// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');
Festivalul Roman Apulum - 2019

Preşedintele Klaus Iohannis: România se angajează să adere la Zona Euro cât mai repede posibil şi că va continua demersurile pentru integrarea în spaţiul Schengen

România se angajează să adere la Zona Euro cât mai repede posibil şi că va continua demersurile pentru integrarea în spaţiul Schengen a declarat Președintele Klaus Iohannis miercuri, 9 mai 2018.

„Moneda unică rămâne una dintre cele mai tangibile dovezi ale integrării europene. România se angajează să adere la Zona Euro cât mai repede posibil, odată ce toate criteriile vor fi îndeplinite, cu scopul unui rezultat durabil atât în beneficiul cetăţenilor, cât şi al ansamblului economiei româneşti. Un alt domeniu în care unitatea europeană este esenţială este cel al securităţii interne. În condiţiile în care România este deja un furnizor de securitate, la cele mai înalte standarde, pentru Uniunea Europeană, vom continua demersurile pentru integrarea noastră cu drepturi depline în Spaţiul Schengen, integrare care va contribui la consolidarea securităţii întregii Uniuni Europene”, a spus şeful statului la recepţia oferită în grădina Palatului Cotroceni cu ocazia Zilei Europei.

Conform Agerpres, el a vorbit şi despre alegerile pentru Parlamentul European şi despre preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

În acest context, preşedintele Iohannis a subliniat că este important ca rezultatul alegerilor europarlamentare să reprezinte un succes pentru spiritul pro-european şi să susţină o agendă ambiţioasă de consolidare a Europei.

“Pe durata preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, România va acţiona de o manieră vizibilă, angajată şi constructivă în discuţiile pe tema viitorului Europei”, a afirmat el, amintind că pe pe 9 mai 2019 România va găzdui la Sibiu Summitul European extraordinar, care va defini direcţiile de dezvoltare a proiectului european.

El a mai subliniat că într-o perioadă complicată la nivel global lumea are nevoie de o Europă unită şi consolidată mai mult decât oricând.

Sursa: capital.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Răspunsuri la Preşedintele Klaus Iohannis: România se angajează să adere la Zona Euro cât mai repede posibil şi că va continua demersurile pentru integrarea în spaţiul Schengen

  1. cititor 15.05.2018 la 8:04

    Aderarea la zona euro va insemna saracie crunta pentru 80% dintre romani !

  2. apoliticul 15.05.2018 la 14:02

    Sa speram cq visele lui johanis nu se adeveresc.Intrarea in zona euro va dubla preturile cum sa intimplat in toate tarile europene.Nu avem nevoie de zona euro.

  3. nedumeritul 15.05.2018 la 19:39

    …fie ca ne convine sau nu, musai sa ne confruntam cu aceasta trecere, adica inlocuire valorica de schimb.Abia atunci ne confruntam cu starea de fapt a Romaniei mari. Cat de mare ?,om trai si om vedea…