Postul Sfintei Marii 2023: Când începe Postul Adormirii Maicii Domnului
Postul Sfintei Marii 2023. Când începe Postul Adormirii Maicii Domnului sau Postul Sfintei Maria.
Creştinii se pregătesc pentru cele două mari praznice din luna august: Schimbarea la Faţă şi Adormirea Maicii Domnului
În popor, Postul Adormirii Maicii Domnului mai este cunoscut și sub denumirea de Postul Sfintei Marii sau Sântămăriei. Este un post foarte important și îi pregătește pe creștini pentru cele două mari praznice din luna august, adică Schimbarea la Față și Adormirea Maicii Domnului.
Citește și: Mesaje de SFANTA MARIA 2023. Urări şi felicitări pe care le poţi transmite persoanelor care îşi serbează onomastica
Postul Adormirii Maicii Domnului are o durată fixă și este unul destul de dur, iar credincioșii trebuie să țină cont de restricțiile din această perioadă. În 2023, lăsata secului pentru postul Adormirii Maicii Domnului este pe 31 iulie și va pica într-o zi de luni.
Postul are o dată fixă, adică 31 iulie, însă în cazul în care această dată pică miercurea sau vinerea, atunci lăsata secului este pe 30 iulie. Postul durează două săptămâni, de pe 1 august până pe 14 august, înainte de Sfânta Maria Mare.
Citește și: Tradiții și obiceiuri de Postul Adormirii Maicii Domnului
În cele două săptămâni, credincioșii nu au voie să consume produse de origine animală, lactate sau ouă. De asemenea, în Postul Adormirii Maicii Domnului se dă dezlegare la pește doar într-o singură zi, pe 6 august, atunci când are loc sărbătoarea Schimbării la Față a lui Iisus Hristos.
Pe lângă restricțiile alimentare, în timpul Postul Adormirii Maicii Domnului nu trebuie să te cerți cu nimeni, să nu porți dușmănie și să nu te lauzi cu faptele tale de milostenie.
Pe toate perioada postului, este bine ca cei credincioși să se roage în fiecare zi, astfel încât să fie cât mai aproape de Dumnezeu. Nu trebuie să păcătuim și să fim buni cu toți cei din jurul nostru.
Lăsata Secului pentru Postul Sfintei Marii. Tradiții și obiceiuri
Adormirea Maicii Domnului este sărbătorită în fiecare an pe data de 15 august. Este o sărbătoare foarte importantă, trecută în Calendarul Ortodox cu cruce roșie. Înainte de această zi, creștinii de pretutindeni țin o perioadă de post și rugăciune.
Pe toată durata postului, adică cele două săptămâni, creștinii se roagă pentru ca sufletul lor să fie mântuit și să se apropie de Dumnezeu. De asemenea, se spune că este bine ca femeile gravide să se roage în această perioadă, deoarece vor avea o sarcină ușoară.
Citește și: Nume care se sărbătoresc de Sfânta Maria. Aproximativ 2,2 milioane de români își serbează onomastica
Adormirea Maicii Domnului este considerată ziua de Sfânta Maria Mare, iar ziua de 8 septembrie este Sfânta Maria Mică. Totodată, pe 15 august se cinstește și ziua Marinei, deoarece Sfânta Maria este considerată ocrotitoarea marinarilor.
Potrivit tradițiilor, în această zi nu este bine să speli, să mergi la câmp, să coși sau să faci alte treburi prin gospodărie. Însă, este bine să mergi la biserică și să dai de pomană celor săraci, pentru sufletele celor trecuți în neființă din familie.
Pe lângă colivă și colaci, de Sfânta Maria Mare se împart struguri și prune. Se spune că nu este bine să aprinzi focul cu două zile înainte de Sfânta Maria Mare, iar cei care nu respectă tradiția, riscă să se îmbolnăvească. O altă superstiție spune că, dacă în această zi înfloresc trandafirii, toamna va fi lungă și blândă.
Sursa: playtech.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
22 noiembrie: Asasinarea lui John Fitzgerald Kennedy, unul dintre cei mai iubiţi preşedinţi americani Primul preşedinte catolic la Casa Albă şi unul dintre cei mai iubiţi preşedinţi americani s-a născut în 29 mai 1917 în Boston într-o familie de descendenţi ai unor imigranţi irlandezi săraci. La 44 de ani a devenit cel mai tânăr preşedinte […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan