Prefectul Gheorghe Feneşer: „Vreau ca drapelul românesc să fie arborat pe toate instituţiile publice”
Printr-o notificare transmisă tuturor autorităţilor şi instituţiilor publice, Instituţia Prefectului – Judeţul Alba le-a reamintit acestora care sunt obligaţiile ce le revin privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României.
Conform prevederilor legale, drapelul României se arborează permanent de către autorităţi şi instituţii publice, în forma, dimensiunile, modelul și intensitatea culorilor stabilite prin lege, atât pe edificiile în care îşi au sediul, cât şi în interiorul lor, cu precădere în birourile persoanelor din conducerea acestora, în sălile de protocol şi în cele de festivităţi. Nu doar primăriile şi celelalte autorităţi sau instituţii ale Statului sunt obligate să arboreze permanent drapelul naţional, ci şi partidele politice, patronatele, şi sindicatele. De asemenea, drapelul României trebuie arborat şi la sediile instituţiilor de învăţământ şi de cultură, în gări şi în autogări.
„Drapelul României nu prea e prezent acolo unde arborarea lui este obligatorie, prin lege. Nu-l găsim la unele primării, nu-l vedem la unele dintre instituţiile publice, de parcă ne-ar fi ruşine cu el, ceea ce nu mi se pare deloc firesc. Când caut o instituţie publică, primul lucru pe care ar trebui să îl văd e steagul naţional arborat pe sediul acesteia, ceea ce nu se prea întâmplă. Am considerat că toţi conducătorii autorităţilor şi instituţiilor publice trebuie să primească notificarea din partea Instituţiei Prefectului, cu privire la obligaţiile pe care le au faţă de drapelul şi celelalte însemne naţionale, chiar dacă unii dintre ei respectă legea. Pentru cei care o încalcă, uitând de drapelul românesc, am considerat că e bine să le reamintim că legislaţia în vigoare prevede şi contravenţii cu care sunt sancţionaţi cei care fie nu arborează steagul României, fie nu au grijă ca starea lui să fie corespunzătoare. Eu vreau ca drapelul românesc să fie arborat pe toate instituţiile publice din judeţul Alba”, a declarat prefectul Gheorghe Feneşer.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
23 decembrie 1989: Cea mai sângeroasă zi a Revoluției. 40 de soldați veniți să apere Aeroportul Otopeni au fost uciși
23 decembrie 1989: Cea mai sângeroasă zi a Revoluției. 40 de soldați veniți să apere Aeroportul Otopeni au fost uciși Soții Ceauşescu au fost arestați pe 22 decembrie 1989 şi toată lumea se aştepta ca revoltele să se încheie, dar sângele a continuat să curgă. În acea zi, România a intrat sub spectrul unei ameninţări […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum 2 zile
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum 4 ore
MESAJE de Mos CRACIUN 2024 hazlii. Idei de SMS-uri, URĂRI şi FELICITĂRI amuzante pe care le puteți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana