Preotul Nicolae Ignat, omul care a schimbat viețile a mii de semeni atunci când aveau cel mai mult nevoie de sprijin

Pentru că preotul Nicolae Ignat (FOTO dreapta) este prezent foarte rar la evenimente publice, am profitat de faptul că a participat astăzi la o conferință de presă cu ocazia sărbătoririi în data de 3 Decembrie a Zilei Persoanelor cu Dizabilități, pentru a prezenta câteva idei despre activitatea sa.

Cred cu convingere că preotul Nicolae Călin Ignat este unul dintre oamenii care au reușit să schimbe în bine societatea în care trăim. Extrem de discret, însă foarte eficient a construit la nivelul Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia una dintre cele mai puternice organizații neguvernamentale din România – Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, care desfășoară o amplă activitate social-filantropică la nivelul mai multor județe.

ELIT

Concret, sute de copii, vârstnici, persoane cu dizabilități și alți semeni de ai noștri cu probleme sociale beneficiază de serviciile Asociaţiei Filantropia Ortodoxă. Asta înseamnă, casă, masă, educație, școală, îngrijire, locuri de muncă, șamd.

De exemplu, recent am aflat că externalizarea unei părți importante de către DGASPC a serviciilor de asistență socială pentru copii instituționalizați din Alba, către Filantropia, a însemnat o reducere a cheltuielilor din bugetul județean cu circa 30%., dar și o îmbunătățire a condițiilor pentru acești copii și tineri.

Fiecare centru social, casă de timp familial, școală de zi, șamd, create de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia are o poveste. La fel și fiecare copil și vârsnicii ajutați de oamenii din spatele acestei asociații. Poveștile acestea merită aflate! Pentru a nu uita să prețuim viața și să ne ajutăm, fiecare după posibilități, semenii mai nevoiași ca și noi.

Mesajul Preotului Nicolae Ignat, Președinte Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, cu ocazia Zilei Persoanelor cu Dizabilități:

“Când sunt slab, atunci sunt tare!

Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi este sărbătoarea celor care poartă crucea grea a unor mari suferinţe. Această cruce purtată cu demnitate, cu răbdare, cu credinţă şi cu speranţă este o cruce care sfinţeşte pe cel care o poartă şi pe cei care îi sunt alături.

Mântuitorul Iisus Hristos i-a spus Sfântului Apostol Pavel, care îl rugase să-l vindece de boala pe care o avea: „Îţi este de ajuns harul Meu, căci puterea Mea se desăvârşeşte în slăbiciune”, auzind acest lucru marele apostol a exclamat: „De aceea mă bucur în slăbiciune…căci, când sunt slab, atunci sunt tare.” (II Cor 12, 9-10).

Această zi de sărbătoare este cel mai potrivit prilej de a recunoaşte „măreţia” şi „ tăria” celor care zi de zi şi clipă de clipă biruiesc greutăţile de neimaginat ale handicapului, trăindu-şi viaţa cu nădejde, speranţă şi credinţă. Este în acelaşi timp o zi în care ne amintim de cei care cu dragoste şi dăruire le sunt alături, împlinind cuvintele Sfântului Apostol Pavel „Purtaţi-vă sarcinile unii altora, şi aşa veţi împlini legea lui Hristos” (Gal. 6.2)

Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iulie şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă încearcă prin activitatea social-filantropică pe care o desfăşoară să fie şi în sprijinul semenilor noştri suferinzi şi cu dizabilităţi.

În prezent sub oblăduirea Arhiepiscopiei se află două case de tip familial  pentru 24 copii cu dizabilităţi, trei locuinţe protejate pentru persoane adulte cu dizabilităţi cu 32 de beneficiari, un serviciu de îngrijire la domiciliu pentru 20 de persoane cu dizabilităţi, un aşezământ social care oferă servicii de zi persoanelor cu dizabilităţi şi un birou de asistenţă şi consiliere a persoanelor cu dizabilităţi. Aceste servicii sunt derulate în parteneriat cu autorităţile publice judeţene şi locale.”

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Te-ar putea interesa și:

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul Creştinii… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

26 ianuarie: Ziua internațională a soțului. Un bun prilej să îi faceți o surpriză partenerului de viață

Ziua internațională a soțului se serbează în fiecare an pe 26 ianuarie. Așadar un bun motiv pentru a vă sărbători… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului Crăciunul era sărbătorit pe 7 ianuarie… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje creștine de Sfântul Ion. Urări pe care le puteți trimite prin SMS celor care își sărbătoresc onomastica

Mesaje creștine de Sfântul Ioan 2021 • Urări și felicitări creștine care le puteți trimite prin SMS celor care își… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

MESAJE de Sfântul Ion HAIOASE. Idei de SMS -uri pentru prietenii glumeţi dar şi pentru cei îndrăgostiţi, care îşi aniversează astăzi onomastica

Mesaje de Sfantul Ioan haioase. Urărări și felicitări de Sfantul Ion hazlii care poti fi trimise prin SMS.  Texte amuzante… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje de Sfântul Ioan amuzante. URĂRI şi FELICITĂRI haioase pentru prietenii care își sărbătoresc onomastica

