Ziarul Unirea

Ponta: ”Primarul nemuritor, Mircea Hava” cere prea mulți bani pentru 1 Decembrie

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

 Premierul Victor Ponta îl atacă dur pe primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, într-o declarație referitoare la banii solicitați pentru organizarea Zilei Naționale.

Ştiu că sunt organizate (n.r.: festivitățile) de către primarul nemuritor, Mircea Hava, cel mai de stânga primar de dreapta din România – că ştiţi că el are cei mai mulţi angajaţi la asistenţă socială, omul e de extremă stânga. (…) Eu nu ştiu de o asemenea solicitare, s-ar putea să o fi făcut pe la vreun minister. Noi am dat pentru parada în Bucureşti 400 de mii de lei, dacă ne costă la Alba Iulia 1,2 milioane înseamnă că e cu comisionul domnului Hava„, a declarat Ponta, citat de Mediafax, precizând că ”nu va da, ca premier, bani publici pentru afaceri de partid”.

ELIT

Dacă primesc solicitarea, sprijin toate manifestările în toată ţara de 1 Decembrie, dar cu obraz. Dacă îmi ceri de trei ori mai mult decât la Bucureşti, înseamnă că ai obrazul foarte gros şi nu dau bani publici pentru afaceri de partid„, a mai spus prim-ministrul.

Contactat telefonic, primarul Mircea Hava a declarat pentru ziarulunirea.ro: ”Constat că miza electorală este una extrem de serioasă pentru dl. Ponta și are legătură cu Alba Iulia și oamenii care au votat un primar PDL-ist. În acest caz e firesc să rostească vorbe goale, enunțuri lipsite de adevăr, redactate precum teza ce l-a consacrat, cu speranța că mai poate salva ceva din greșeala făcută de Guvernul USL. Adevărul este următorul: este primul Guvern care nu are niciun merit în organizarea Zilei Naționale a României la Alba Iulia, orașul spre care se îndreaptă în fiecare an pe 1 Decembrie mii de români. Singura instituție care poate justifica o solicitare de finanțare către Guvern a manifestărilor dedicate Zilei Naționale la Alba Iulia este Instituția Prefectului Alba. În data de 19 octombrie a.c., fostul prefect Simedru a înaintat spre aprobare suma de 1,2 milione de lei către Guvern. Cu siguranță dacă ar fi fost primiți, acești bani nu ar fi tranzitat niciodată conturile Primăriei sau ale Consiliului Județean. În mod sigur și în ciuda oricărei trimiteri aiuristice și mincinoase pe care Ponta o face, nimeni din Primăria Alba Iulia sau Consiliul Județean Alba nu a făcut un demers pentru a obține bani de la Guvern. Este cert că domnul Ponta ar dori ca această parte de țară și acest oraș să fie “purificate” politic, dar prin gestul sau, premierul de avarie al României, pierde din nou exact când se așteapta să câștige respectul a milioane de români. Istoria acestei țări și aprecierea pe care noi o arătăm înaintașilor noștri la Alba Iulia nu sunt negociabile și nu includ răfuieli politice. Iar de asta își va da seama când va păși următoarea dată la Alba Iulia, Cealaltă Capitală a României”.

De altfel, chiar prefectul Flaviu Cozuc și subprefectul Cornel Murg au declarat în urmă cu două săptămâni că solicitarea a fost făcută de către Instituția Prefectului – Județul Alba. S-ar putea spune, astfel, că premierul nu uită și nu iartă modul în care a fost primit de primarul Hava anul trecut, de Ziua Națională iar acum ”plătește polița”.

Reamintim că în 2011, la împlinirea a 93 de ani de la Marea Unire, preşedintele PNL Crin Antonescu, preşedintele PSD Victor Ponta şi preşedintele PC Daniel Constantin au ajuns la Alba Iulia înainte cu o seară de marea sărbătoare, au participat la festivităţi şi s-au întâlnit cu simpatizanţii partidelor. În timpul festivității de primire a soliilor la Sala Unirii reprezentanţii PSD, în frunte cu Victor Ponta, au părăsit în bloc încăperea după ce primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a spus în discursul său: “Îmi pare rău că nu sărbătorim cu românitatea şi unii au venit aici ca să facă băi de mulţime (…) Lucrurile acestea ar trebui lăsate în afara acestor momente solemne, îmi pare rău că a trebuit să spun acum aceste lucruri“. Ulterior, staff-ul PSD a renunţat să participe şi la Te Deum-ul de la Catedrala Reîntregirii, preferând să se retragă, pentru un timp la restaurantul Hotelului “Cetate”.

Într-o conferință de presă susținută la sfârșitul săptămânii trecute prefectul de Alba, Flaviu Cozuc, a declarat că până acum Guvernul nu a alocat nicio sumă de bani pentru organizarea Zilei Naţionale la Alba Iulia, deşi demersurile în acest sens au fost făcute încă din vară.

Am cerut o sumă mai mare în speranţa că vom primi ceva, dar se pare că nu. Criza îşi spune cuvântul şi Guvernul României nu ne-a alocat nimic. Asta nu înseamnă că nu vom organiza manifestări de Ziua Naţională. Vom face tot ceea ce ne stă în putinţă să organizăm manifestări cu resurse de pe plan local. Important este ca la sfârşit aceste manifestări să fie apreciate de cei care vor participa la această sărbătoare„, a spus Cozuc precizând că nu poate decât să fie de acord cu această decizie a Guvernului, pentru că „până la urmă nu are rost să cheltuim bani pe sindrofii„.

Totuși întrebat dacă, având în vedere că s-au găsit bani pentru parada de la București, nu ar fi fost firesc să se aloce bani și pentru serbările de la Alba Iulia, acesta a declarat: ”Dacă aș fi fost și eu un cetățean ca oricare altul probabil că aș fi fost puțin frustrat de acest lucru, dar în calitatea mea de prefect trebuie să spun că este, totuși, capitala României și trebuia făcut ceva acolo. Este adevărat că Alba Iulia a fost Capitala Marii Uniri, dar asta este situația”.

Anul trecut, autorităţile din Alba au primit de la Guvern 800.000 de lei pentru a organiza manifestările dedicate Zilei Naţionale a României, jumătate din sumă fiind alocată Primăriei Alba Iulia, iar cealaltă jumătate Prefecturii Alba.

 

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Te-ar putea interesa și:

CODUL BUNELOR MANIERE: Cum să te comporți dacă ești invitat la o nuntă

CODUL BUNELOR MANIERE: Cum să te comporți dacă ești invitat la o nuntă Prilej de bucurie și emoție, atât pentru… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului Crăciunul era sărbătorit pe 7 ianuarie… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul Creştinii… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

BACALAUREAT 2021: Modele de SUBIECTE, teste de ANTRENAMENT și BAREME

Toate MODELELE de SUBIECTE și teste de ANTRENAMENT pentru BACALAUREAT 2021. BAREME: seturile 1-12. Calendarul BAC 2021 pentru elevii claselor… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje creștine de Sfântul Ion. Urări pe care le puteți trimite prin SMS celor care își sărbătoresc onomastica

Mesaje creștine de Sfântul Ioan 2021 • Urări și felicitări creștine care le puteți trimite prin SMS celor care își… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje de Sfântul Ioan amuzante. URĂRI şi FELICITĂRI haioase pentru prietenii care își sărbătoresc onomastica

Mesaje amuzante şi hazlii de Sfântul Ion 2021 • Urări şi felicitări haioase de Sfântul Ioan. SMS de Sfântul Ioan… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

79 Comentarii

007 26 noiembrie 2012 at 22:15

„Primarul nemuritor” va devenii muritor dupa 9/12/2012 ! Ba mai mult isi va petrece restul vietii in Celula lui HOREA !

Alex Danila 26 noiembrie 2012 at 22:54

Asa ati zis si inainte de locale!

adi 26 noiembrie 2012 at 23:00

lasai ca le place sa o 5uga la noi in transilvania ca nu punem botu ca jegosii de olteni si moldoveni, si uitate la ei ce bine o duc !

@007 26 noiembrie 2012 at 23:32

Vezi-ti tu de Atanasiu, ca acum, de vreo saptamana a fost iar cu subsemnatul la DNA Cluj.

007 27 noiembrie 2012 at 0:06

Ce ta face sa crezi ca sprijin USL mai imbecilule ? Daca sprijin PP-DD sau PRM ? Ia auzi la haimanaua draq… Atanasiu…

@007 27 noiembrie 2012 at 0:13

Nu pareai asa prost. Desi dupa limbaj sunteti tot pe acolo. Ignore!

HH ( 87,53 %) 27 noiembrie 2012 at 21:41

DIN CAUZA LUI HAVA (REALES CU 49%),A COMPORTAMENTULUI SAU NEDEMN O SA PLATIM TOTI IN URMATORII ANI !
NU POTI SA FII PORC SI DUPA ACEEA SA VREI CA SA FI TRATAT CU RESPECT !
Nu este razbunare primeste doar ce merita, sper sa primeasca si „supliment” !

@HH 27 noiembrie 2012 at 22:46

Hai ca esti amuzant, Ponta are zilele numarate ca prim ministru. Iar acum nu a facut altceva decat sa traga in jos scorul USL-ului in Alba Iulia. De albaiulieni nu-si bate joc un ciuri-buri plagiator, care minte cum respira.

HH 28 noiembrie 2012 at 9:56

1.DACA NUMARUL ACELA ESTE IN JUR DE 1400 E BINE !
2. DE ALBAIULIENI ISI BATE JOC HAVA & GASCA PORTOCALIE DE CATIVA ANI ! SIMTITI, TRAITI PRECUM MUNCITI ?!

@HH 28 noiembrie 2012 at 12:45

Dottore Miau – mitomanul plagiator o sa mai fie prim-ministru 1400 de minute dupa ce se dau rezultatele alegerilor, nici macar o zi intreaga. Ai sa vezi.

Sophie 26 noiembrie 2012 at 22:22

Domnule Hava,acum iasa la suprafata jocurile dvs. politice.Sa va fie Rusine ! Pentru mine sunteti cel mai josnic om din acest oras ! Daca la Bucuresti costa 400 aici deabea ar trebui sa coste 100.Cu restul banilor mergeati in weekend-uri pe la pensiunile din Tara Motilor sa jucati poker pe bani?

@Sophie 26 noiembrie 2012 at 23:02

Tu esti proasta? Nu intelegi ce citesti? Prefectul liberal Simedru a cerut bani si in conturile prefecturii USL-iste intau banii si de acolo se plateau toate. Poate liberalii mergeau in tara Motilor si jucau poker de restul banilor. Si esti si mai proasta cand afirmi ca la Bucuresti trebuia sa fie mai scump ca la Alba Iulia. Citeste naibii istoria Romaniei! USL-isti hoti si inculti ce sunteti!

jan 28 noiembrie 2012 at 11:58

chiar ca esti o proasta ,Sophie daca nu intelegi ,cine a cerut bani{PNL},HAVA v-a fi nemuritor in ALBA iar plagiatorul impreuna cu gasca lui de mafioti,v-a muri in 9 decembrie

Aurelian 26 noiembrie 2012 at 22:28

Deci vrei sa storci iarasi bani de la guvern pentru campanie, nenea Javela, nu?Esti penibil atat tu cat si camarila ta mafiota!

@Aurelian 26 noiembrie 2012 at 23:45

Penibil sunteti voi uselistii, cu dottore in frunte, plagiatorul Ponta, care minte cum respira. De Cacarau ce sa mai zic, omul e evident deraiat, aproape mi-e dor de Tariceanu. Pe mana lor o sa pieriti, mai devreme sau mai tarziu, preferabil devreme pana nu izolati total tara de Europa.

Aurelian 27 noiembrie 2012 at 12:46

Acest comentariu nu este postat de mine, cel care posteaza cu nick-ul meu, este de fapt un impostor de mitic USL-ist!

@Aurelian 27 noiembrie 2012 at 22:47

Stiu.

wu 26 noiembrie 2012 at 22:35

unde zice ca nu se aloca nici 1 leu??? eu nu vad niciunde, oricum 1,2 milioane sunt foarte multi bani pentru ce? pt organizarea tarabelor sau pt cantaretii de muzica populara? aaa…am uitat de focul de artificii toate adunate nu fac 2-3 sute de mii!

adi 26 noiembrie 2012 at 22:37

Dottore, Cacapciu voi cu ai vostri noi cu ai nostri asa ca stati in mm voastre la voi in sud si pe aici sa nu dati !!!

eu 26 noiembrie 2012 at 22:37

Allo! Toti sint mafioti numai ca unii au facut cite ceva si pentru localitatile pe care le reprezinta(ex-Hava). Nu ei sint principalii vinovati ci in primul rind sint vinovati cei care tot voteaza la nesfirsit atit pe USL-isti cit si pe ARD-isti. Aceeasi cloca,aceeasi mizerie de 22 de ani.

Besnik 26 noiembrie 2012 at 22:37

Eu nu cred ca ar trebui sa se ceara bani de la guvern, fiecare municipalitate ar trebui sa organizeze din fonduri propri.

wu 26 noiembrie 2012 at 22:40

corect domnule! asa se face cam peste tot in europa din bugetul propriu al primariilor

rosca 27 noiembrie 2012 at 7:58

Guvernul a hotarat ziua nationala pe 1 decembrie, nu primaria. Cum de altfel pefectul simedru a cerut bani guvernului si nu hava. ti-e clar?

€€€ 27 noiembrie 2012 at 13:48

Bai mizerie uslista este ZIUA NATIONALA nu Zilele municipiului Alba Iulia,du-te la stana lui jiji belciug,copiaza ceva ca ponta-plagiatorul,mananca kk din haznaua informatorului voiculescu si dormi ca si cacarau-repetentul.

HH 28 noiembrie 2012 at 10:05

TU RAMAI CU „INTELECTUALII” IGAS, BASESCU, IALOMITIANU, VIDEANU, BOTIS, UDREA, CANACHEU, ANASTASE, MACOVEI, PINALTI, FLUTUR….. RAMAI CU BINE ! PAAAAA….
( o sa incepeti sa credeti si voi ceea ce va dicteaza sa raspanditi ” aparatul de propaganda” portocaliu-cum ca voi ati fi intelectualitatea si Usl”pulimea”- Dati-va doua palme treziti-va lucrurile s-au schimbat tovarasi !)

Alex Danila 26 noiembrie 2012 at 22:49

Normal ca pentru Bucuresti era nevoie de doar 400.000 de lei,pentru ca la Bucuresti,anual, 1 Decembrie inseamna DOAR PARADA MILITARA! Aici,la Alba Iulia,se exista anual un program comlex,de aia e nevoie de mai multi bani!! Suma de 1,2 milioane de ei era intr-adevar mare,dar nici macar 300 000 ???
Iar treaba cu „nu sunt bani” e o minciuna uriasa! Daca „nu sunt bani”,DE CE s-au dat 70 de milioane de euro pe centura de ocolire care trece prin colegiul lui Ponta? S-au aruncat toti banii in aia! Nici macar prentru centura CAPITALEI n-au mai dat bani!!Si am fost acolo in septembrie si inca sunt portiuni fara asfalt pe centura BUCURESTIULUI!!
In plus,indiferent de culoarea politica a primarului Albei,ar trebui sa dea bani orasului in care s-a facut UNIREA!~!

Alex Danila 26 noiembrie 2012 at 22:52

Corect,dar atunci sa NU mai dea bani nici la Bucuresti pentru 1 Decembrie! E un oras mare,cu buget mare,care isi permite sa isi faca pe cheltuiala proprie!

km0 26 noiembrie 2012 at 23:23

Evident! Desi propun sa scoata ceva „pavele” si Hava din buzunare ca il cam trag la fund la cat de grele sunt.

? 27 noiembrie 2012 at 0:08

La pușcărie… Hava la pușcărie !

@? 27 noiembrie 2012 at 0:16

Nu mor caii cand or cainii!

@? 27 noiembrie 2012 at 0:17

*vor

mihaita 27 noiembrie 2012 at 0:30

astia sunt doar postacii galbeni, nu are rost sa ii bagam in seama. Atanasiu e un tip ce fraudeaza alegeri si potor un somnoros. niste idioti ce nu fac diferenta intre Prefectura si primarie.

Un albaiulian mai taran 27 noiembrie 2012 at 0:56

Ba HAVA adu-l pe Diaconescu sa iti plateasca cheltuielile de 1 dec. Sau mai bine aduna banii de la tine din buzunar cheltuiti aiurea (in folosul tau ) de 15 ani pentru ZIUA DE 1 DECEMBRIE (prea multa bautura ,prea multa mancare , prea de la tara ,prea pentru tine ). Si arpacasul e bun .Invata-i gustul ca o sa-ti prinda bine in curand.

@Un albaiulian mai taran 27 noiembrie 2012 at 1:22

Ba toparlanule, nu mai manca atata rahat ca-ti cauzeaza la intelect, ba! Simedru uselistul a cerut banii ba! Si de 15 ani prefectura cere, capata si cheltuieste banii, ba! Si plagiatorul Ponta s-a facut de rahat ca nu avea habar, ba! Si tu esti atat de prost ca inghiti orice rahat scot uselistii pe gura, ba! Si nu-ti face tu griji pentru Hava, ba! Ca nu are nevoie de tine si de parerile tale, ba! Hai canta la alta masa, daca se poate in alt oras, ba!

cucu 27 noiembrie 2012 at 1:18

ia cautati un pic pe net si vedeti ca parada de la MITICI costa 850.000 de lei bani de la guvern si mapn
Poanta , ce ai dat aia o sa primesti. nici un vot pt USL-ul tau

jan 28 noiembrie 2012 at 12:07

banii pentru ALBA se duc la Tg jiu pentru heliport

Al.I.Cuza 27 noiembrie 2012 at 5:24

Constat cu mare durere ca unii cetateni care posteaza comentarii aici ,pe acest forum,sunt total depasiti in a intelege aceasta situatie.Ca prim-ministru,sa nu aloci nici un leu pentru manifestarile dedicate Zilei Nationale a acestei tari,sa invoci motive de natura politica referitor la primarul localitatii …este total lipsit de inteligenta,si nu doar politica.Institutia Prefectului Alba a solicitat fonduri de la Guvernul Romaniei,deci se putea aloca o suma din fondul de rezerva…guvernul stabilea cat sa aloce,ca doar nu putea nimeni sa il oblige pe prim-ministru sa aloce un cuantum fix,nici un leu mai putin.E pacat de aceasta tara minunata ca a ajuns sa fie condusa de caractere fara intelect,fara moralitate,fara indiferenta fata de cetatenii care se bucura si la focul de artificii.Nu pot sa inteleg uneori cu ce am gresit noi ca oameni sa primim asemenea gesturi din partea guvernantilor….ne asupresc periodic cu masuri luate impotriva noastra.Ba ne taie din drepturi,ba nu aloca fonduri,ba te forteaza sa pleci din tara asta ca nu gasesc solutii…dau ex.Oltchim,CFR Marfa si altele…pai eu daca eram prim-ministru acum si nu gaseam solutii pt aceste probleme intram cu capul in pamant de rusine.Vai de ea tara…grea povara !

Sile 27 noiembrie 2012 at 7:40

Cuza are dreptate. In plus de aceasta cred ca a nu acorda bani pentru organizarea sarbatoririi zile de 1 Decembrie la Alba Iulia, desi diligentele s-au facut si banii nu-i toaca Hava si ai lui, este aidoma unui sacrilegiu. Maine plec din Italia spre tara pentru a participa la Alba IUlia le manifastarile de acolo. Oricum ma voi simti bine chiar daca Guvernul nu ne-a bagat in seama, ca asa este guvernul acesta, nu degeaba in statiile de autobuze din jurul Tomeui au scris romanii „Ponta copiator-de tara demolator”. Rusine sa le fie tovarasilor din Guvern. sa nu astepte sa-i votam ca asteapta degeaba!

7,4 27 noiembrie 2012 at 8:00

Stai linistit Sile, ca au cine-i vota: vreo 7,4 milioane de romani, cel putin!

Parerea mea... 27 noiembrie 2012 at 8:25

cu tot cu morti si bolnavi mintali prostiti sa voteze de 10 ori…cine se aseamana se aduna!!! de la referendum incoace sunteti prostii prostilor…pe langa ca ati furat aceste voturi va mai si laudati cu asta. cat de obsedat trebuie sa fi? ca vb aia…prostu’ nu ii prost destul daca nu ii si fudul!!!

7,4 27 noiembrie 2012 at 9:22

„Parerea mea” despre parerea ta e ca doar mortii, bolnavii mintal si inca vreo 20-30, nu au iesit la vot la referendum.(Alege tu in ce categorie esti…!)Pana una alta, un singur lucru-i cert: 7,4 milioane. (plus, minus 486, atatea „dosare” sunt pe rol, oficial, restul sunt tampenii inventate de cei care au „pareri de-ale tale…). Si ai sa vezi, peste putina vreme, pe 9 dec. ca „parerea mea” conteaza… A ta „parere” e VAX, sa fie clar! Hai, sa-ti fie parerea usoara!

Parerea mea... 27 noiembrie 2012 at 16:14

7,4 IQ, daca ai sange in instalatie ne auzim dupa alegeri. tot cu gura mare ati fost si inainte de referendum si acum vad ca nu v-a ajuns pumnu’ luat in gura…mai vb

7,4 27 noiembrie 2012 at 20:29

„Parerea mea” e ca din cate stiu, la referendum, din totalul romanilor care merg DE OBICEI la vot, vreo 7,4 milioane au votat impotrina derbedeului si abia vreo 800 de mii au votat pentru derbedeu…Acuma ca derbedeul nu tine cont de vointa poporului, e cu totul altceva…Ma rog, tine de bunul simt…

Bra Sov 27 noiembrie 2012 at 7:55

Dedicatie speciala pentru MM Stoica, mascariciul clubului Steaua:
„Sunt feeericit si o duc biiine! unu,doi,trei,patru,ciiiinci!

ovidiu 27 noiembrie 2012 at 8:18

Eu sincer credeam ca Domnul Ponta e altfel, dar la fel de sincer sunt profund dezamagit de acest gest al Guvernului Ponta. Deasemenea doresc sa mentionez ca nu am nici o culoare politica.

Galati69 27 noiembrie 2012 at 8:24

Continuati asa domnilor de la Bucuresti si in curind vom tine la 1 decembrie zi de doliu national, ziua in care am unit Ardealul cu lipitorile si putorile de la Bucuresti.

Parerea mea... 27 noiembrie 2012 at 8:27

cine lucreaza acolo si ii cunoaste cat de cat pe mitici iti da dreptate. niste parveniti si lingai dupa putere si bani!!!

Provincialul 28 noiembrie 2012 at 11:02

Cum naiba se face ca cele mai odioase personaje gen Boc sau Rus erau din Ardeal?
Hai sa ne privim cu putin discernamant si sa nu mai credem ca noi ardeleni om fi mai buni. Dupa ce l-ai avut pe Boc premier si te injura de la Sighetu Marmatiei, pana la Vama Veche sau satul Pescari pe Dunare, tot romanul, e cam rusinos sa areti cu degetul spre bucuresteni si spre mitici!
Daca vrei iti enumar eu cativa ministri ardeleni hoti de-a binelea, cu nimic mai buni decat mitici sau moldovenii.
Eu zic sa nu ne infoiem ca niste curcani, sa ni se vada margelutele…

ulise 27 noiembrie 2012 at 8:56

se poate dragi con-judeteni sa respectam aceasta zi mareata din istoria Romaniei? Se poate oare sa ne respectam inaintasii si dregerile lor? Se poate oare sa avem mai mult respect pentru sangele lor varsat pentru a avea noi astazi o tara libera si democratica? Dati dovada dragii mei ca sunteti de pe malurile Muresului si nu a Dambovitei!

Opinie 27 noiembrie 2012 at 9:19

Pai nu degeaba somajul e 1% in bucuresti indiferent de cat de puternica e criza economica. Toate resursele merg acolo. Ar trebui niste algoritmi, ai judetul x populatia y si economia Z, primesti atatia bani. Ar trebui sa fie interzise bancilor, firmelor de asigurari, etc sa aiba sediul principal in Bucuresti. Adica ai 200 de angajati in jud.Alba dar platesti toate taxele si impozitele in bucuresti.

ALBA_IULIA 27 noiembrie 2012 at 9:36

Ce se sarbatoreste de 1 Decembrie?
Ziua nationala a Romaniei
Unde s-a realizat?
Alba Iulia
Cati bani sunt alocati pentru serbarea ei la Alba Iulia de catre guvern?
0 RON
Ce s-a intamplat la 1 Decembrie 1918 la Bucuresti?
Nimic
Cati bani sunt alocati de 1 Decembrie la Bucuresti?
400.000 RON
Credeti ca e normal?? Eu zic ca nu

olteanu 27 noiembrie 2012 at 10:42

VOI CEI DIN ALBA IULIA ATI FOST CA NISTE SALBATICI DE ZIUA NATIONALA CAND ATI HUIDUIT ARMATA PRESEDINTELE SI IMNUL NATIONAL. VA MERITATI SOARTA. HUIDUITI CU BURTA GOALA.

CrocodilulCuPapion 27 noiembrie 2012 at 11:41

Oltenii sunt oameni inteligenti dar din pacate dumneata nu te numeri printre ei.Oare la manifestarile de ziua nationala participa doar albaiulieni?..nu a huiduit nimeni imnul si armata doar pe viermii aia pe care unii ii numesc politicieni.Multumim USL-ului si domnului Ponta in special pentru sprijinul acordat.

olteanu 27 noiembrie 2012 at 12:09

IMNUL NATIONAL A FOST HUIDUIL LA ALBA IULIA IN 97 SI LA BUDAPESTA DE FIECARE DATA CAND SE CANTA, DAR CROCODILU NU POATE PRICEPE.

CrocodilulCuPapion 27 noiembrie 2012 at 12:28

Cred ca ai exagerat cu zaibaru’ in ’97.Tu confunzi Alba Iulia cu Ghergheniul.

olteanu 27 noiembrie 2012 at 13:19

IN 97 ACTUALU LOCATAR 7,4 DE LA COTROCENI STRIGA IN GURA MARE CA IN GUVERN SUNT MINISTRI CORUPTI, DACA NE AMINTIM BINE 7,4 ERA MINISTRU ALATURI DE BERCEANU SI ALTII INDIVIZI DUBIOSI. LA 1 DEC 97 LA ALBA IULIA SA IMNU NATIONAL A FOST HUIDUIT DE TOT FELU DE CROCODILI. CHIAR SI CU CAPU PLIN DE ZAIBAR AM MEMORIA MAI BUNA DECAT TINE

rox 27 noiembrie 2012 at 14:24

ha ha ha ce ne am mai distrat…..mai olteanule:))lasa ca sunteti voi foarte emancipati cu porcii in lesa pe strada:)))

Theo 28 noiembrie 2012 at 13:08

Stati cu mana_n_tinsa la Bucuresti ca milogii. In loc sa faceti curat in orasul ala,sa reparati stradutele cu pretentii de bulevarde mai ales in intrarile in oras,va plangeti ca nu aveti de unde! Cat au fast ailalti la putere,era tare,nu?Atunci aveati bani de Unire??? A.I CUZA,CAND A FACUT UNIREA,O FI CERUT BANI DE LA BUCURESTI??????? Numai cu mana_n_tinsa la Capitala stati.

Galati69 29 noiembrie 2012 at 21:58

Fraierica , domul Cuza a venit de la Bucale deci era mitic asa ca nu veni cu cacaturi deastea de om inteligent. Nu avem nevoie de bani de la Bucuresti atunci cind banii de pe impozite ramin in Ardeal , boule.In momentul de fata dai banii la smecheri si dupa aia trebuie sa te duci cu miloaga sa ceri sa ti se aprobe sa repari drumuri sau sa organizezi ceva ce pina acuma se stia ca se numeste Marea Adunare Nationala de la Alba Iulia daca nu ma insel. Sau pe tine mata te-a invatat ca a fost la Bucale chestia asta.

Βαλεντίνη 27 noiembrie 2012 at 11:53

Ce se sarbatoreste de 1 Decembrie?
Ziua nationala a Romaniei
Unde s-a realizat?
Alba Iulia
Cati bani sunt alocati pentru serbarea ei la Alba Iulia de catre guvern?
0 RON
Ce s-a intamplat la 1 Decembrie 1918 la Bucuresti?
Nimic
Cati bani sunt alocati de 1 Decembrie la Bucuresti?
850.000 RON 400.000 guvern + 450.000 Mapn (tot guvern)
Credeti ca e normal?? Eu zic ca nu

alinuta 27 noiembrie 2012 at 10:25

ponta te intreb de ce esti invidios ca hava a fost ales si reales ,crezi ca toti cei care l am ales si reales suntem prosti ..ai vazut cetatea ai vazut alba iulia ,rusine un premier trebuie sa respecte ca sa fie respectat ,vad ca iti lipsesc cei sapte ani de acasa care nu se pot cumpara asa ca masteratul …

independent 27 noiembrie 2012 at 10:48

nu l mai credeti pe acest mascarici numit victor ponta. el minte de si el crede. intradevar asta e razbunarea pe acest judet pentru ca e singurul judet care nu a fost castigat de ei, deci pentru toti USL usi va rog ciocu mic pentru ca din cauza marelui conducator ponta iara o sa pierdeti alegerile in alba.pana acum eram c am in dubii cu cine votez, dar m au ajutat sa ma hotaresc cand mascariciul minte in halul asta, nici macar nu a vorbit cu oamenii lui din alba(prefectul zice ceva mascariciul altceva). sunt curios acum cum se va justifica domnul prefect in fata noastra(prefectul este reprezentantul guvernului in judet si este ales de mascariciul ponta). SA VA FIE RUSINE!!!

7,4 27 noiembrie 2012 at 11:26

E clar, „independentule”, dupa cum pui problema, esti independinent rau de tot! De altfel ,am vazut ieri pe strada ceva portocaliu, urat mirositor si n-am stiut ce-i, dar mi-a spus cineva cand l-am intrebat „ce-i acolo” – „E independentul”, mi-a raspuns!

Aurelian 27 noiembrie 2012 at 12:43

Foarte bine, nici nu avea cum Ponta Pacalici Coppy- paste, sa-i placa de Hava, nici nu ii necesar, e suficient, ca la Alba-Iulieni, sa le placa de Hava. Si asta s-a vazut de fiecare data, ca Hava, „i-a batut cu strigaturi”, pe toate caricaturile USL,care au avut indrazneala sa candideze impotriva lui. Foarte bine ca nu da nici un ban, ca sa se destepte tugulanul transilvanean, si sa constientizeze, ca miticii trata Transilvania ca si o semicolonie. Asa creste spiritul de independenta la ardeleni!

Costel* 27 noiembrie 2012 at 14:40

Esti destept securistule, scoate pulanul pentru a implementa tuturor albaiulienilor dragostea fata de domnii Hava si Basescu si apoi vom merge si noi unde merge si domnul Hava ca sa fim vazuti.

Aurelian 27 noiembrie 2012 at 18:23

@Costele* spre deosebire de tine, eu nu primesc zilnic lista de prioritati pe forum de la caricaturile USL, de fapt eu nu primesc „indicatii pretioase” de la nimeni. Daca tot vrei securistii, si inca deia rai, „negrii in cerul gurii”, cauta la PeNaLi, si la USL, ca nu mai stau in sir cate unu, sau 2, acum is aranjati pe straturi! Apropo ce cauta Mos Teaca, sa candideze pe listele USL, NU CUNVA „BRAVI VOSTRII POLITRUCI”, au primit ordine de la Inteligenta Militara, sa-l „recruteze”?

Provincialul 28 noiembrie 2012 at 11:09

Aureliene, la datorie?
Sa vorbesti de securisti in USL si sa nu te uiti la ARD este de un dcaraghioslac total.
Pana si unukl din liderii ARD este securist – MRU.
Ca sa nu mai vorbim de securistii mai „marunti”, gen Silvian Ionescu sau Mihai Antonescu, iar despre Basescu ce sa mai spunem – are acte in regula. Asta este o enumerare asa, la prima vedere. poate vi-l amintiti si pe celebrul Dorin Iacob si cum s-a unit partidul securistului Magureanu (care recuperase securistii mai marunti) cu PDul lui Basescu.
Aureliane, daca taceai bine faceai!
Nu ne crede chiar prosti pe toti – E O METODA DE DEZINFORMARE SECURISTA!

Aurelian 28 noiembrie 2012 at 12:55

Daca un ziarist il urmareste pe Cacarau, gata, derbedeul si sare cu gura, strigand ca este urmarit de „securistii PDL”. Pe Cacarau il inteleg, ca are sarmanul vedenii, dar pe tine, nu cunva ar trebui si tu sa te duci la un control psihiatric?

Galati69 27 noiembrie 2012 at 15:02

Mama ce-si mai scot de 1 Decembrie miticii ciocatele si lanturile de aur la parada militara.Cred ca or sa aiba vinzari record la seminte de 1 Decembrie.Poate le ramine in git vreo seminta la domnii senatori si deputati cind trec avioanili si tancurili si trebuie sa punem granita la Brasov dupa aia.

arthur 27 noiembrie 2012 at 15:17

Cred ca domnul Hava mai vrea sa paveze ceva….vrea ca armata sa defileze pe pavele in semn de recunostinta a muncii depuse pentru acest oras…..sau poate vreasa dea la fiecare cate o bucata de beton cu care sa ii sparga geamurile de la primarie!

Dilema 27 noiembrie 2012 at 15:52

De ziua nationala problema e cine va da „onorul” armatei, ca nu avem presedinte, acesta fiind demis.

Aurelian 27 noiembrie 2012 at 16:55

Cacarau, nu va fii in nici intr-un caz, el oricum doarme la ora aceia, cred ca tot Marinarul va primii onorul!

Sile 27 noiembrie 2012 at 17:06

Cacarau este presedintele Partidului Latrinelor Necuratate?

Aurelian 27 noiembrie 2012 at 18:31

Aici ai dreptate Sile, ca de aceia s-a dus sa candideze in Teleorman, ca i „s-a scurs ochii”, dupa latrinele comandate de Armata de ocupatie germana, in 1916, in Teleorman! Lucru nemtesc, ce Dracu! Pana atunci, cei din Teleorman, nu cunosteau latrina, si igrasau pamantul pe unde apucau. Nemtii, speriati de numarul mare de imbolnaviri cu dezinterie, a Armatei Germane, a scos cu baionetele teleormanenii, sa-si sape latrinele, iar acum are ce „admira” Cacarau! Pacat ca nemtii nu au ajuns in Vrancea, Iasi si Botosani, ca nici acum pe acolo, pe la tara nu se cunoaste „latrina”, folosesc inca „barna de lemn”, iar cei mai instariti, cate o traversa de cale ferata! „Civilizatie virgina”, in stare pura, pe placul lui Cacarau, si a lui Pacalici, Coppy-paste!

Sele 27 noiembrie 2012 at 22:13

@Valentini
Clar ca nu e normal, insa un mare merit il are actualul primar care n-a fost o gazda buna anul trecut.
Musafirul nepoftit atunci, azi e primministru, iar politica inseamna si sa lasi loc de bunaziua.

@Sele 27 noiembrie 2012 at 22:58

Lasi loc de buna ziua, cand musafirul nu-ti spurca sarbatoarea si-i deranjeaza pe ceilalti oaspeti. Loc de buna ziua le-a lasat lor, de aceea e la al 5-lea mandat. Ponta avea timp de politica tot restul anului, nu de Ziua Nationala a Romaniei, la Alba Iulia.

proximo 28 noiembrie 2012 at 10:21

poza relevanta, de la stanga la dreapta: un cercetat penal, un ciurli-burli marioneta alui Felix, un plagiator, o a doua marioneta a lui Felix si un puscariash…

Provincialul 28 noiembrie 2012 at 11:26

Si apropo de generalul Dobrirtoiu.
Spre deosebire de mos Teaca de la Cotroceni, are o cariera militara solida – de la Liceul Militar, la Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu”, ca apoi sa absolve si cursurile pentru ambasadori și generali ale Colegiului NATO din Roma (Italia), precum si ursurie de apărare organizate de Centrul de Studii Europene de Securitate “George C. Marshall“. Între anii 1998-2000, este ofițer de Stat Major la Direcția Cooperare și Securitate Regională din cadrul Statului Major Militar Internațional, Cartierul General NATO din Bruxelles. Crezi ca cei din NATO l-ar fi acceptat daca era mos Teaca? Sa vedem daca cariera lui Base, in afara de vorbe are asemnea studii. Mai ales ca este ca presedinte si sef al armatei. Din pacate este rusinos ca avem un presedinte ca Basescu, dar este onorant sa avem ca ministru al apararii un general ca domnul Dobritoiu.”
Basescu se poarta in permanenta ca un GOLAN de cartier si vad ca voi il imitati!

viorica 28 noiembrie 2012 at 16:09

daca pt. basescu cere bani,de organizare a evenimentelor de la alba iulia atunci sa dea pdl bani,doar ei se dau la fasole cu ciolan ori sarmale.

Comentariile sunt oprite