărul și potențialul soluțiilor energetice inovatoare în clădirile din diferite regiuni europene, pentru a implementa sursele regenerabile de energie, pentru a reduce consumul de energie și pentru a extinde soluțiile energetice de-a lungul lanțului valoric și pentru comunități.

Foliile integrate fotovoltaice integrate bazate pe materiale organice sunt una dintre cele mai promițătoare tehnologii de energie regenerabilă deoarece pot asigura economii de materiale și costuri cu energia electrică, pot reduce utilizarea combustibililor fosili și emisiile de gaze care diminuează stratul de ozon. Generarea de energie electrică folosind energie solară, mai degrabă decât combustibili fosili (cărbune, petrol, și gaze naturale) reduce emisiile de gaze cu efect de seră și contribuie la abordarea schimbărilor climatice. Producția în masă a acestor folii fotovoltaice și instalarea lor în clădiri, vehicule, sere etc. vor deschide noi căi către ținta de poluare zero, contribuind activ la decarbonizarea marilor zone urbane.

Partenerii implicați în elaborarea și implementarea proiectului sunt:

1. Organic Electronic Technologies Private Company – Grecia (Lider de proiect)

2. Aristotelio Panepistimio Thessalonikis – Grecia

3. Coatema Coating Machinery GMBH – Germania

4. Mondragon Assembly GMBH – Germania

5. Semilab Felvezeto Fizikai Laboratorium Zartkoruen Mukodo Reszvenytarsag – Ungaria

6. Altechna R&D – Lituania

7. Centro Richerche Fiat SCPA – Italia

8. Aloumyl, Biomichania Alouminioy Anonimi Etairia – Grecia

9. Elliniko Somateio Gia Ia Organika Kai Eetipomena Ilektronika – Grecia

10. Pole Fibres Energibie – Franța

11. Centre Technique Industriel De La Plasturgie Et Des Composites – Franța

12. In-Core Systems – Franța

13. Kiriaidis Vasilios SA – Grecia

14. Municipiul Alba Iulia – Romania

15. Depia Automations – Grecia

De curand , în perioada 3 – 5 noiembrie 2024 a avut loc in cadrul Conferinței Europene dedicate nanotehnologiilor, cea de a șasea adunare generală a membrilor consorțiului Flex2Energy, ce a reunit experți din partea organizațiilor partenere, invitați locali, specialiști europeni și coordonatori de proiect. Au fost analizate progresele realizate în dezvoltarea liniei automate de producție, precum și condițiile tehnice necesare demarării în anul viitor a testării uuui astfel de sistem în Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

ACCIDENT în Alba Iulia: Minor lovit de mașină în timp ce traversa pe strada Albac din Micești

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT în Alba Iulia: Minor lovit de mașină în timp ce traversa pe strada Albac din Micești Un accident rutier a avut loc luni seara, în jurul orei 18.00, în Alba Iulia. Un minor a fost accidentat în timp ce traversa pe strdaa Albac, de la Micești. Citește și: Accident rutier pe Șoseaua de Centură […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea