Preotul Nicolae Ignat, omul care a schimbat viețile a mii de semeni atunci când aveau cel mai mult nevoie de sprijin
Pentru că preotul Nicolae Ignat (FOTO dreapta) este prezent foarte rar la evenimente publice, am profitat de faptul că a participat astăzi la o conferință de presă cu ocazia sărbătoririi în data de 3 Decembrie a Zilei Persoanelor cu Dizabilități, pentru a prezenta câteva idei despre activitatea sa.
Cred cu convingere că preotul Nicolae Călin Ignat este unul dintre oamenii care au reușit să schimbe în bine societatea în care trăim. Extrem de discret, însă foarte eficient a construit la nivelul Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia una dintre cele mai puternice organizații neguvernamentale din România – Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, care desfășoară o amplă activitate social-filantropică la nivelul mai multor județe.
Concret, sute de copii, vârstnici, persoane cu dizabilități și alți semeni de ai noștri cu probleme sociale beneficiază de serviciile Asociaţiei Filantropia Ortodoxă. Asta înseamnă, casă, masă, educație, școală, îngrijire, locuri de muncă, șamd.
De exemplu, recent am aflat că externalizarea unei părți importante de către DGASPC a serviciilor de asistență socială pentru copii instituționalizați din Alba, către Filantropia, a însemnat o reducere a cheltuielilor din bugetul județean cu circa 30%., dar și o îmbunătățire a condițiilor pentru acești copii și tineri.
Fiecare centru social, casă de timp familial, școală de zi, șamd, create de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia are o poveste. La fel și fiecare copil și vârsnicii ajutați de oamenii din spatele acestei asociații. Poveștile acestea merită aflate! Pentru a nu uita să prețuim viața și să ne ajutăm, fiecare după posibilități, semenii mai nevoiași ca și noi.
Mesajul Preotului Nicolae Ignat, Președinte Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, cu ocazia Zilei Persoanelor cu Dizabilități:
“Când sunt slab, atunci sunt tare!
Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi este sărbătoarea celor care poartă crucea grea a unor mari suferinţe. Această cruce purtată cu demnitate, cu răbdare, cu credinţă şi cu speranţă este o cruce care sfinţeşte pe cel care o poartă şi pe cei care îi sunt alături.
Mântuitorul Iisus Hristos i-a spus Sfântului Apostol Pavel, care îl rugase să-l vindece de boala pe care o avea: „Îţi este de ajuns harul Meu, căci puterea Mea se desăvârşeşte în slăbiciune”, auzind acest lucru marele apostol a exclamat: „De aceea mă bucur în slăbiciune…căci, când sunt slab, atunci sunt tare.” (II Cor 12, 9-10).
Această zi de sărbătoare este cel mai potrivit prilej de a recunoaşte „măreţia” şi „ tăria” celor care zi de zi şi clipă de clipă biruiesc greutăţile de neimaginat ale handicapului, trăindu-şi viaţa cu nădejde, speranţă şi credinţă. Este în acelaşi timp o zi în care ne amintim de cei care cu dragoste şi dăruire le sunt alături, împlinind cuvintele Sfântului Apostol Pavel „Purtaţi-vă sarcinile unii altora, şi aşa veţi împlini legea lui Hristos” (Gal. 6.2)
Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iulie şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă încearcă prin activitatea social-filantropică pe care o desfăşoară să fie şi în sprijinul semenilor noştri suferinzi şi cu dizabilităţi.
În prezent sub oblăduirea Arhiepiscopiei se află două case de tip familial pentru 24 copii cu dizabilităţi, trei locuinţe protejate pentru persoane adulte cu dizabilităţi cu 32 de beneficiari, un serviciu de îngrijire la domiciliu pentru 20 de persoane cu dizabilităţi, un aşezământ social care oferă servicii de zi persoanelor cu dizabilităţi şi un birou de asistenţă şi consiliere a persoanelor cu dizabilităţi. Aceste servicii sunt derulate în parteneriat cu autorităţile publice judeţene şi locale.”
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
23 iulie 1869 | Se naște Gheorghe Adamescu, istoric literar și membru corespondent al Academiei Române
23 iulie 1869 | Se naște Gheorghe Adamescu, istoric literar și membru corespondent al Academiei Române Gheorghe Adamescu (n. 23 iulie 1869, București, România – d. 4 aprilie 1942, București, România) a fost un istoric literar, membru corespondent al Academiei Române din 1921, bibliograf, profesor de limba română și limba latină și autorul unor manuale […]
Pe 23 iulie, credincioșii îl cinstesc pe Sfântul Mucenic Foca. Cine a fost acesta
Pe 23 iulie, credincioșii îl cinstesc pe Sfântul Mucenic Foca. Cine a fost acesta Sfântul Mucenic Foca, cunoscut și sub numele de Sfântul Foca, este comemorat pe 23 iulie în calendarul ortodox. În această zi, credincioșii îi aduc omagiu și sărbătoresc memoria sa. Sfântul Mucenic Foca a fost un episcop și martir creștin din secolul […]
23 iulie, Ziua Presei Militare Române. Prima publicaţie militară din România s–a înfiinţat pe vremea lui Cuza
Ziua presei militare este sărbătorită an de an la 23 iulie și aminteşte de data la care, în anul 1859, a apărut, la Bucureşti, prima publicaţie a Armatei Române, „Observatorul militar, diariu politicu şi scientificu” (până la 3 dec. 1859). Prin tradiţie, în această zi sunt omagiate generaţiile de ziarişti în uniformă care şi – […]