Rămâi conectat

Politică Administrație

Premierul României, Mihai Tudose: Nu merg la Alba Iulia de 1 Decembrie. Nu m-a invitat nimeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Premierul Mihai Tudose a declarat joi, 30 noiembrie, că nu va merge la Alba Iulia pentru festivitățile de Ziua Națională, pentru că nu l-a invitat nimeni.

Întrebat de ziariști dacă urma să meargă împreună cu Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu la Alba Iulia, dar și-a schimbat planurile, premierul a declarat ironic că a citit din ziare că „trebuia” să meargă la Alba Iulia. „Eu nu mi–am exprimat niciodată intenția să merg la Alba Iulia. Nu m-a invitat nimeni la Alba Iulia, nici Liviu Dragnea, nici Călin Popescu-Tăriceanu, nici primarul din Alba, nici președintele din Alba, care spuneau că scot nu știu ce utilaj pe șenile, că vin eu acolo. Să și-l plimbe prin curte, că nu venim acolo, nu ne-a invitat nimeni”, a spus Tudose.

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a reacționat susținând, joi, că pentru a participa la Alba Iulia, „locul de unde a pornit România”, de Ziua Națională nu e nevoie de invitații scrise.

(Pe români – n.r.) îi aşteptăm ca în fiecare an la Alba Iulia. Pentru 1 Decembrie la Alba Iulia nu se fac invitaţii. Singura invitaţie trebuie să o ai în sufletul tău de român, de om care îţi iubeşti ţara şi să vii aici ca să putem să ne bucurăm împreună. Alba Iulia înseamnă locul de unde a pornit România, înseamnă cinstirea, ridicatul pălăriei în faţa celor care au făcut posibil ca să trăim într-o ţară, într-un stat modern, România”, a declarat primarul Mircea Hava.

Edilul și-a exprimat și nemulțumirea pentru modul în care Orașul Marii Uniri a fost tratat de Guvern în acest an, referindu-se mai ales la parada militară care va fi cu forțe restrânse și nu cu 1500 de militari, vehicule de luptă, avioane și elicoptere, așa cum fusese anunțat.

”Dacă nu am putut să avem o înțelegere cu cei de la Guvern ca să facă măcar o paradă ca și anul trecut, nu pentru mine, ci pentru popor, pentru Alba Iulia… Pentru ei atâta înseamnă Alba Iulia! Poate veneau să facă o baie de mulțime, dar nu cred că au curajul, cu toate că ouăle sunt foarte scumpe. E deranjant, până la urmă, e umilitor să tratezi așa orașul în care s-a făcut Unirea”

Vedeți și VIDEO/ Mircea Hava: ”E umilitor să tratezi așa orașul în care s-a făcut Unirea! De la Guvern nu cred că au curajul să vină, cu toate că ouăle sunt foarte scumpe”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO | Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european

Ziarul Unirea

Publicat

în

Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european O nouă recunoaștere europeană pentru Alba Iulia: Consiliul Europei ne-a oferit Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa! Citește și: FOTO | Lucrările pentru o nouă parcare în municipiul Alba Iulia, aproape finalizate. Câte locuri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea