Premierul Tudose: Contractul cu normă redusă ascunde evaziune, muncă plătită la negru

Contribuţiile pentru cei care lucrează cu normă redusă vor fi mărite, se arată într-o hotărâre a Guvernului. Vor plăti contribuţiile ca şi cum ar câştiga salariul minim pe economie, nu contează dacă ei încasează mai puţin, pentru că premierul consideră că este sigur ceva în neregulă, contractul cu normă redusă ascunde evaziune, muncă plătită, de fapt, la negru.

„Devenise o practică şi este azi o practică, angajatul să fie ţinut ca part-time cu 4 ore, 2 ore, 5 ore şi plătit diferenţa până la salariul minim din mână, la negru, erodând statul”, a declarat premierul Mihai Tudose la începutul ședinței de guvern de joi.

El a precizat că excepțiile de la noile reguli instituite joi vor fi studenţii, elevii, pensionarii. „Ei vor putea în continuare să fie angajaţi part-time fără ca angajatorul să plateasaca normă întreagă”, a spus șeful executivului.

Sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

ineptul 21 iulie 2017 at 23:28

…dar cei care lucreaza norma de 8 ore, iar suplimentar inca 2 sau 4 ore,ori fac norma intreaga din doua contracte de cite 4 ore, permisiv de actuala legislatie ?. Cu siguranta sunt si astfel de situatii. Abureli de oameni politici. Profesionisti habarnisti, care mai de care,…

mike 23 iulie 2017 at 19:18

Se vede de la o posta ca omul e inafara — sau legile Romaniei sunt schioape — Nu conteaza cit lucrezi –exista in lumea civilizata niste norme clare — Venitul minim de supravetuire — este etalonul duppa care se fac impozitele — cistigi la nivel, nu platesti taxe — cistigi mai mult –platesti in functie de cit bagi in jep—-Dar cum in Ro. legile sunt facute doar pentru unii care cistiga enorm – scutiti de taxe— dar impovarati cei ce-si duc traiul de pe o zi pe alta –(Vezi babuta care vindea niste frunze de patrunjel )–agasata de oamenii legii– Ma mira cum acesti oameni ai legii- nu vad cum cei de sus au defrisat tara — au chelit padurile ,au vindut pamintul agricol strainilor ,petrolul si gazul ,– iar burtosii alesi si- au umlut jepurile de euroi — iar sarmanul ce lucreaza 4- ore e suspicios de hotie — Mai nene prim — pune legile tarii la punct– apoi incepe sa le ap[lici in practica — fara discriminare –KAPISH??-

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...