Rămâi conectat

Ştirea zilei

Primăria Aba Iulia îşi va face datoria dar aşteaptă reciprocitate din partea proprietarilor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Primăria municipiului Alba Iulia prin primarul Mircea Hava şi viceprimarul Voicu Paul dar şi SC Apa Canal Alba Iulia prin directorul de producţie Nicolae Budacu au reacţionat prompt la acuzele pe care locuitorii cartierului Meridian, cu implicare politică, le-au adus referitor la faptul că nici la trei ani de la darea în folosinţă a cartierului reţelele de distribuţie a apei potabile şi de preluare a apei menajere nu au trecut în proprietatea administraţiei locale. Spuneau locatarii că asta le produce un mare disconfort pentru că ei nu s-au mutat de la bloc la casă ca să plătescă cheltuielile tot pauşal. Directorul de producţie al SC Apa CTTA, Nicolae Budacu, a precizat că asta este singura soluţie ca aceşti cetăţeni să primescă totuşi apă. SC Apa CTTA şi Primăria nu au preluat reţelele amintite pentru că ele sunt extrem de prost executate. De exemplu, există branşamente comune pentru trei-patru locuinţe şi nu branşamente individuale, aşa cum este normal şi au ceilalţi cetăţeni ai municipiului Alba Iulia care locuiesc la casă. Astfel nu se pot face contractele individuale de furnizare a serviciilor de apă potabilă şi canalizare. Mai mult, reţelele sunt prost executate, existând situaţia intolerabilă în care prin căminul destinat reţelei de apă potabilă trece conducta de canalizare! Or trebuie să existe cămine separate pentru fiecare reţea în vederea evitării îmbolnăvirilor care ar putea apărea prin spargerea accidentală a unei conducte de canalizare peste conducta de apă potabilă. Dar cetăţenii din cartierul Meridian, care ştiu cum stă treaba cu aceste reţele, nu au suflat nicio vorbă când reprezentantul unui partid politic a fost în zonă şi le-a promis că rezolvă situaţia. Nu are cum atâta timp cât lucrurile stau cum stau. Mai mult, pe strada Costache Negruzzi, de exemplu, din patru cămine de canalizare câte ar trebui să fie pentru cei aproximativ 200 ml ai străzii, nu s-au găsit în teren decât două. Neregulile cu reţelele pot continua cu enumerarea unei situaţii în care un gard despărţitor de beton între două case a fost construit direct peste unul dintre cămine, ceea ce face imposibilă ridicarea capacului căminului pentru o eventuală intervenţie. O astfel de reţea nu poate fi preluată. De-a lungul celor trei ani, de când SC Meridian Construct a „dat ţeapă” cumpărătorilor acestor case, administraţia a purtat discuţii numeroase pentru rezolvarea situaţiei. Din păcate dintre neregulile constatate şi care au fost aduse atât la cunoştinţa proprietarilor, cât şi a reprezentantului societăţii care a moştenit afacerea, SC Piflu, prea puţine au fost remediate.
De aceea se va face o nouă evaluare a reţelelor, reţeaua de distribuţie stradală va fi preluată, deşi mai trebuie făcute cheltuieli din bugetul local pentru remedierea unor nereguli, dar asta e, de vreme ce a preluat strada primăria va face şi asta. De la acest moment însă proprietarii vor avea un termen în care să-şi realizeze branşamentele individuale. Pe cheltuiala lor, aşa cum au făcut toţi ceilalţi locuitori ai municipiului Alba Iulia care locuiesc la casă. „Dacă cei câteva zeci de mii de albaiulieni care şi-au rezolvat problema legal şi corect pe banii lor sunt de acord să facem favoruri pentru 70 de familii care au plătit sau nu acest serviciu unei societăţi care i-a înşelat… Nu este rolul primăriei să măture gunoiul. Când au făcut contractele pentru case trebuiau să se informeze. dar au fost seduşi de preţul mic. Noi am făcut tot ce-am putut ca să-i ajutăm şi facem în continuare. Mă deranjează însă politizarea acestui subiect, mai ales în condiţiile în care dreptatea şi legea este de partea nostră”, a precizat primarul Mircea Hava. În momentul în care vor exista şi numai trei contracte individuale în cartier, a atras atenţia dl. Budacu, furnizarea apei în sistem pauşal aşa cum se face acum şi cetăţenii sunt nemulţumiţi va fi sistată. Deci este nevoie de mare atenţie şi din partea locuitorilor acestui cartier ce anume îşi doresc şi cât de repede.
Anca DINICĂ

Florin Roman apreciază viteza de reacţie a primarului Hava

Vicepreşedintele PNL Alba, Florin Roman, a ţinut să aprecieze public viteza de reacţie a primarului municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, vizavi de problemele locatarilor din complexul de locuinţe Meridian. „Este vorba bineînţeles de viteza de reacţie de la apariţia în presă a problemelor cetăţenilor, nu de cei trei ani scurşi de când aceştia se chinuie să-şi rezolve problemele, cu audienţe şi o bogată corespondenţă birocratică. Sper însă ca promisiunea de rezolvare a canalizării şi branşamentelor individuale la apă să nu rămână doar la nivel declarativ, ca în chestiunea parcului Custozza. Şi în această problemă a promis că va asculta şi va consulta populaţia dar a mers înainte. Aşa că au fost doborâţi rapid copacii şi acum se face o la fel de rapidă descărcare de sarcini arheologice. Fără să conteze ce au încercat să-i spună albaiulienii”, precizează Roman. (N.I.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Pensionar de 63 de ani sub control judiciar, în urma unor PERCHEZIȚII în Alba într-un dosar de contrabandă asimilată: Bărbatul avea peste 38.000 ţigarete fără marcaj fiscal în locuință

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pensionar de 63 de ani sub control judiciar, în urma unor PERCHEZIȚII în Alba într-un dosar de contrabandă asimilată: Bărbatul avea peste 38.000 ţigarete fără marcaj fiscal în locuință Un pensionar de 63 de ani a fost plasat sub control judiciar, în urma unor PERCHEZIȚII în Alba, într-un dosar de contrabandă asimilată. Bărbatul avea peste […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea