Pregătiri pentru “Festivalul naţional de dansuri şi tradiţii populare – Cugir”
Primăria Oraşului Cugir se află în toiul pregătirilor pentru “Festivalul naţional de dansuri şi tradiţii populare” ce va avea loc în zilele de 25-26 august, în “Poiana cu goruni” de la marginea de vest a localităţii Vinerea.
Evenimentul va reuni ansambluri şi solişti renumiţi pe plan naţional şi zonal, precum şi formaţii vocal instrumentale şi trupe de pop-rock. Potrivit organizatorilor, artiştii au fost contractaţi, programul manifestărilor a fost deja realizat în amănunt, fără însă a se exclude posibilitatea unor eventuale mici modificări.
Printre numele sonore ale cântecului popular care se vor auzi pe scena amplasată în poiana cu stejari se numără: Mariana Anghel, Ioan Bocşa, Ovidiu Olari, Veronica Macarie Moldovan şi Sergiu Cipariu. Vor fi prezente 11 ansambluri din: Vinerea, Câmpeni, Vinţul de Jos, Braşov, Ocna Mureş, Sibiu, Turda, Mureş, Maramureş şi Suceava. Şi la acest festival, organizatorii păstrează obiceiul, devenit deja tradiţie în cazul evenimentelor de acest gen, şi vor organiza o paradă a portului popular la care sunt invitaţi să participe atât gazdele, cât şi oaspeţii evenimentului.
Din dorinţa de a evidenţia şi a încuraja tinerele talente, Primăria Oraşului Cugir a pregătit şi un concurs destinat lor, a cărei preselecţie se va desfăşura cu două zile înaintea festivalului. Cei selectaţi vor fi prezentaţi duminica, în cadrul unei Gale a laureaţilor.
Festivalul este organizat anul acesta în baza unui proiect câştigat la sfârşitul anului trecut de Primăria Cugir, în baza programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”, domeniul major de intervenţie 5.3 – „Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică.
„Câştigarea proiectului ne-a oferit certitudinea că putem asigura continuitate unui demers început anul trecut când, din fonduri proprii, am organizat un festival asemănător. Trebuie subliniat faptul că urmărim mai multe obiective prin derularea acestui eveniment: dorim să păstrăm vie flacăra tradiţiilor, să promovăm turistic această zonă bogată atât din punct de vedere natural cât şi cultural, istoric şi etnofolcloric şi, de ce nu, să captăm interesul economic pentru oraşul nostru”, a declarat edilul Cugirului, Adrian Teban.
Proiectul “Festivalul naţional de dansuri şi tradiţii populare” are o valoare de aproape 1.000.000 lei din care administraţia locală suportă din bugetul local cheltuielile neeligibile, reprezentând 2% din valoarea totală. Proiectul are prevăzute în cadrul său activităţi de promovare şi mediatizare şi are o perioadă de implementare de 36 de luni.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
19 noiembrie 2024 | COD GALBEN de CEAȚĂ în Alba: Vizibilitate redusă sub 200 m și izolat sub 50 m și GHEȚUȘ. Localitățile vizate
19 noiembrie 2024 | COD GALBEN de CEAȚĂ în Alba: Vizibilitate redusă sub 200 m și izolat sub 50 m și GHEȚUȘ. Localitățile vizate ANM a emis luni dimineața o avertizare cod galben de ceață valabilă în intervalul 6.00 – 9.00, în mai multe localități din județul Alba. Citește și: Alertă METEO | Vortex polar […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată