Prețul petrolului continuă să crească, în baza unor incertitudini din Uniunea Europeană
Prețul petrolului continuă să crească, în baza unor incertitudini din Uniunea Europeană
În cursul zilei de joi, prețurile petrolului au crescut cu 1%, după un trend negativ inițial, pentru că investitorii au acoperit poziții scurte înaintea unui weekend prelungit, și au reacționat la știrile privind Uniunea Europeană care ar putea interzice treptat importurile de petrol rusesc.
Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut cu 1,91 dolari, sau cu 1,76%, la 110,69 dolari pe baril. Contractele futures pentru petrolul West Texas Intermediate din SUA au urcat cu 1,63 dolari sau cu 1,56%, la 105,89 doalri pe baril, informează News.ro.
Ambele contracte se îndreaptă spre pentru primul lor câştig săptămânal îdi aprilie. De câteva săptămâni, preţurile au fost cele mai volatile din iunie 2020.
The New York Times a relatat că Uniunea Europeană se îndreaptă spre adoptarea unei interdicţii treptate a petrolului rusesc, pentru a oferi Germaniei şi altor ţări timp să contracteze furnizori alternativi.
O interdicţie treptată ar obliga cumpărătorii europeni ”să caute surse alternative, unele dintre ele fiind îndeplinite pe termen scurt prin eliberarea rezervelor strategice de petrol, dar în viitor, vor fi necesare mai multe livrări”, a declarat Andrew Lipow, analist la Lipow Oil Associates din Houston.
Ministerul Energiei al Rusiei a declarat că limitează accesul la statisticile sale privind producţia şi exporturile de petrol şi gaze.
Miercuri, Agenţia Internaţională pentru Energie a avertizat că, începând cu luna mai, livrări de aproximativ 3 milioane de barili pe zi de petrol rusesc ar putea fi închise din cauza sancţiunilor sau a cumpărătorilor care ocolesc în mod voluntar încărcăturile ruseşti.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
O bancă din România obligată să recalculeze zeci de mii de credite: 90.000 de clienți afectați de dobânzi incorecte
O bancă din România obligată să recalculeze zeci de mii de credite: 90.000 de clienți afectați de dobânzi incorecte Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a intrat într-un conflict cu ING Bank România, acuzând banca de nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență 50/2010 privind transparența costurilor contractelor de credit. Citește și: O bancă din România oferă […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport5 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate5 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentariio zi ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată
-
Sport5 zile ago
FOTO: Philip Pahone, debut în Liga 3, pentru Metalurgistul Cugir, la 15 ani și aproape 6 luni!