Poșta Română disponibilizează 75 de angajați, doar din județul Alba. Numai 12 au picat la tesarea profesională
În urma publicării rezultatelor testărilor profesionale organizate la Brașov în cadrul procesului de restructurare a companiei de stat Poșta Română, numărul final al angajațiilor sucursalei din județul Alba ce urmează să fie disponibilizați până la sfârșitul acestei săptămâni a ajuns la 75.
Din cei peste 130 de angajați ai sucursalei județene Alba a companiei, care au fost supuși examinărilor profesionale, un număr de 12 nu au reușit să promoveze examenul. Celor 12 li se mai alătură alți 63 de colegi care au formulat cereri voluntare de plecare din companie.
Pentru toți 75 Poșta Română va emite deciziile de încetare a contractului de muncă, cu acordarea preavizului legal de 20 de zile lucrătoare. De asemenea, toți vor primi salarii compensatorii, în funcție vechimea fiecărui angajat, respectiv cuantumul unui salariu, pentru fiecare an lucrat. Asfel, un angajat care lucrează de 5 ani la companie va primi 5 salarii compensatorii. Potrivit Orfonanței de Guvern 36, nici un salariu compensatoriu nu poate depăși suma de 1.500 de lei. Pentru restul de 4 luni din acest an, fiecare angajat al Poștei Române disponibilizat va primi suma totală de 2.020 lei, ceea ce înseamnă puțin peste 500 lei lunar.
Cei 75 de disponibilizați care doresc să lucreze în continuare la Poștă, mai pot opta pentru unul din cele 20 de posturi vacante de factori poştali sau lucrător la ghişeu. În cazul în care se vor înscrie mai multe persoane pe un post, va fi organizat concurs.
În noua organigramă a Poștei din Alba nu se mai regăsesc 72 de posturi. De la 584 de angajați, schema de personal a fost redusă la 513.
Compania a anunțat ieri printr-un comunicat de presă, următoarele:
În cadrul procesului de restructurare a companiei vor fi disponibilizaţi 3.650 de angajaţi, pe baza procedurii şi a setului de criterii stabilite de conducerea companiei, de comun acord cu Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România.
În conformitate cu calendarul procesului de restructurare, în perioada 28 – 31 august 2013, a avut loc testarea profesională a angajaţilor, având ca obiectiv selectarea personalului excedentar. În perioada 18 – 23 august 2013, un număr de 2.392 de angajaţi ai companiei au optat individual, în scris, pentru disponibilizarea colectivă.
Începând cu 3 septembrie 2013 se vor emite deciziile de încetare a contractului de muncă, cu acordarea preavizului legal de 20 de zile lucrătoare.
Drepturile cuvenite salariaţilor disponibilizaţi se vor acorda conform prevederilor OUG 36/2013, corelate cu prevederile Contractului Colectiv de Muncă 2008/2018, valabil în C.N. Poşta Română S.A.
Pentru anul 2013, din bugetul asigurărilor pentru şomaj au fost alocate 7,4 milioane lei, pentru plăţile corespunzătoare personalului disponibilizat de la Poşta Română.
Echipa de management a Poştei Române are ca obiective principale creşterea veniturilor, reducerea cheltuielilor şi consolidarea poziţiei de lider pe piaţă a companiei, în contextul liberalizării totale a pieţei serviciilor poştale începând cu data de 1 ianuarie 2013.
Poşta Română este lider pe piaţa serviciilor poştale în România, are o cifră de afaceri anuală de peste 1,2 miliarde lei şi operează printr-o reţea de peste 5.600 de oficii poştale cu acoperire naţională.
Anual, sunt procesate sute de milioane de trimiteri poştale şi sunt distribuite către 5.000.000 de beneficiari drepturi băneşti aferente sistemului public de pensii, al asigurărilor sociale de stat, IOVR, agricultori şi pensii militare.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Publicitate electorală | Mircea Hava: PNL Alba rămâne un partid al celor care au trecut în fișa postului, cu majuscule, „Fapte, nu vorbe!
Publicitate electorală | Mircea Hava: PNL Alba rămâne un partid al celor care au trecut în fișa postului, cu majuscule, „Fapte, nu vorbe! Da, sunt absolut convins că PNL va câștiga alegerile, și de data asta, în Alba! Și nici n-ar putea să fie altfel, când orice buletin de vot, pentru președinte sau parlament, este, […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan