Rămâi conectat

Curier Județean

Popasul „Sfântului Andrei” din comuna Bistra, sfințit de un sobor de şase preoţi. Peste o sută de persoane și oficialități, prezente la slujbă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În comuna Bistra a avut loc slujba de sfinţire a unei troiţe şi a izvorului public de la SP1, ceremonia religioasă având loc chiar în ziua în care este serbat Sfântul Apostol Andrei. Popasul poartă numele Sfântului Andrei, Ocrotitorul României.

La slujba oficiată de un sobor de şase preoţi au fost prezente peste o sută de persoane din comuna Bistra, comuna Lupşa şi oficialităţi locale.

Popasul Sfântului Andrei cum a fost denumit acest loc are pe lângă izvor şi troiţă, două spaţii pentru popas şi un generos loc de parcare. Administraţia publică locală a montat acolo şi un container pentru deşeuri menajere.

„Am ales să inaugurăm acest loc special amenajat, în mare zi de sărbătoare, 30 noiembrie şi să poarte numele Sfântului Andrei. În ceea ce priveşte izvorul public, Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Alba a monitorizat calitatea apei de aici, câţiva ani la rând. Au fost făcute analize fizico-chimice şi bacteriologice de două ori pe an, în lunile martie-aprilie şi august-septembrie. La acestă dată, apa izvorului este potabilă. Sper ca cei care ne tranzitează comuna să se bucure de acest popas. Iar localnicii noştri şi cei din localităţile învecinate pot bea apă din acest izvor sfinţit. Troiţa este pentru toţi credincioşii, un adevărat altar în aer liber. Vreau să le mulţumesc localnicilor că ne-au ajutat să realizăm această troiţă şi celor de la Cuprumin Abrud şi Composesoratelor din Bistra şi Lupşa pentru sprijinul acordat în amenajarea popasului Sfântul Andrei, care se află la limita între comuna noastră şi comuna Lupşa”, afirmă Traian Gligor, primarul comunei Bistra.

Troiţa ridicată la Popasul Sfântului Andrei veghează de acum înainte asupra apelor izvorului. Iar turiştii care se opresc în acest loc dar şi localnicii au prilejul să se închine Crucii celei de viaţă dătătoare.

În trecut, strămoşii noştri ridicau lângă fiecare fântână, la izvoare sau la fiecare intersecţie de drumuri o troiţă, pentru credinţă, pentru închinare şi pentru protecţia celor care ajungeau în acele locuri sau îşi potoleau setea cu apa limpede şi curată.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident în Alba Iulia: Două mașini s-au tamponat pe strada Tudor Vladimirescu

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident în Alba Iulia: Două mașini s-au tamponat pe strada Tudor Vladimirescu Un accident s-a produs în 20 aprilie, în jurul orei 14:00, în Alba Iulia, pe strada Tudor Vladimirescu. Din fericire, persoanele implicate nu au fost rănite. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru asigurarea măsurilor specifice, cu două autospeciale, la un accident […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea