Prețul petrolului continuă să crească, în baza unor incertitudini din Uniunea Europeană
Prețul petrolului continuă să crească, în baza unor incertitudini din Uniunea Europeană
În cursul zilei de joi, prețurile petrolului au crescut cu 1%, după un trend negativ inițial, pentru că investitorii au acoperit poziții scurte înaintea unui weekend prelungit, și au reacționat la știrile privind Uniunea Europeană care ar putea interzice treptat importurile de petrol rusesc.
Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut cu 1,91 dolari, sau cu 1,76%, la 110,69 dolari pe baril. Contractele futures pentru petrolul West Texas Intermediate din SUA au urcat cu 1,63 dolari sau cu 1,56%, la 105,89 doalri pe baril, informează News.ro.
Ambele contracte se îndreaptă spre pentru primul lor câştig săptămânal îdi aprilie. De câteva săptămâni, preţurile au fost cele mai volatile din iunie 2020.
The New York Times a relatat că Uniunea Europeană se îndreaptă spre adoptarea unei interdicţii treptate a petrolului rusesc, pentru a oferi Germaniei şi altor ţări timp să contracteze furnizori alternativi.
O interdicţie treptată ar obliga cumpărătorii europeni ”să caute surse alternative, unele dintre ele fiind îndeplinite pe termen scurt prin eliberarea rezervelor strategice de petrol, dar în viitor, vor fi necesare mai multe livrări”, a declarat Andrew Lipow, analist la Lipow Oil Associates din Houston.
Ministerul Energiei al Rusiei a declarat că limitează accesul la statisticile sale privind producţia şi exporturile de petrol şi gaze.
Miercuri, Agenţia Internaţională pentru Energie a avertizat că, începând cu luna mai, livrări de aproximativ 3 milioane de barili pe zi de petrol rusesc ar putea fi închise din cauza sancţiunilor sau a cumpărătorilor care ocolesc în mod voluntar încărcăturile ruseşti.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
TURISM 2025 | România pe ultimul loc în Europa la numărul de turiști străini. Piața turistică internațională din țara noastră pe cale de dispariție
TURISM 2025 | România pe ultimul loc în Europa la numărul de turiști străini. Piața turistică internațională din țara noastră pe cale de dispariție România a fost surclasată pe piața turistică internațională de toate țările europene, inclusiv Albania și Bulgaria, privind numărul de turiști străini care ne-au vizitat. Există riscul ca cei care încă mai […]
Dezechilibru financiar în Sistemul Național de Sănătate. Bani mulți pentru salarii, aproape nimic pentru servicii medicale către asigurați
Dezechilibru financiar în Sistemul Național de Sănătate. Bani mulți pentru salarii, aproape nimic pentru servicii medicale către asigurați Potrivit unui studiu făcut de Academia de Studii Economie din Bucureşti şi Reţeaua de Sănătate Regina Maria legat de performanța economică și operaționale în sistemul de sănătate se arată că banii din sănătate merg pe salarii indiferent […]
Tichetul de masă, un beneficiu extrasalarial vital pentru mulți salariați din România. Ne aliniem la standardele vestice sau mai avem de recuperat?
Tichetul de masă, un beneficiu extrasalarial vital pentru mulți salariați din România. Ne aliniem la standardele vestice sau mai avem de recuperat? Beneficiul extrasalarial sub formă de tichete de masă este tot mai utilizat în Europa. În România, într-o perioadă marcată de inflaţie, presiuni pe piaţa muncii şi nevoia de a motiva angajaţii fără a […]