Președintele Academiei Române susține că s-a îmbolnăvit după vaccinul anti-Covid! A necesitat transplant și a pierdut 15kg
Academicianul Ioan Aurel Pop a împărtășit într-un interviu recent cu Eugenia Vodă, la emisiunea „Profesioniștii” de pe TVR 1, experiența tulburătoare prin care a trecut după ce a fost vaccinat împotriva Covid-19.
Citește și: Ioan Aurel Pop ar fi INTERNAT la spital: Președintele Academiei Române a fost depistat pozitiv cu virusul SARS-COV-2
În vârstă de 68 de ani, președintele Academiei Române a dezvăluit că, după administrarea celei de-a doua doze de vaccin anti-Covid, a primit o veste devastatoare: era diagnosticat cu o boală autoimună gravă numită gamapatie monoclonală, o variantă de cancer la nivelul oaselor.
„Prima oară mi s-a spus că o proteină a crescut excesiv și că sufer de o boală cu un nume complicat, gamopatie monoclonală, o afecțiune autoimună. Ulterior, mi s-a comunicat că singura soluție era un autotransplant”, a povestit Ioan Aurel Pop.
Interlocutoarea sa, Eugenia Vodă, a exprimat surprinderea cu privire la faptul că academicianul a ales să facă și a treia doză de vaccin, având în vedere complicațiile apărute. Pop a explicat că a urmat indicațiile medicale, în ciuda incertitudinilor legate de posibila legătură dintre vaccinuri și declanșarea bolii autoimune.
În privința posibilității ca vaccinurile să fi provocat boala autoimună, Ioan Aurel Pop a confirmat că aceasta este o eventualitate. El a subliniat că gamopatia monoclonală este o afecțiune stabilă, care poate să rămână latentă timp de 20-30 de ani, fără simptome notabile.
Academicianul a mărturisit că a trecut prin momente dificile, inclusiv pierderea a 15 kilograme în urma autotransplantului, dar a subliniat că în prezent se simte bine și a reușit să-și recupereze greutatea inițială.
Experiența dureroasă a lui Ioan Aurel Pop subliniază complexitatea și variabilitatea reacțiilor individuale la vaccinurile anti-Covid și necesitatea unei monitorizări atente a efectelor secundare în cazul fiecărui pacient.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Codul Silvic 2025: Închisoare pentru hoții de lemne și supraveghere video a drumurilor forestiere
Codul Silvic 2025: Închisoare pentru hoții de lemne și supraveghere video a drumurilor forestiere Noul Cod Silvic, adoptat prin Legea nr. 331/2024 a fost publicat în Monitorul Oficial pe 9 ianuarie 2025. Acesta introduce noi măsuri pentru protejarea mediului, dar și sancțiuni dure pentru a combate tăierea ilegală a lemnelor. Citește și: Noi reglementări în […]