Rămâi conectat

Actualitate

Prețurile în România vor crește până la 1 august. Anunțul oficial al managerilor din comerț

Ziarul Unirea

Publicat

în

Managerii chestionați de Institutul Național de Statistică estimează pentru perioada iunie – august o creștere a activității în construcții și comerțul cu amănuntul, o creștere moderată a numărului de muncitori în construcții și comerțul cu amănuntul, și totodată și o creștere a prețurilor în comerțul cu amănuntul.

În cadrul anchetei de conjunctură din luna iunie 2020, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, creștere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +9%). Pentru activitatea de fabricare a produselor de cocserie și a produselor obținute din prelucrarea țițeiului se va înregistra cea mai mare creștere (sold conjunctural +86%), urmată de activitatea de fabricare a băuturilor (sold conjunctural +53%).

Referitor la numărul de salariaţi se estimează scădere moderată, soldul conjunctural fiind de -15% pe total industrie prelucrătoare.

Pentru preţurile produselor industriale se prognozează relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +4%).

Potrivit estimărilor din luna iunie 2020, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni creștere a volumului producţiei (sold conjunctural +28%). Managerii estimează creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +13%).

În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creștere moderată a acestora (sold conjunctural +10%).

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendinţă de creștere a activităţii economice (sold conjunctural +18%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creștere moderată (sold conjunctural +6%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +10%).

Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creștere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +23%).

Conform estimărilor din luna iunie 2020, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +3%). În sectorul de servicii se estimează scădere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural -6%).

Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de scădere (sold conjunctural -16%).

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

DigiLocal, primul program integrat de digitalizare a administrațiilor publice locale: Finanțare pentru comunele, orașele, muncipiile și consiliile județene din țară

Bera Larisa

Publicat

în

DigiLocal, primul program integrat de digitalizare a administrațiilor publice locale: Finanțare pentru comunele, orașele, muncipiile și consiliile județene din țară Ministrul Bogdan Ivan, anunță lansarea pe 19 septembrie, ora 11.00, a programului național pentru transformarea digitală a autorităților publice locale DigiLocal. Acesta este primul program integrat de digitalizare a administrațiilor publice locale, instituțiile cu care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea