Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Preotul Nicolae Ignat, omul care a schimbat viețile a mii de semeni atunci când aveau cel mai mult nevoie de sprijin

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pentru că preotul Nicolae Ignat (FOTO dreapta) este prezent foarte rar la evenimente publice, am profitat de faptul că a participat astăzi la o conferință de presă cu ocazia sărbătoririi în data de 3 Decembrie a Zilei Persoanelor cu Dizabilități, pentru a prezenta câteva idei despre activitatea sa.

Cred cu convingere că preotul Nicolae Călin Ignat este unul dintre oamenii care au reușit să schimbe în bine societatea în care trăim. Extrem de discret, însă foarte eficient a construit la nivelul Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia una dintre cele mai puternice organizații neguvernamentale din România – Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, care desfășoară o amplă activitate social-filantropică la nivelul mai multor județe.

Concret, sute de copii, vârstnici, persoane cu dizabilități și alți semeni de ai noștri cu probleme sociale beneficiază de serviciile Asociaţiei Filantropia Ortodoxă. Asta înseamnă, casă, masă, educație, școală, îngrijire, locuri de muncă, șamd.

De exemplu, recent am aflat că externalizarea unei părți importante de către DGASPC a serviciilor de asistență socială pentru copii instituționalizați din Alba, către Filantropia, a însemnat o reducere a cheltuielilor din bugetul județean cu circa 30%., dar și o îmbunătățire a condițiilor pentru acești copii și tineri.

Fiecare centru social, casă de timp familial, școală de zi, șamd, create de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia are o poveste. La fel și fiecare copil și vârsnicii ajutați de oamenii din spatele acestei asociații. Poveștile acestea merită aflate! Pentru a nu uita să prețuim viața și să ne ajutăm, fiecare după posibilități, semenii mai nevoiași ca și noi.

Mesajul Preotului Nicolae Ignat, Președinte Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, cu ocazia Zilei Persoanelor cu Dizabilități:

“Când sunt slab, atunci sunt tare!

Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi este sărbătoarea celor care poartă crucea grea a unor mari suferinţe. Această cruce purtată cu demnitate, cu răbdare, cu credinţă şi cu speranţă este o cruce care sfinţeşte pe cel care o poartă şi pe cei care îi sunt alături.

Mântuitorul Iisus Hristos i-a spus Sfântului Apostol Pavel, care îl rugase să-l vindece de boala pe care o avea: „Îţi este de ajuns harul Meu, căci puterea Mea se desăvârşeşte în slăbiciune”, auzind acest lucru marele apostol a exclamat: „De aceea mă bucur în slăbiciune…căci, când sunt slab, atunci sunt tare.” (II Cor 12, 9-10).

Această zi de sărbătoare este cel mai potrivit prilej de a recunoaşte „măreţia” şi „ tăria” celor care zi de zi şi clipă de clipă biruiesc greutăţile de neimaginat ale handicapului, trăindu-şi viaţa cu nădejde, speranţă şi credinţă. Este în acelaşi timp o zi în care ne amintim de cei care cu dragoste şi dăruire le sunt alături, împlinind cuvintele Sfântului Apostol Pavel „Purtaţi-vă sarcinile unii altora, şi aşa veţi împlini legea lui Hristos” (Gal. 6.2)

Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iulie şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă încearcă prin activitatea social-filantropică pe care o desfăşoară să fie şi în sprijinul semenilor noştri suferinzi şi cu dizabilităţi.

În prezent sub oblăduirea Arhiepiscopiei se află două case de tip familial  pentru 24 copii cu dizabilităţi, trei locuinţe protejate pentru persoane adulte cu dizabilităţi cu 32 de beneficiari, un serviciu de îngrijire la domiciliu pentru 20 de persoane cu dizabilităţi, un aşezământ social care oferă servicii de zi persoanelor cu dizabilităţi şi un birou de asistenţă şi consiliere a persoanelor cu dizabilităţi. Aceste servicii sunt derulate în parteneriat cu autorităţile publice judeţene şi locale.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea