Rămâi conectat

Politică Administrație

Președintele PE, Martin Schulz, l-a asigurat pe europarlamentarul Victor Negrescu de sprijinul său pentru aderarea României la Schengen

Ziarul Unirea

Publicat

în

  • Comunicat de presă.

Victor Negrescu, europarlamentarul social-democrat, membru în board-ul de conducere al reţelei eurodeputaților sub 40 de ani (EU40) şi coordonator al organizaţiei PES Activists România, a avut marţi, 6 ianuarie, o întrevedere cu Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz.

Martin SCHULZ - EP President, Victor NEGRESCU

În cadrul discuției, Martin Schulz a subliniat că susține aderarea României la Spațiul Schengen, având în vedere faptul că toate condițiile tehnice au fost întrunite. Totodată, Președintele Parlamentului European a afirmat, în cadrul discuției cu europarlamentarul Victor Negrescu, că accederea României în Schengen este un drept care nu poate fi interzis.

„Primul lucru important pe care vreau să-l transmit şi totodată prima veste bună este că Martin Schulz este consecvent cu poziţia sa de susţinere a aderării României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen. Este un drept pe care ambele ţări l-au câştigat ca urmare a îndeplinirii condiţiilor la care s-au angajat”, a afirmat Victor Negrescu în urma întâlnirii.

De asemenea, Martin Schulz s-a arătat de acord cu propunerea europarlamentarului PSD de a organiza întâlniri anuale între membrii tineri ai Parlamentului European și cei ai parlamentelor naționale din toate statele membre ale UE, pe teme de interes pentru tineretul de astăzi.

Martin SCHULZ - EP President, Victor NEGRESCU

Tot în cadrul întâlnirii, Președintele Parlamentului European a acceptat necesitatea unei campanii care să promoveze dreptul pacienților din statele membre de a se trata oriunde pe teritoriul UE. În acest sens, europarlamentarul Victor Negrescu a înaintat deja inițiativa „Garanţia europeană pentru sănătate”, o schemă care să le permită pacienţilor europeni o mobilitate completă în interiorul UE, graţie unui fond european finanţat, în primă instanţă, direct din bugetul Uniunii.

Europarlmentarul PSD i-a făcut cadou lui Martin Schulz, cu prilejul întâlnirii, un ziar în limba germană datând din anul 1857, în stare perfectă – „Transilvania Siebenburger”.

Victor Negrescu a fost ales, în septembrie 2014, în board-ul EU40, rețeaua eurodeputaților sub 40 de ani din Parlamentul European. Totodată, Victor Negrescu coordonează activitatea grupului S&D40, format din europarlamentarii social-democrați sub 40 de ani din actuala legislatură.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO | Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european

Ziarul Unirea

Publicat

în

Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european O nouă recunoaștere europeană pentru Alba Iulia: Consiliul Europei ne-a oferit Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa! Citește și: FOTO | Lucrările pentru o nouă parcare în municipiul Alba Iulia, aproape finalizate. Câte locuri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea