”Povestea Chitarei” ajunge la Alba Iulia, cu două spectacole de teatru-muzical ale trilogiei
Povestea Chitarei ajunge la Alba Iulia și aduce primele două spectacole de teatru-muzical ale trilogiei, ce vor fi puse în scenă la Casa de Cultură a Studenților: De la barock la rock – miercuri, 31 octombrie 2018, ora 20:00 și Sunete – duminică, 11 noiembrie 2018, ora 20:00.
Bilete online disponibile pe Kompostor.ro:
De la baroc la rock” – kompostor.ro/8628
Bilet Pre-Sale: 30 lei (până în 20 octombrie)
Bilet normal: 35 lei
Abonament pentru ambele spectacole: 60 lei
„Sunete” – kompostor.ro/8629
Bilet Pre-Sale: 30 lei (până în 25 octombrie)
Bilet normal: 35 lei
Abonament pentru ambele spectacole: 60 lei
Bilete fizice se pot cumpăra de la Agenția de bilete a Casei de Cultură a Studenților.
Cum ar fi dacă gândurile noastre ar deveni muzică? Cum ar fi dacă întrebările noastre s-ar metamorfoza instantaneu în partituri muzicale?
DE LA BAROCK LA ROCK” urmărește povestea lui Albert, copilul care auzind la televizor că vine sfârșitul lumii vrea să trimită în cosmos chitara primită de la tatăl său. Albert nu și-a cunoscut tatăl, iar chitara este singurul obiect care îi leagă pe cei doi. Tatăl este așadar un personaj cheie. El este întrupat de chitaristul Stan Zamfirescu, care se află pe scenă, la vedere, în prima parte a spectacolului. El participă la aventura inițiatică a fiului său, chiar dacă fizic, conform scenariului, conform poveștii, e undeva departe, plecat pe mare. În a doua jumătate a spectacolului Povestea Chitarei, personajul Tatăl părăsește scena lăsându-l pe Albert singur în această călătorie inițiatică.
Albert va parcurge un traseu sonor bogat, de la barock la rock. Se va întâlni cu sonorități de la Bach la Agustin Barios Mangore, de la Francisco Tarrega și Isaac Albeniz, până la Jimmy Hendrix și Stevie Ray Vaughan, de la Django Reinhardt la The Beatles. Muzica va fi interpretată live de doi dintre cei mai bine cotați chitariști ai momentului: Stan Zamfirescu (clasic) și Ilie “Manole” Vlad (electric), alături de tinerii și foarte tinerii lor discipoli.
Distribuția:
Albert – Alin Turcu
Mama – Andrada Grosu
Joker/ Învățător/ Cîntăreț de stradă – Claudiu Fălămaș
Joker/ Patrick/ Alchimist urban – Bogdan Cosntantin
Tatăl lui Albert – Stan Zamfirescu
Vârstele lui Albert – Ștefan Marcu, Gabriel Sarkadi
Albert la maturitate – Ilie “Manole” Vlad
Un scenariu de Bogdan Sărătean
Texte de Flaviu Suhastru
Regia: Bogdan Sărătean
Costume: Alexandra Constantin și Diana Ribana
Partea următoare a poveștii – „SUNETE” are un scenariu astfel gândit încât spectatorul să poată urmări spectacolul fără să fie nevoit să vadă partea I. Spectatorul care nu a văzut partea I se poate bucura de spectacol, iar cel care va fi văzut partea I va înțelege spre final cheia poveștii.
Personajul central din partea a II-a nu este Albert, copilul din prima parte, ci tatăl acestuia. Așadar story-ul nu continuă în mod narativ-cronologic în partea a doua. În această parte a doua (mai simplă și aerisită din punct de vedere al structurii) se spune o poveste anterioară poveștii din prima parte. Se spune povestea tatălui lui Albert și a modului în care acesta, de mic copil, a ajuns în posesia obiectului (chitara care va fi în centrul intrigii din prima parte). Partea a II-a îl are așadar în centru pe tatăl personajului din prima parte, aflat la vârsta copilăriei. Problema “medicală” cu care acesta se confruntă devine pretext pentru intervențiile muzicale ale Trio Zamfirescu. Vorbim aici, la nivel de scenariu, de acel ingredient de surealism, de magic. Personajului central i se detectează o boală stranie, care face ca el să audă doar SUNETE MUZICALE. Așadar el nu aude oamenii vorbind, ci îi aude cântând sau emițând sunete muzicale. Aici intervin muzicienii din spectacol. care folosi sunetele chitarelor pentru a sugera modul în care personajul (tatăl lui Albert copil) aude lumea împrejurătoare.
Scenariul aduce acest pretext pentru partituri muzicale care vor fi interpretate live de muzicienii invitați. Actorii sunt și povestitori și personaje în același timp. Iar muzicienii duc povestea mai departe, până în momentul în care tatăl lui Albert decide să își părăsească familia în căutarea “partiturii unice” care urmează a fi compusă.
Un spectacol de muzică și teatru, un spectacol de bucurat oameni, Povestea Chitarei – SUNETE îi are ca artiști principali pe cei 3 chitariști ai Trio Zamfirescu, 3 frati virtuoși ai chitarei clasice din România, avându-l ca leader pe Stan Zamfirescu, unul din cei mai carismatici și performanți muzicieni. Cei 3 muzicieni vor interpreta exclusiv compoziții proprii. Ia naștere astfel un spectacol unic, extraordinar, în care muzica compusă și interpretată de 3 artiști importanți se îmbină cu teatrul și cu artele vizuale, într-o continuare a poveștii chitarei de la baroc la rock.
Muzica: Trio Zamfirescu
Actori: Charlie Fălămaș, Andrada Grosu, Alin Turcu
Regia: Bogdan Sărătean
Texte de Flaviu Suhastru
Un spectacol produs de Asociația Play cu sprijinul BIS Teatru.
Proiect co-finanțat de AFCN.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Curier Județean
19-20 iulie 2025 | Radare de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliția Rutieră
19-20 iulie 2025 | Radare de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliția Rutieră Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 19-20 iulie 2025. Șoferii sunt îndemnați să circule cu prudență și să respecte limitele de viteză legale, doar dacă este absolut necesar, iar în caz […]
ASTĂZI | Începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina 2025: Meșteșug, cântec și foc de artificii, la sărbătoarea care continuă legenda
ASTĂZI | Începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina 2025: Meșteșug, cântec și foc de artificii, la sărbătoarea care continuă legenda Astăzi, 19 iulie 2025, are loc prima zi a Târgului de fete de pe Muntele Găina care va debuta cu un târg de meșterilor tradiționali, de la ora 13.00, în Vârful Muntelui Găina, […]
Lucrările la podul din Teiuș avansează: Primăria anunță etapele finale ale proiectului
Lucrările la podul din Teiuș avansează: Primăria anunță etapele finale ale proiectului Primăria orașului Teiuș a transmis, printr-o postare pe pagina oficială de Facebook, că lucrările la podul din zona de la „Maria lui Mitru” se află într-un stadiu avansat. Potrivit administrației locale, au fost finalizate mai multe etape esențiale ale proiectului: cursul apei a […]