Mesaje amuzante şi hazlii de Sfântul Ion 2021 • Urări şi felicitări haioase de Sfântul Ioan. SMS de Sfântul Ioan… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

6 Comentarii

BRAVO PRESECAN 2 decembrie 2013 at 23:57

IATA UN EXEMPLU CLAR DE FARISEISM… PAI SA NE SPUNA CAT ESTE BUGETUL ASOCIATIEI FILANTROPIEI ASTEIA PE AN?!!!
MILIOANE DE EURO….!!! NI SE VINDE GOGOSI CU CHESTIUNI FILANTROPICE… VRAJALA ! SUNT ANGAJATI , SOTIILE POPILOR , SI RUDELE POPII. DACA NU CREDETI VERIFICATI ORICE ASEZAMANT SAU ORICE CENTRU … O SA VEDETI CINE E ANGAJAT ACOLO …DE UNDE BANII? PAI DE LA CINE CREDETI ?
DE LA NOI … CONTRIBUABILII!!! NE-AM LASAT DUSI DE NAS DE ACESTI POPI ,CARE SUB PRETEXTUL UNOR FAPTE BUNE , SAU CA EI AU PILE PRIN VAZDUH , NE-AU INSELAT ZECI DE ANI , PANA SI-AU FACUT EI VILE , MASINI , SI SE LAFAIESC IN BELSUG DE PE BANII NOSTRII , IN TIMP CE NOI CEILALTI ASTEPTAM SA NE SPOVEDIM …SI IARA TRE S SARIM CU CEVA BANI … PENTRU IERTAREA PACATELOR , DOAR NU PT BUZUNARUL LU’ POPA 🙂

ionut 4 decembrie 2013 at 18:17

Vorbele tale sunt urate in fata lui Dumnezeu. ,,De ce vezi paiul din ochiul altuia si barna din ochiul tau nu o vezi ?” Cand vei ajunge in fata Judecatorului ce vei spune si ce ergumente vei aduce la vorbele tale. Nu trebuie sa judecam pe nimeni, mai degrab trebuie sa ne documentam. Poate nu stii cati copii fara familie sunt in centrele Filantropiei, cati oameni ai strazii, cati oameni cu handicap, cati varstnici ingrijiti la domiciliu. Dute si te documenteaza si apoi sa vi cu comentarii de acest gen. Bineinteles ca toate aceste servicii sunt facute cu bani deoarece nimeni nu Iti da mancarea pe gratis, motorina, produse de curatenie s.a.m.d. Angajatii Filantropiei nu au salarii exorbitante cum crezi tu, pt ca sunt bugetari. Dumnezeu sa te ierte pt vorbele negandite, nejustificate si neintemeiate. Lucreaza la mantuirea ta prin Biserica.
P.S. : Poti sa mergi la spovedit si fara bani. Te asigur.

AIUDEANUL 3 decembrie 2013 at 0:09

sa stiti ca este adevarat cu marsaviile care le fac popii . in centrele pt copii sunt angajate sotiile popilor si apropiatii popii. de exemplu popa sta tolomac toata ziua,se plimba cu jeep-ul , copii nu sunt ingrijiti ,iar el primeste subventie pt copii de mii de euro pe luna. oaare cat i mai rabda Dumnezeu pe acesti popi? Ei sunt precum a zis Isus : nu intra nici ei in Imparatie ,si nu lasa nici pe altii sa intre !

pis [is 3 decembrie 2013 at 0:16

Dupa ce a lucrat pe la securitate ca si turnator , acum ni-l prezentati ca si ‘omul care a schimnat vietile …? pai ce viata a schimbat ignat asta frate? A tocat milioane de euro de la bugetul judetului , i-a prostit pe primari pe consilieri judeteni , pe toti , ca el e mare filantrop… sti ce … ia mai mergeti frate si voi la lucru .:L( pai de ce sa tinem noi in spate 32 000 preoti , sa le platim leafa , mergeti bai la lucru si lasati poalele alea negre , nu va mai ascundeti de frica munci , nu mai prostiti lumea

demisia CHIRILA ia mana de pe dgasp 3 decembrie 2013 at 0:25

CHIRILA de la DGASP e vinovat pentru dezastru acesta . cred ca imparte banii cu cei de la filantropie , altfel nu inteleg de ce se llupta sa directioneze milioane de euro anual , pentru ca popii sa-si angajeze soriile si prietenii , sub pretextul ca are grija de cativa copii ..
CHIRILA – DEMISIA !!!! ESTI O RUSINE PT ALBA …
AI DAT MILIOANE LA ASOCIATIA SUSPECTA A FILANTROPIEI , CAND TREBUIA SA AJUTI ACOLO UNDE ERA CAZUL …!!!

Albu 6 decembrie 2013 at 15:50

Doi nesimţiţi cu epoleţi ascunşi………

Comentariile sunt oprite