Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

Primăria Alba Iulia: Investiție de peste 6.400.000 lei pentru creșterea eficienței energetice și reabilitarea Liceulului cu Program Sportiv din municipiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Elevii, profesorii și personalul Liceulului cu Program Sportiv din Alba Iulia își vor desfășura activitatea în condiții adecvate zilelor noastre. Asta, ca urmare a unui proiect derulat de Primăria Municipiului Alba Iulia,  ce va avea ca rezultat creșterea eficienței energetice și reabilitarea instituției de învățământ.

Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Alba Iulia derulează proiectul „Creșterea eficienței energetice a clădirilor de învațământ din municipiul Alba Iulia – Liceul cu Program Sportiv”.

Beneficiarii direcți ai investiției sunt 1.111 elevi, profesori și personal didactic și nedidactic auxiliar de la intituția de învățământ menționată.

Intervențiile realizate prin proiect vizează: reabilitarea termică a elementelor de anevelopă a clădirii, respectiv a sistemului de încălzire/de furnizare a apei calde de consum; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice; reabilitarea instalației de iluminat etc.

Punctăm câteva dintre lucrările care se vor realiza: izolarea termică a fațadei, a plăcii peste ultimul nivel, dar și a celei peste subsol; înlocuirea cazanelor din centrala termică proprie; înlocuirea instalaţiei de distribuţie a agentului termic pentru încălzire şi apă caldă de consum; instalarea unui sistem alternativ de producere a energiei electrice, respectiv a unuia de producere a energiei termice; înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață; repararea elementelor de construcţie ale faţadei care prezintă potenţial pericol de desprindere şi/sau afectează funcţionalitatea clădirii; construirea acoperişului şarpantă, inclusiv repararea sistemului de colectare şi evacuare a apelor meteorice la nivelul învelitoarei tip şarpantă; refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenţie; repararea trotuarelor de protecţie, în scopul eliminării infiltraţiilor la infrastructura clădirii.

Lucrările au demarat în 11 iulie 2019, iar termenul de finalizare a lor este iulie 2020.

„Ne preocupă condițiile de studiu și gradul de confort al elevilor și profesorilor de la Liceul cu Program Sportiv. Soluțiile tehnice propuse prin proiect sunt eficiente, nepoluante, durabile și cu efecte pozitive pe termen mediu și lung. Evident, cântărește mult și reducerea și eficientizarea cheltuielilor de întreținere a clădirii Liceului și, ca atare, scăderea presiunii pe bugetul local al municipiului. Este unul dintre proiectele Primăriei prin care asigurăm accesul locuitorilor la servicii de calitate, în acord cu strategia de dezvoltare durabilă a municipiului.“ – Paul Voicu, Viceprimar cu atribuții de Primar al Municipiului Alba Iulia

Valoarea totală a proiectului este de 6.400.732,78 lei, din care 6.272.718,12 lei reprezinta finantarea nerambursabilă.

Durata de implementare a proiectului este până la sfârșitul lunii iulie 2020.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice în clădirile rezidențiale, cladiri publice și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor – Operațiunea B – Clădiri Publice.

Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat la nivel național de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Centru, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

28-30 septembrie 2024 | COD PORTOCALIU de INUNDAȚII pe mai multe râuri din Alba: Posibile viituri în mai multe zone din județ

Cezar Lancrajan

Publicat

în

28-30 septembrie 2024 | COD PORTOCALIU de INUNDAȚII pe mai multe râuri din Alba: Posibile viituri în mai multe zone din județ Specialiștii de la Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor au actualizat codurile hidrologice. Ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, specialiștii Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor au actualizat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea